Yedi
4,6

esinesinesin
esinesinesin

8 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Bu filmi tek beğenmeyen ben miyim yoksa. Sonu bile tahmin edilen, asla germeyen bir gerilim, ne baş yapıtı, klasik bir dedektiflik filmi, iyi oyunculuk diyorsanız, iyi oyunculardan yüzlerce binlerce var.Hani farklı bir senaryo, değişik olan ne?
sinema
1 ziyaretçi
3 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey... Kevin Spacey, yaklaşık 10 dakikalık bir süre de rol alıyor ve sinema tarihinin en psikopat, en azılı rollerinden birisini canlandırıyor. John Doe karakterini daha iyi canlandırabileceğini sandığım ikinci bir kişi yok. Morgan Freeman, yine her zaman ki gibi yardımcı oyunculukta sınır tanımaz bir harikalıkla oynuyor. Brad Pitt ise, adına yakışır bir oyunculuk performansıyla filme harika bir katkı sağlamış. Filmi bu kadar çok beğenmemin ana nedenlerinden birisi de oyunculuk şüphesiz ki. Gerilim ve polisiye türünün şuana kadar gördüğüm en iyi filmi bu filmdir, büyük ihtimalle daha iyisini de görmeyeceğim. Akademi Ödüllerinin bu filme çok büyük bir haksızlık ettiğini düşünüyorum, çünkü filmin aynı yıl ödüllerin büyük bir kısmını kapacağı beklense de bu yanılgıdan başka bir şey olmadı. Hristiyanlığın "yedi" ölümcül günahını işleyenleri kendi acımasız yöntemleriyle cezalandıran John Doe'nun peşine düşen iki detektifin başından geçenlerde baş döndürücü olaylar zinciri. Film içinde David Fincher'ın muhteşem zeka ürünü delillerini görmek mümkün.Genellikle karanlık, sisli, dumanlı ve yağmurlu bir hava eşliğinde geçiyor. Ayrıca Mills ve Somerset'in diyaloglarında enfes replikler geçer. Aslında filmde yansıtılmak istenen şey, iki karakterinde birbirine zıt görüşleri ve dünya ile hayata bakış açılarıdır. Mills hırslı ve dünyayı değiştirebileceğini düşünen bir kişilik sahibiyken, Somerset suskun ve dünyanın asla düzelmeyeceğine inanan bir kişiliğe sahip. Detaylarda kusursuz işlenmiş ve aranan tüm sorulara cevap verilmiş filmde. Konusu, kurgu ve senaryosu geniş bir zeka gerektiren bir yapıt. Burada yönetmen üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve filmi kusursuz hale getirmiştir. Filmin bir son sahnesi vardır ki, meşhur "kutu" sahnesi olarak geçer ve sinema tarihinin en şaşırtıcı, en sarsıcı son sahnelerinden birisidir. Katilin kendisini Tanrı'nın görevlendirdiği bir ölüm meleği olarak görmesi de oldukça ironik. Son sahne de ki elektrik kulelerinin bulunduğu yerde harika bir manzaraya sahipti. Tablonun arkasına gizlenmiş ve parmak izleriyle yazılmış 'Help me' yazısı ve katilin parmak izlerinin belli olmaması için parmak derilerini kesmesi gibi harikulade detaylar da vardır. Kendim izledim ve ne kadar muhteşem bir film olduğunu gördüm, uzatmaya gerek yok kesinlikle başyapıt.
keep4bans7er
keep4bans7er

11 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
işte kalite budur mutlaka izleyin finali yeter9/10
Hilda
Hilda

29 Şubat 2020 tarihinde eklendi
film hakkında ilk söylemem gereken şey filmin ele alış biçimi diyebilirim. filmin senaryosu sıradışı bir şekilde yapılmış kurgu süper. her saniyesi özellikle çekilmiş bir film. filmi genel olarak beğendim diyebilirim. özellikle mistik ve felsefik mesalarında olması filme ayrı bir tat katmış. oyunculara söylenecek söz yok zaten. Brad Pıtt deyim yerindeyse döktürmüş. rahatlıkla izlenebilir bir film beğenmezseniz bile farklı bir film izlemiş olursunuz sırf bu nedenle bile izlenir.
angelusra-b
angelusra-b

25 Mart 2008 tarihinde eklendi
bence gayet basarılı ve güzel bir filmdi...oyuncular zaten harika bir oyunculuk sergilemiş..kesinlikle izlemeyenlere tavsiye ederim..
balthazar-2
balthazar-2

15 Eylül 2006 tarihinde eklendi
mükemmel bir film beğenmedim diyenlere hayret ediyorum
jeyjey83-2
jeyjey83-2

29 Haziran 2006 tarihinde eklendi
etkilenmemek elde değil çokk güzel bi film olmuş zaten morgan freeman hastasıyımdır biraz ben brad bitt de fena diil hakkını yemeyelim 4-5 kere izledim hala olsa yine izlerim izlemeye değer...
elifozcan93
elifozcan93

27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
brad ve morganın harika bi filmi...
abdulkerimeser
abdulkerimeser

14 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Eğer sözlüklerde ’’Kusursuz film’’ diye bir tanımlama olsaydı bu tanımlamanın karşısına ’’Seven’’ın adı altın harflerle yazılırdı!
mehtap6
mehtap6

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
filmin konusu bence çok güzel kurgu süper.Her an nerden ne çıkacak diye merakla izliyorsunuz.
mehmeterhanucarr
mehmeterhanucarr

19 Ekim 2006 tarihinde eklendi
final dışında çok sıkıcı
sinema
1 ziyaretçi
5 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Gerilim tarzı filmlerden hoşlananlar için kaçırılmaması gereken muhteşem bir film. Filmde detaylar çok önemli ilahı mesajlar veren bir seri katilin ''Öldürmeyeceksin'' emri olan İncil'e karşı gelmesine rağmen kendisini ilahi kişilik olarak kanıtlamaya çalışması ve hiç beklenmeyen bir son. Başrollerde Morgan Freeman ve Brad Pitt. İki usta aktör. Beğenmediğim tek yönü ise kurbanların çok açık şekilde kamera tarafından teşhiri.
techtonic-329
techtonic-329

18 Mart 2008 tarihinde eklendi
tam bir david fincher film desek yanlış olmaz yine sonu çok ilginç ve harika film....
rradikall
rradikall

31 Ocak 2005 tarihinde eklendi
slm arkadaşlar biraz eski olmasına rağmen çok iyi bir film senaryo'su olsun oyuncuları olsun türünün en iyi öneklerinden biri hala bunları okumasına rağmen izlemiyenler varsa DAHA NE BEKLİYORSUNUZ diyorum İZLEYİN GÖRÜN.
anilgerz
anilgerz

27 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Film iyi ama aldığı puan çok fazla gibi geldi bana..Oyuncular harika, filmin konusuda güzel sayılır ama aldığı puan kadar da güzel bi fil değil..İzlenecek filmler arasında yer alabilir..10 / 7