yavuz-ozsan
15 Mart 2010 tarihinde eklendi
tayanç ayaydın ve genco erkalın oyunculuğuna hayran kalmamak elde değil...çok güzel bi film..hollywoodun klişelerine alışmış izleyiceler için elbette tatmin edici bir film olmaz çünkü onlar illaki sonunun belli olmasını isterler..artık kendileri düşünebilicek kapasitede olmadıkları için mi bilmiyorum.türkiyede adam gibi film çekiliyomuş dedirten filmlerden.sıkmadan izletiyor kendisini ve sonunda gereken yere ulaşıyor. 10/10
değişik bir senaryo. yol filmlerini oldum olası sevmişimdir. bu film de oyunculuklar ilk olarak övülmesi gereken kısmı. bana kalırsa filmin tek sıkıntısı görsellikti. hastane çalışanının tavrı çok iyiydi. kim bilir hayatımızdaki yanlışlarımız sermayemizin yarısını ipotek altına alabilir. türden hoşlananlar için güzel bir film. doğu şivesi olsaydı daha mı iyi olurdu yoksa yönetmen anlaşılamamaktan mı korktu.
valla konu saglam ama sınema oldugu ıcın sanat adına asırı yavas...normal bır gundelık hayatı ızlenebılır kılmak asıl basarı... begenmedım 15 dklık fılmı 1.5 saate yaydıgı ııcn yonetmene tebrıkler..fazla sıkıcı...ama oyunculuklar sahane
Ticari zekasıyla nam salmış bir adamın,dürüst olma yolunda verdiği mücadelesi nedeniyle çıktığı yolculukta başına gelen ufak tefek olaylarla ilerleyen macerasını izliyoruz.Film çok fazla işi sulandırmadan ilerliyor ve bitiyor.Küçük bir hikaye.Ya bu nasıl film hiç bir hareket yok diyenler için uzak durulması gerekir.Ben filmi beğendim ama hikayesinin yeterli olduğunu düşünmüyorum.Daha etkili bir hikaye olabilirdi.
oyunculuklar olağanüstü, hepsi ama hepsi çok iyi. bütün ödülleri hakediyorlar. ama sonu beni pek tatmin etmedi. ama sadece oyunculukları izlemek için bile gidilir. gerçekten döktürmüşler.
Gömülü bir hazine bu film.Oyunculuklar o kadar iyi ve gerçekçiki bazen kendimi kaybettim filmde.Çok sağlam bir senaryo ve ustaca bir işleniş.Filmde emeği geçen herkesin eline sağlık 7.5/10
ben hopkins ten altın portakallı minimalist bir sinema örneği.tayanç ayaydın ın film boyunca etrafında gezdiriyor kamerayı.hikaye çok iyi, film sonuca da güzel varıyor, seyirciye de düşünmek istediğini düşündürüyor, ancak çekim tekniklerine bağlı olarak biraz tıkanıklık, atalet var gibi. Film hiç tam anlamıyla akıp gidemiyor hikayenin üzerinde.müziklerini beğendim.tayanç ayadın ı en iyi erkek oyuncu dalında altın portakala layık gören jürinin değerlendirme kriterlerini ise merak ediyorum.7/10
Yabancı bir yönetmenin senaryoyuda üstlenerek Türkiyede Türk filmi yapması çok iyi olmuş. Fakat Altın Portakal film festivalinde "3 Maymun" filmini geçerek en iyi film ödülünü kazanması bence Ben Hopkins ve onun gıyabında diğer yabancı yönetmenleri Türk filmlerine cesaretlendirici bir davet niteliği taşıyor. Çünkü film de aksaklıklar had safhada. Şu doğu filmlerinde oyuncular bir türlü yöreye has şiveyi telaffuz edemiyorlar. Müziklere gelince girişte ki Rojinin söylediği şarkı kulakları tırmalıyor çok abes olmuş. Ama diğer müzikler harikaydı. Kahvede ki dengbejlerden Aşık Mehmet Aydıner ve Aşık Yusuf Kapçak çok güzel okumuşlar. Bir de filmin ortalarında ninni okuyan Meryem Başak süperdi. Bir eleştirimde Miryam rolünde ki Tayanç camiiye girip rızkı için dua ediyor fakat ilginç bir çelişki cemaat camiye girince dışarı çıkıyor namaz kılmıyor. Komedimi yoksa yönetmenin cehaletimi bilemedim. Senaryoyu çeviren arkadaşımız da olaya Fransız galiba. Cast bayağı geniş fakat rol dağıtımı adaletsiz olmuş. Kurgu hep Miryam üzerinden dönüyor. Yine de film fena olmamış.
Mustafa karakterinin oyunculuğu dışında kayda değer hiçbir yanı olmayan bir film. Hele ki kahramanımızın arabada Dr.Hanım tarafından ilaç getirmeye ikna edildiği sahne, bu kadar mı inandırıcılıktan uzak olur.
Sistem eleştirisi yaptığı ve yaşadığımız gerçekliğe dair bir bir resim çizdiği için filmi beğendim.Bugün Türk sinemasında pek çok film çekiliyor ama bunlardan kaç tanesinin nitelikli olduğu tartışılır.
filin sonunda herkes bişey olacak diye bekliyormuş hayal kırıklığına ugramış pehh. bu film klasik bir film değil ve o bolgenin içinde bulunduğu ekonomik şartları cok iyi anlatan bir şaheser adeta. kamera kullanımı oyunculuklardan tutunda Türk sinemasının beceremediği butun ustalıklar bu filmde bir sinema ögrencisi olarak şunu diyebilirimki amerikan sinemasının etkisinde kalmış kalitesiz bir izleyici kitlesinin cok olduğu.
Hiç bir hikayesi olmayan sanatsal bir festival filmi maalesef...Film bittikten sonra sanki yarım kalmış izlenimi veriyor bumudur diyorsunuz...Açıkça söyleyebilirimki son yıllarda Antalyayı kazanan en vasat filmlerden...