Yıl 2028 teknolojinin zirve yaptığı yıllar. Amerika dünya işgaline devam ediyor. İşgalde kullandığı robotları kendi ülkesinde kullanmak isteyen OmniCorp, isteğini kabul ettirebilmek için yarı insan, robot çalışmalarına başlar. Detroit polis departmanında çalışan polis memuru Alex Murphy (Joel Kinnaman), aracına konulan bir bomba ile ağır yaralanır. Alex Murphy'nin hayatta kalma şansı yoktur. OmniCorp firması ile anlaşma yapan eşi, Murphy'nin yarı robot, yarı insan olarak yaşamasını kabul eder.
Filmin konusu bildiğimiz konu, teknoloji biraz daha ilerlemiş ve efektler eklenmiş. Görüntü kalitesi gelişmiş; ama RoboCop Çin malı (?) olarak karşımıza çıkıyor. Yeniden çevrim filmlerinin tüm teknolojik imkanlarına rağmen, yeniden çevrimleri sevmeyen biri olarak bu filmi de sevmedim. Özellikle de göze parmak sokarcasına yapılan propaganda kısmını.
Amerikan aksiyon filmlerinde özellikle de son zamanlardaki Beyaz Saray Düştü ve Kod Adı Olympus'ta gördüğümüz "bakın işte bizler çok masum ve iyiyiz, her şey de yolunda" gösteriminin hemen ardından gelen kaos örneğinin bir başka modeli burada karşımıza bir kez daha çıkıyor. İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti, Tahran'da sokaktaki Amerikan robot askerlerini görüyoruz, gazeteci kadın çok normal, doğal ve hatta mutlulukla olayı anlatıyor.
"Onlar insanları inceliyor, çocuklar ve sokaktaki herkes mutlu" şeklindeki konuşmanın ardında arkadan patlama görüntülerini seyrediyoruz. Bak sen şimdi oldu mu (!) biz ne güzel işgal etmişiz, kimsenin de sesi çıkmıyor güzelliğini bozan karşı saldırı mantığı insanların bilinçlerine ne de güzel yerleştiriliyor.
Amerikan halkının güvenliğinden daha önemli ne olabilir ki (!
Şimdi ne gerek vardı gören göze parmak sokmanın, bizler hepimiz zaten biliyoruz, alttan alttan işlendiğimizi de bu kadar aşikar olanı pek çıkmazdı karşımıza.
Baştaki o gereksiz sahnelerden dolayı filme bir türlü adapte olamıyorsunuz. Polis içerisindeki, çürümüşlük ya da medya gücü
1987 yapımlı RoboCop IMDB'den 7,5 puanı almışken, en son teknolojik imkanları kullanan 2014 yapımı ne puan olarak, ne de içerik olarak yanından bile geçmekten çok uzak. Peter Weller'dan sonra Joel Kinnaman RoboCop için biçilmiş kaftan olamamaktadır.