En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
KaliteTAKİP
Takipçi
873 değerlendirmeler
Takip Et!
3,0
24 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
ğunu düşünmüyorum çok basit bir konuya sahip eski filmlerden bir farkı yok bence nostalji serisi bundan daha iyi büyük beklentiler içerisine girmeden izlerseniz keyif alırsınız hüsrana uğramayın iyi seyirler...
filmi yoğun aksiyon beklentisiyle izleyecekler umduğunu bulamayacak zira bu film ne bir transformers ne de bir ironman. toplum-medya-siyaset ilişkilerine ve ileri kapitalistleşmiş dünyanın önümüzdeki 20 yılda nereye evrilebileceğine ilgi duyanlara daha çok hitap ediyor.
Eski Robocop ile kıyaslamak kaçınılmaz. Bana göre ilk Robocop dramatik açıdan daha başarılıydı. Bu film ise gücünü teknolojiden alıyor. Kafanızı yormadan izlemek istediğiniz bir film arıyorsanız bu film iş görür. Eğlenceli zaman geçirten cinsinden bir macera.
bu film ilk robocop filminin yakınına bile yaklaşamamış.ilk filmdeki o atmosfer ve kurgu bu filmde yok sadece teknoloji kullanarak robocop filmini taklit etmişler o kadar.farklı bi senaryo ve isimle piyasaya çıksaymış daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.zira robocop ismini lekelemiş.10/4 zaman kaybı...
Paul Verhoeven'ın elinden çıkma 1987 yapımı ilk RoboCop filmi kendini iddialı sözlerin içinde kaybetmeyip seyirciyi düşündürerek eğlendirmesini bilen bir şaheserdi. Zaten en çok da bu farklılığı ve akıcılığı sayesinde bir idole dönüşmeyi başardı RoboCop. Peşinden üç tane devam filmi çekildi, üstüne çizgi romanlardan dizisine kadar her türlü yerde kullanıldı. Bir marka haline gelen RoboCop, 2014'ün Şubat'ında da baştan aşağı yenilenmiş bir şekilde salonlardaki yerini aldı. Aksiyon tutkunlarını mest edecek bir doygunluk hissi verse de başarılı bir remake izleyeceğini uman seyirciye büyük hayal kırıklığı yaşatıyor. Aslı gibi siyasi mesajlarla öne çıkmaya çalışan film, ciddiyetçiliğe kendini o kadar kaptırmış ki asıl önemli olan şeyi, seyirciyi eğlendirmeyi unutmuş. Aksiyon sahneleri bol olsa da sıkıcı ve lüzumsuz konuşmalar seyirciyi bir hayli bayabiliyor. Bir noktada fena halde uykum geldiğini hatırlıyorum. Düşününce, aksiyon filmlerinin en önemli meselesi aslında tempoyu düşürmemektir. 2014 model RoboCop ise bu konuda sınıfı zar zor geçiyor. Dolayısıyla filmi methedebileceğimiz pek bir malzeme kalmıyor geriye. Belki orijinalini bilmeden izleseydik biraz daha iyi yorumlarda bulunabilirdik ancak şu haliyle filmi sevmek çok zor. (...)
İlk Robocop filmi hayranı olarak sonraki devam filmlerinide beğenen biri olarak, bu yeni jenerasyon filme ön yargılı gitsemde, bir müddet sonra ilk filmi unuttum, yepyeni özgün bir film izliyorum dedim. Bence hiç riske girmeden yepyeni bir senaryo ile özgünlükle güzel çekimlerle olayı yakalamış, RUHUNU bulmuş film. Ahh şuda olacak diye beklentilerim olsada hayal kırıklığı değilde eksikbulma değilde Nostaljik çağrışım yaptı. Ama ilk film serisini bilmeyen birisi bunu izleyip diğerini izlese aynı hisseder doğal olarak. Güzl film olmuş.
Ben filmi başarılı buldum. İzlettiren ve aksiyon sevenlerin hayal kırıklığına uğramayacakları bir film olmuş. Sürükleyici, gerilimli, aksiyonlu ve polisiye türlerini sevenlerin de hoşuna gidecek bir film olmuş. Filmin özellikle insanın robotlardan daha iyi olduğu ve duygulara sahip olması gibi yanların işlenmesi hoşuma gitti. Tavsiye ederim. Bu ayın başarılı bilimkurgu, aksiyon filmlerinden. 3.5/5
Film geçmişe sadakat adına bir tekrar filminden öteye gitmiyorum. Özellikle Batman ve Superman gibi tekrar cekimlerdeki yeni bakış, yeniden ele alış Robocop da yok. Benim gibi 30 larını geçmiş izleyici kitlesi icin hayel kırıklığı. Fakat şunu da dile getirmeden geçmek istemiyorum. Filmin açılış sekansı Tahran da geçiyor ve insanı film adına yüksek beklentilere sokuyor, güncel bir konu olarak google robot yatırımlarını düşünüyor insan ve ürperiyor.
oynayan isveçli yönetmen brezilyalı ve emin olun filmde en az 10 tane müslüman çalışmıştır.. amerikan propogandası mı? film amerikan sermayesiyle amerikan şirketlerince çekilmiş ne yapacaklardı? türk bayrağı sovu mu? cek daha iyisini kendi propogandanı yap.. bu bakıs acısıyl film mi eleştirilir? amerikan film sanayinin müşterisi amerikan halıdır.. sinema dvd bluray kablolu digital satış soundtrack oyun konsolu kitap uyarlaması ve oyuncak tsirt den telefon kabına kadar.. dünyanın geri kalanı sadece ikinci hatta üçüncü öncelik.. adamlar filmi kendine çekiyor.. yıllarca bizanslılarla alay eden filmler çektik ki hiç biri gerçeği yansıtmamasına rağmen birde öyleymiş gibi sahip çıktık bir tane hristiyan çıkıp 'islam propogandası' dedi mi?
RoboCop rolü için Joel Kinnaman'dan önce Michael Fassbender, Matthias Schoenaerts ve Russell Crowe a gidilmiş iyi ki joel de karar kılınmış.. ayrıca yan rollerde ki Gary Oldman, Michael Keaton ikilisi güzel iş çıkartmışlar.. film kesinlikle bir devam filmi değil önce ki robocop serisiyle bağlantısı yok aynıu senaryoya farklı bir bakış açısı o yüzden bu filmiş izlemeden önce eski filmleri izleme gereksinimi yok.. türü sevenlere notum 10/7
Yıl 2028 teknolojinin zirve yaptığı yıllar. Amerika dünya işgaline devam ediyor. İşgalde kullandığı robotları kendi ülkesinde kullanmak isteyen OmniCorp, isteğini kabul ettirebilmek için yarı insan, robot çalışmalarına başlar. Detroit polis departmanında çalışan polis memuru Alex Murphy (Joel Kinnaman), aracına konulan bir bomba ile ağır yaralanır. Alex Murphy'nin hayatta kalma şansı yoktur. OmniCorp firması ile anlaşma yapan eşi, Murphy'nin yarı robot, yarı insan olarak yaşamasını kabul eder.
Filmin konusu bildiğimiz konu, teknoloji biraz daha ilerlemiş ve efektler eklenmiş. Görüntü kalitesi gelişmiş; ama RoboCop Çin malı (?) olarak karşımıza çıkıyor. Yeniden çevrim filmlerinin tüm teknolojik imkanlarına rağmen, yeniden çevrimleri sevmeyen biri olarak bu filmi de sevmedim. Özellikle de göze parmak sokarcasına yapılan propaganda kısmını.
Amerikan aksiyon filmlerinde özellikle de son zamanlardaki Beyaz Saray Düştü ve Kod Adı Olympus'ta gördüğümüz "bakın işte bizler çok masum ve iyiyiz, her şey de yolunda" gösteriminin hemen ardından gelen kaos örneğinin bir başka modeli burada karşımıza bir kez daha çıkıyor. İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti, Tahran'da sokaktaki Amerikan robot askerlerini görüyoruz, gazeteci kadın çok normal, doğal ve hatta mutlulukla olayı anlatıyor. "Onlar insanları inceliyor, çocuklar ve sokaktaki herkes mutlu" şeklindeki konuşmanın ardında arkadan patlama görüntülerini seyrediyoruz. Bak sen şimdi oldu mu (!) biz ne güzel işgal etmişiz, kimsenin de sesi çıkmıyor güzelliğini bozan karşı saldırı mantığı insanların bilinçlerine ne de güzel yerleştiriliyor.
Amerikan halkının güvenliğinden daha önemli ne olabilir ki (!
Şimdi ne gerek vardı gören göze parmak sokmanın, bizler hepimiz zaten biliyoruz, alttan alttan işlendiğimizi de bu kadar aşikar olanı pek çıkmazdı karşımıza.
Baştaki o gereksiz sahnelerden dolayı filme bir türlü adapte olamıyorsunuz. Polis içerisindeki, çürümüşlük ya da medya gücü
1987 yapımlı RoboCop IMDB'den 7,5 puanı almışken, en son teknolojik imkanları kullanan 2014 yapımı ne puan olarak, ne de içerik olarak yanından bile geçmekten çok uzak. Peter Weller'dan sonra Joel Kinnaman RoboCop için biçilmiş kaftan olamamaktadır.
filmi az önce sinemada izledim, bildiğimiz kurgu ve senaryo 1987 yılında Peter Weller in başrolünü oynadığı film ile aynı, sadece filmin sahnelerini güncellemişler ama şunu diyebilirim ki filmin sonunda berbat bir amerika propagandası var aynen şu kelimeler ile bitiyor film '' şimdi kesin sesinizi ve yerlerinize oturun amerika şimdinin ve geleceğin en güçlü ülkesidir'' işte bu cümleler ve görsel olarak bu zamana kadar alenen yapılan en büyük amerika propagandasıydı filmi izlemenizi tavsiye etmiyorum
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.