başrollerini iki ufak çocuğun paylaştığı bir film olmasına rağmen oldukça gerilimli olduğunu söyleyebilirim.bildik konulara farklı bir bakış açısı getirme fikri milyon dolarlık hollywoodtan değilde avrupa sinamesından gelmesi de oldukça düşündürücü. görüntü,kurgu ve oyunculukta iyi olunca ortaya güzel bir iş çıkmış..7.5/10
10 numara ötesi yok bööle bir görüntü yönetmenliği,bööle oyunculuk walla helal olsun.30 days of nightmış,twilightmş hepsi yalan....Interview with the Wampiredan sonra yapılmış en iyi vampir filmi.(belki de ondan bile iyi)
Bu filme vampir filmi demek sanırım çok büyük haksızlık olur.Evet bir vampir olayı var ama vampirden dahada öte bir hikayeye sahip.Film bir kitap uyarlaması.Sıradan vampir filmlerini bambaşka bir boyuta çekiyor.Dramatik bir aşk öyküsünüde içine ekliyor.Ayrıca en ilgi çekiçi yanı ise filmin başrölü iki küçük çoçukta.Bu iki ufaklık çok başarılı.Vampir filmi olmasına rağmen sanki vampirlerin hikayesi çok normalmiş gibi,yani bankada çalışan birini veya belediyede çalışan bir memuru anlatır gibi o kadar doğal bir şekilde anlatıyorki,kapılıp gidiyorsunuz.Vampir olduklarını bile unutuyorsunuz yada size gayet normal geliyor.Bu film sayesinde sanırım İsveç sineması oldukça dikkat çekecektir.Cünkü film Hollywood tarafından yeni bir çevrimi yapılacagı konuşuluyor.Vampir filmlerine çok farklı bir pencereden bakan yapım,kaçırılmaması gerekir.Bol bol kan aksiyon abuk subuk korku sahneleri bekleyenler sakın izlemesin.Çünkü onlara çok sıkıcı gelecektir ama sinemanın bir sanat dalı olduğunu düşünenler kesinlikle kaçırmasın.
nerdeyse hiçbir klişeyi bünyesinde barındırmadığı gibi;hayatımda izlemiş olduğum tek sanatsal vampir filmi de diyebilirim. stilize sahneleri ve sıradışı öyküsüyle izleyiciyi büyülüyor adeta. amerika bu filmi de remake yapacakmış,vakit kaybetmeden orijinalini bir izleyin derim..
Başından sonuna kadar ilgiyle izlenen gençlik filmi ile vampir temalarını başarılı bir şekilde birleştiren Amerikan yapımlarında olduğu gibi duygu sömürüsü ve klişelere başvurmayan ilginç bir yapım.İzlemeye değer.8/10
harika bir isveç yapımı.. avrupa sineması ve karakterlerin yansıttığı gerçeklik.. klişe bir vampir hikayesi ancak bu şekilde değiştirilip, duygu yüklü bir şekilde aktarılabilir.. oyuncuların yaşı küçük olmasına rağmen yetenekleri harika.. o duyguyu bize saniye saniye tattırıyorlar filmde.. hele o kapıdan içeri giriş sahnesi.. hiçbir hollydood efekti çocuğun o anki sarılışının yerini tutamaz fikrimce.. mutlaka izleyin.. izlerken ayrıntıları gözden kaçırmayın daha da dikkat edin.. eminim ki filmden aldığınız keyif katlanarak artacak..9/10
filmi demin izledim evet başlarda biraz bu nasıl film der gibi olduysamda sonunda herşey yerliyerine oturarak iyiki izlemişim dedim bence çok başarılı bir ayrıca yaşlı adam kızın babası değil ben 9 veriyorum.
Twilightla kıyaslanacak kadar düşük bir film değil bu o yüzden lütfen Twilightla kıyaslamayın...Filmin her karesi sanat eseri değerinde...Kesinlikle İMDBde aldığı puanı da hakkediyor.Twilightın görüntüleriyle bu filmin görüntülerini kıyaslamak imkansız.Yazık olur Twilighta yoksa :D :) Mükemmeldi 10/10...
Yazdıklarım filmden sahneler içermektedir dolayısıyla filmi seyretmeyenler lütfen yazımdan uzak dursun!Filmin çocuklar arasında geçen bir vampir filmi oluşu diğer vampir filmlerinden ayrılmasını sağlıyor. Herkesin kendine özgü bir çocukluğu vardır ama kişinin yaşıtlarına karşı giriştiği mücadele geneldir. Bu filmde de filmin merkezindeki karakter benzer sıkıntılar çekiyor. Daha sonra probleme dönüşecek bu sıkıntıdan, onu, hayatına yeni giren 12 yaşındaki bir kız vampir kurtarıyor ve belki de ilk seferinde yapması gerekeni yapıyor; karşılık veriyor. Bunu yaptığında yaşadığı rahatlama görülmeye değer. Yani seri katil olma yolunda ilerleyen bir bireyken var oluşunu tekrar keşfedip kendine yeni bir amaç ediniyor. Yani, insan öldürme kavramı çocuk için bir anlam kazanıyor. Tabii bu kavramın filmde veriliş şeklinin tartışmaya açık bir konu olduğu ortada. Filmin görüntü yönetimini diğer arkadaşların belirttiği ölçüde başarılı buldum. Örneğin filmin çocuklar arasında geçiyor oluşundan dolayı büyüklerin yüzünü çoğu zaman göremiyoruz. Kamera 150 cm. üzerine çıkmıyor. Çocuğun annesiyle yaşadığı iletişimsizlik de oldukça başarılı bir şekilde görselleştirilmiş. Sanki ikisi aynı evde birbirlerinden izole bir hayat yaşıyor. Filmde yabancı veya bilinmeyen kavramı da oldukça başarılı bir şekilde görsel karşılığını bulmuş. Örneğin uzun bir süre çocuk vampiri bütün bir şekilde göremiyoruz. Ya gözleri ya da çenesiyle beraber bakımsız saçları yakın plan bir çekimle bize sunuluyor. Uzak plan çekimler de filmde sık sık kullanılmış: Çoğu zaman insanların şeklini seçemiyorsunuz. Bu da bilinmezlik ve de merak hissine katkı yapıyor. Film, diğer vampir filmlerinin gösterişli yapısıyla kıyaslandığında oldukça minimal bir seyirde devam ediyor. Örneğin yaşlı adamın ava çıktığı sahneyi baştan sona kadar bu çerçevede değerlendirebiliriz. Yani hazırlanışını, yakalayışını ve sonrasındaki gelişmeleri bir hatırlayın; fazladan bir efekte veya kanlı sahneye ihtiyaç duymadan tüyler ürpertici anlar peşi sıra. Filmin vampir mitlerine bağlı kaldığını söylemek olası. Yani karşımızdaki bir yeniden tanımlama değil. Filmle ilgili tek sıkıntım insanların olağandışı olaylarla karşılaştıktan sonra verdikleri sıradan tepkiler. Bu bir mantık hatası olarak da değerlendirilebilir. Yani böyle bir olayla karşılaştığımızda ilk yapacağımız şey polisi aramakken insanlar bu konu üzerine sohbetlere girişmeyi tercih ediyorlar. Bu ve benzeri senaryo boşluklarını saymazsak film başarılı diyebiliriz. En azından son günlerde sıkça karşımıza çıkan romantik konulu vampir filmlerle karşılaştırıldığında güzel bir seçenek olabilir.
izlediğim en iyi dram dalında wampir filmiydi.hani konusunda bir romantizmden bahsediliyorsa en masum şekli bu olsa gerek.bir duygu ancak bu şekilde güzel anlatılabilinirdi...
Vampir filmleri genelde sıkıcı oluyor,izlediğim en iyi vampir filmi 30 Days of Night idi.Eğer bir vampir filmi seyredecekseniz bence onu seyredin.
Bu filmde güzel olan görüntü yönetmenin başarısıdır.Filmde kar manzarasına adeta doyuyorsunuz,çok başarılı kareler var.Ama gel gelelim filmde o başarıyı bulamıyorsunuz,yani iki tane çocuğun birbiriyle ilişkisi(vampir-normal insan)değişik bir biçimde ele alınmış ama izlenecek kalitede bir film değil bence.İmdb puanına da bakıp aldanmayın,film İsveç yapımı olduğu için oranın halkı biraz milliyetçilik yapıp yüksek puan sanırım :)