Bu ne ya.Filmin adını Matrix ReEnter yapsalarmış sanki daha uygun olurdu.Albertin (gözlüklü kötü adam) kurşunlardan kaçması,dövüşmesi Ajan Smith hortladı galiba yine,filmin başındaki klon Alicelerin ortalığı toz duman etmesi Matrixteki lobi sahnesinin aynısı,pencereden aşağıya düşmeleri Reloadedteki Trinitynin aşağıya düşmesiyle aynı neredeyse.Çokda hayranı değildim Resident Evil serisinin ama kendine has bi havası vardı en azından.Bu filmde havası kaçmış biraz.
Resident Evil hayranı olarak film beklentilerimi karşılamadı fakat 3 boyutlu olmasını göz önüne alırsak izlenmeye değer...Unutmadan soundtrack iyi olmuş...
zombi filmi denince akla night/day of the living dead gelir arkadaşım genelleme yapma..her ne kadar bu filmin ikinci serisinden sonra kurgusunu bozsalarda insan merakla bekliyor neler olacak diye ve üç boyutlu olması daha pozitif bi etki yaratacaktır...saygılar..
2 ve 3 ten iyi 1den değil.Sanırım resident evil 1 i hiçbiri geçemeyecek.Çünkü hiçbirinde 1deki ciddiyet yok.Film güzeldi kötü diyemem ama beklediğim kadar iyi değildi diyebilirim.3d ve efektler gerçekten güzel hakkı verilmiş.Şu anda gidilebilecek en iyi film.10/8
az önce izledim ve taze taze yorumumu yapıyım dedim..5. film için yine açık kapı bıraktılar , yani devamı gelicek , filme gelince aksiyon sahneleri güzeldi , bazı mantık hatalarını görmezden gelirsek güzel bir 2 saat geçirebilirsiniz , yani verdiğiniz paraya , harcadığınız zamana değer bir film olmuş..
Efektler, konu örgüsü v.s. hepsi beklentilerin altında kalmış bir seri filmi. Kendi başına bir filim değilde sanki bir dizinin bir bölümü gibi. Yardımcı oyuncuların ne zaman öleceğini dahi kestirebiliyorsunuz. Sürpriz yok. Mantık yok. Bilimkurgu filminde mantığın işi ne diyenlere söyleyeyim. Olay döngüsü öyle yazılmalı ve sunulmalı ki izleyici gelecekte bu da olabilir diyebilsin. KAçbin tane zombi 4-5 insanı yemeye çalışıyor. Karnı açsa birbirini de yemesi gerekir. Yemeden içmeden haftalarca nasıl bekliyorlar?
filmin serisini beğenip oynunu oynamamış arkadaşlara şunu belirteyim; asıl resident evil 2. filmde nemesis projesiyle bitiyor. Capcom da 3. oyunda bitiriyor. ismini biohazard olarak değiştirip seriye devam ediyolar. filmdeki o kocaman ağzı açılan zombiler ve baltalı cellat (silenthilldeki piramit kafaya benzettiğiniz) vs. biohazard serisinden alınmış.(konusunuda alsalarmış keşke)albertin(gözlüklü kötü abi) dövüş sahneleri bencede matrix tarzı olmuş ama oyundada albert o şekilde dövüşüyor.yönetmen oyna birazcık olsun saygı duymuş o kadar..