capcom video oyun uyarlamasının 4. bölümü klişeleşmiş senaryosu ve diğer Holywood filmlerinden alıntılar yapması (chainsaw massacre ve Matrix gibi) sınıfta kalmış gibi görünsede akıcılığı ve aksiyonu ile seyir keyfine devam ediyor. Alice yine zombi leşmiş yaratıklarla mücadele içinde .
Gitgide baskısını artıran Umbrella şirketi Alice ile olan mücadelesini bir boyut öteye taşımıştır. Beklenmedik bir anda çıkan gelen eski bir dost Alice büyük yardımlar sağlayacaktır. Tuzak kelimesinin anlamını kazandığı bu filmde hiç bir şey her şey olacak kadar mantık kazanmıştır.
Vallaha ben bu filmi sevdi arkadaş. Kim ne derse desin. 3D'si düper (3D izlemedim ama süper gözüküyor), filmde fazla zombi yok ama yine de aksiyon sahneleri ve görsel efektler hoşuma gitti. Bence izleyin. 3.5/5
İlk sahneden itibaren yarattığı saçmalıklarıyla abartının tavana vurmasıyla ve matrix başta olmak üzere çalıntı sahneleriyle ve yöetmenin uçuk fantezileriyle ördüğü rezalet bir film. Bazılar bu bilgisayar oyunundan uyarlama oyunu oynamayanlar anlamaz demesin tüm oyunları ek paketleriyle oynadım sinema ve oyunlar birbirinden çok farklıdır. Oyundaki uçuklukları abartıları dahada arttırarak filme koyamazsın koyarsanda böyle bir saçmalık çıkar ortaya.
Efektler, konu örgüsü v.s. hepsi beklentilerin altında kalmış bir seri filmi. Kendi başına bir filim değilde sanki bir dizinin bir bölümü gibi. Yardımcı oyuncuların ne zaman öleceğini dahi kestirebiliyorsunuz. Sürpriz yok. Mantık yok. Bilimkurgu filminde mantığın işi ne diyenlere söyleyeyim. Olay döngüsü öyle yazılmalı ve sunulmalı ki izleyici gelecekte bu da olabilir diyebilsin. KAçbin tane zombi 4-5 insanı yemeye çalışıyor. Karnı açsa birbirini de yemesi gerekir. Yemeden içmeden haftalarca nasıl bekliyorlar?
ilk üç seriye göre zayıf kalmış. prison break ın michael ini eklemişler. prison b. hayranı olarak sırf o adam için bir puan fazla veririm ve izlerim ve de izledimde tabii ki ama filmin başı ve sonu hariç sıkıldım çünkü beklentim fazlaydı sinemaya hevesli gidip üzgün döndüm ama yinede takip etmeye devam edeceğim
Resident Evilin bu dördüncüsünde,ilk filmin yönetmeni Paul W.S. Anderson tekrar karşımıza çıkmış ama ne yazık ki ilk filmdeki hava yok.Aksiyon sahneleri inanılmaz amatörce,senaryo saçma sapan.Sinemada teknoloji kullanılmasına karşı değilm ama tadında bırakmak da yarar var.Öyle her sahnede gözümüze dijital birşeyler sokmaya gerek yoktu...6/10
berbat ötesi zaman kaybı ilk üç filmin hatırına evde belki çok boş kalırsanız izlenebilir ama yinede tavsiye etmem tipik ölüler günü sahneleri matrıx vari kahraman bir bakıyorsunuz bin kişiyi tek başına öldürüyor sonra bir kişi ile teke tek döğüşemiyor falan filan yorum yazmak bile gereksiz
ilklerine göre başarısız buldum, Michael scofield yine hapiste ne olucak bu çocuğun hali hep hapislerde. Prison Breake gönderme yapmışlar çok güldüm o halde görünce...
Resident evil filmlerinin ve milla jovovichin hayranı olarak hem fimi hemde oyunculuğu çok beğenmedim.film 3D çıktığında heyecanla hemen sinemaya koştum tabiki ancak film 3D çekiliyor diye bir çok sahnede önceki filmlerin aksine heyecan azılmış ve birçok sahnenin gerçeklikten uzak çok fazla bilgisayar görüntüsü olduğu anlaşılıyor buda filmin tadının kaçmasına neden oluyor.bu filmin asıl unsuru olan zombilerin filmde çok fazla kullanılmadığını gördüm ve bu bende hayal kırıklığı yarattı.tüm seriler içerisindeki en kötü film diyebilirim.beni hiç tatmin etmedi. ancak tüm seriyi takip edenlerin izlemesi gereken bir film. 10/5