eakyol90
10 Ekim 2008 tarihinde eklendi
"bir tarkovsky daha artık çıkmaz herhalde" diyerek kara kara düşünürken, bir de baktım sokurov çıkmış, yazmış, yönetmiş. kendisine hayran oldum, daha da hayran edecek gibi.
Savaşı göstermeden savaşı anlatabilmek...Filmin ilk amacı bu ve bunu gayette iyi başarmış.Film ne bence rezaler ne de bir başyapıt ama kesinlikle görülmesi gereken bir eser. 7/10
bu filme başyapıt demek bence bir şeyi görmemekle alakalı sadece yönetmeni çok iyi ve oyuncusu iyi oynamış diye,kimse kusura bakmasın filmi beğenmek zorunda değil kimse.Film gerçekten çok kötü,ne savaş hakkında bir şey vermiş,nede çeçen rus savaşı nın insancıl yönü hakkında tam bir vasat ötesi.sinema kültürü olmayan biri olsam tamam diycem ama gerçekten çok berbat bir film.10 üzerinden 1 bile haketmiyor
neye göre nor verip neye göre yorumluyorsunuz çok merak ediyorum arkadaşlar. neyin kötü oldunu belirtmek gerekmez mi? film bence gayart güzeldi. oyunculuk olarak değerlendirmeden konu olarak gayet iyi işlenmiş bir konu... mesajıda gayet verebilmiş. 10/9