Fantastik filmlerin izlenilebilirligindeki en kritik detay filmin atmosferinin ve gelisen olaylarin ne kadar hayali olursa olsunlar bir arada bütünüyle bakildiginda bir tutarlilik olusturabilmesidir, yani mantiksiz olup olmamalaridir, fakat kasteddigim mantiksizlik ne acaip yaratiklarla ilgili bir durum ne de nasil çalistigi belirsiz acaip makinelerle, mesela bir fantastik filmde uçan bir dinazorun gözlük takip kitap okumasi sonra da kedi gibi miyavlayip motorsiklete binmesi hiç de mantiksiz olmayabilir, mantiksiz olan sey dinazorun orda ne isi oldugunun neden gözlük taktiginin neden miyavladiginin ve neden motorsiklete binme geregi duydugunun izleyiciye tutarlilikla aktarilamamis olmasi yüzündendir, malesef filmde kendi kurgusu içinde birbiriyle oldukça çelisen çok fazla detay var, birini görmezden gelirsek digeri mutlaka dikkatimizi çekiyor ve bu da filmin gerçekligine dalip kendimizi kandirabilme keyfinden sürekli uzaklasip sanki iyi kurgulanmamis bozuk bir hayale hatta bir karabasana bakiyormusuz gibi hissettiriyor, avatarin çakmasi denilebilir bu film için fakat avatar bundan daha tutarliydi, ayrica gezegen olarak marsi seçmeleri de bastan büyük hata, ben baktim marsa hiçbirsey yok ! :)