Hayatını uyuşturucu, seks ve rodeo üçgeninde yaşayan Ron Woodroof (Matthew McConaughey), Amerikanın kendi eliyle ürettiği ve 80'li yıllarda özellikle de kendi ülkesinde hortlayan AIDS'in tehlikeli sularında yaşamaktadır. Uyuşturucu ile bünyesini yıkmakta, korunmasız seks hayatı ile de AIDS'e davetiye göndermektedir. 1986 yılında çalıştığı sahada elektiriğe kapılan Ron, hastanede HIV virüsü kaptığını öğrenir. Doktorları kendisine sadece 30 günü kaldığını söyler. Ray, doktorların hastalarına verdikleri FDA (Gıda ve İlaç Cemiyeti) tarafından onaylı olan "AZT" isimli ilaçtan almak ister; ama Roy test grubunda olmadığı için ilacı alamaz. Ron, yasa dışı yolarla ilaca ulaşır; fakat bu ilacın o kadar da masum olmadığını anlar ve ilacı bırakır. Kendisi için bir tedavi bulmaya çalışırken, Meksika'da bir doktorla tanışır ve dünyada birçok ülkede kullanılan Amerika'da yasak olan ilaçları keşfeder. Kendisi için aldığı ilaçları başkalarına da ulaştırmaya başlar. Dallas Buyer Club'ü kurar ve üye olan herkese ilaçları vermeye başlar.
Ron, aman be sendecilik içinde hayatını çürüten, yaygın olarak var olan HIV virüsünün sadece homoseksüel/eşcinsel insanlarda olduğuna inanılan bir toplum içerisinde yaşayan, homofobik biridir. Kendisi HIV virüsü taşıdığını öğrendiği ve çevresindekilere de söylediği andan itibaren dışlanmaya baş defa dışlanma ile karşı karşıya kalan adam, kendisi gibi HIV virüsü taşıyan ve de bir eşcinsel olan Rayon (Jared Leto) ile tanışır. İkili kurdukları kulüp ile insanlara yardım etmeye başlar.
Ron, yurt dışından getirdiği ilaçları, kendisi gibi hasta olan insanlara dağıttıkça FDA'nın dikkatini çekmeye başlar. Kendi ülkesinin üzerinde kurmaya çalıştığı dayatmacılığa karşı direndikçe ilaçları getirmek için türlü türlü yöntemler denemeye başlar.
Düşünün ki çok hastasınız ve size ilaç vermiyorlar, test grubuna verilen ilaçlar ise tedaviden çok uzak. Birisi çıkıp falanca aktarcı ya da doktor şöyle bir tedavi uyguluyor diyor; ama bu tedavi yasal değil. Kaç kişi gidip tedaviye başlardı bilemiyorum; ama böyle bir tedavinin yasaklanmasının bir mantığı yok. Zaten ölmekte olan insanların başına daha ne gelebilir ki. İlaç firmaları ile FDA arasındaki çıkar anlaşmaları gayet net ortaya dökülüyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar, yok kuş yok domuz diyerek, insanlara milyarlarca ilaç satışı yapan firmaların, dünya'yı yönettiklerini söylemenin yanlış bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.
Kendi çaresizliğinden yola çıkan bir adamın, sistemi karşısına alarak, hem kendisine hem de etrafındakilere yardım etme çabasının hikayesi olan Dallas Buyer Club, Matthew McConaughey ve Jared Leto'ya OSCAR'ı kazandırdı.
IMDB puanı: 8,0.