kaanbasar91
31 Aralık 2007 tarihinde eklendi
"çok şahane bir film,Türk filmi gibi değil." Allah aşkına bırakın Türk filmlerini aşağılamayı.Hergün bir adım daha ilerliyor Türk sineması.Mutluluk'ta buna en muhteşem örnek.
Filmin kitabını da okumuş biri olarak, sinemaya uyarlamasını oldukça başarılı buldum, en az kitap kadar etkileyiciydi. Bir kitabı filme dökmek kritik bir iştir, ama film bunu başarmış. Oyunculuklar da gerçekten kaliteliydi. Tebrikler:)
bir geleneğin zorla da olsa çözülüşü...yufka yürekli bir adamın elindeki töre kurbanı.suçlayanın suçlu olduğu bir dram...gösteriş içinde yaşayan bir adamın herşeyden bıkmışlığına rasgelen cemal ve meryem kurtuluşu bu adamla bulur ve denizlere açılan bir mutluluk onları bekler. çok güzel olduğunu söyleyemiyeceğim.çok uzuzn uzadıya sahneler var ama müzkler muhteşem.sonuç olarak bakıldığında hamurunda zülfü livaneli var kötü olması imkansız.
Çok şahane b,r film. Bir Türk filmi gibi değil. Özellikle müzikler harika. Zülfü Livaneli kitapla ve müziğiyle iyi iş çıkardı.
Konu töre ama anlatış biçimi biraz farklı. Denizin teknenin profesörün olduğu bir töre filmi. Güzel olması da buradan geliyor galiba. Bir Türk filminde bulamayacağımız sahneler var. Deniz harika kullanılmış.
Özgü Namala diyecek yok. Murat Han da çok iyiydi. Ama ben Talat Bulutun oyunculuğunu çok beğendim rol tam ona göre
filmin başlangıcı ve sonu oldukça iyi ve etkileyici.Oyunculukları beğendim,özellikle murat han çok başarılı. ve role çok yakışmış.ama filmin bazı sahneleri çok durağan,ama herşeye rağmen abdullah oğuz iyi bir film yapmış.izlemenizi tavsiye ederim
çok beğendim filmi izlemenizi tavsiye ederim özgü namal'ı fazla sevmem ama kız ii bi oyuncu. şiveyi iii kıvırmış tekrar bravo. insan olarak bizler büyük şeylerde mutsuzluklara kapılmamız çok normal ama bunu ufacık bir mutlulukla; mutluluğa çevirmek çok zor bu konuyu anlatan iii bir film zülfi livaneliyi sanatçılığından ve türkülerinden dolayı seviyordum bu yapıtı onun düşüncelerinden izlemek de çok güzeldi ...
Türk sinemasının kesınlıkle en basarılı fılmlerı arasında.töre konusunu cok guzel ıslendıgını dusunuyorum.Her sahnesıyle keyıf veren bır yapım olmus...Tebrikler...
Özgü Namal bu filmle kesinlikle altın portakalı haketmiş.. O şivesi, vurgulamaları, bakışları, mimikleri bu kadar mı etkili olur.. Beynelminel de de çok iyi bulduğum Namal, yine ona yakın bir rolle büyük başarı yakalamış.. Tabii ona yakın derken özellikle şive ve genel anlamda tavırlardan sözediyorum..
çok güzel bir dram filmiydi. oyunculuklar güzel mekanlar süper.çekimler kamera açıları çok çok iyiydi. karamanın bir köyü var çok güzel tarihi bir köy. kendi kendime söz verdim irfan bey gibi yalnızlığımı sırtıma vurarak o köyü görmeye gideceğim. filmden anladığım, kişi safa temize ulaştığı zaman hayata inanıyor. inandığın şey senin olduğuna göre farkında olmadığımız hayatımızda artık bizim oluyor. son olarak, bence asıl mutluluk mutlu olduğunun farkında olmaktır.mutluluğunuz hiç eksik olmaın.
altın portakal’da özgü namal’la foto çektirdikten sonra izlediğim film,bana biraz abartılmış gibi geldi,filme 8 puan veriom neden derseniz zülfü livaneli için müzikler filmi götürmüş resmen,özgü namal bu sefer vasat bir oyunculuk sergilemiş,gerçi filmdeki role gitmemiş diyebilirim,filmi tam olarak beğenmemin temel sebebi filmin sahnelerinin bir bölümü çıkarılmış altın portakal gösteriminde dolayısıyla anlatım güçleşmiş
Şuna kesinlikle inandım ki göklere çıkartılan bir filmi övgülerden sonra izleyince hayal kırıklığına uğruyorum.Bu film elbette Türk sinemasının seçkin filmlerinden biri ama gerçekten özgü namalı burda hiç beğenmedim.Belki de yüzünü tv de kah reklamlarla kah sunduğu programlarla çok eskiten biri olduğu için oyunculuğu sırasında hep o yüzü de gözümün önünden gitmedi ve konsantre olamadım.Sezarın hakkını sezara vermeli konusun da ise çekimler,doğa ve film müzikleri olağanüstü güzeldi.Konu ve filmin geçiş pasajları çok sıradandı ve bazen de mantık çerçevesini zorluyordu.Bir Züğürt Ağa da döktüğüm gözyaşını ve duygusallığını bu filmde yaşıyamadım.Bu film Türk sinemasının Top 10 sıralamasına giremez bence