tuna-surmeli
6 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle muhteşem bir film!!Zaten Özgü Namal'ın hayranıyım!Diğer oyuncular da süper bir performans çıkarmış.Ayrıca çekimler ve konunun işlenişi fevkalade.Yönetmen çok iyi iş çıkarmış!
ben bu filme en yüksek puanımı verdim. çünkü gerçekten de romanı bryazperdeye çok güzel uyarlaşımlar, bazı sahneler deiştirilmiş olsa dafilmin sonu çok güzel bağlanmış. bence Türk sinemasının son dönemlerindeki en güzel yapıtlarından biri.
Filmi izlemeye baslarken kitabinin onda biri kadar bile olsa çok güzel bir film olacaktir diye düsünerek basladim, ama filmin kitabin yirmide biri kadar güzel olmasina ragmen yine de çok güzel oldugunu farkettim. Kitabin tamamini isleyebilecek bir film tabi ki yapilamaz ama en azindan kitapta olan olaylari oldugu gibi isleyebilecek bir yapit olsaydi kesinlikle bir bas yapit olurdu. Yine de izlenmeye deger bir eser.
10 üzerinden 10muhteşem bir filmtürk sineması artık böyle filmlerle zirveye cıkıyoroyunculuklar çok iyi,görüntü yönetimide muhteşem.toplumsal olaylara bakışı çok gerçekçi.doğuda ve türkiyede kadın olmanın zorluğunu çok iyi anlatıyor.avrupa ve dünya bu filmi görmelifilm görüntü bakımından bir tanıtım filmi gibi,yabancıları cezbedecek.
çok güzel bir filmdi. kitabını da yeni okumuş birisi olarak değiştirilmiş senaryoyu çok beğendim. filmin sonu harika olmuş. adı gibi herkes mutluluğa ulaştı bu sonla. tabiki kitap gibi olması imkansız ama isterdim ki irfan kurudal'ın, cemal'in de birazcık önceki öyküleri anlatılsaymış.
benim olan hayat benim himayemde olmalı benim himayemde olmayan hayatsa benim hayatım olmamalı güzel ülkemi güzel yapacak insanlardan mahrum bırakmasak, örf anene dediğimiz şeyleri çocukluğumuzda kullandığımız oyun hamuru kalıpları gibi olmadığını anlayabilsek kültürümüzü nesilden nesile özünü kaybetmemiş arı sütü gibi anlatabilsek öğretebilsek daha bi güzel olur ülkemiz garip oyunlarla uğraşmak zorunda kalmadan yaşamdan zewk alırız.. oralarda beni anlayan birileri olduğu bilemk bile yetio bazen insana
tek kelimeyle ÇOK BAşArILı....kitabından daha iyi uyarlanmış ve sonu daha iyi bağlanmış bi fil daha göçrmedim..kitabı da abdullah oğuz yazsaydı keşke....
kitabın yaın dili ve anlatmayı istediği şeyi gerçekten anlatmayı başardığı için zaten farklı ortamlarda defalarca kutladım. ancak filme gelirsek, abdullah oğuz'un yönetmenliğiyle ilgili bir problemim var. sanırım bir türlü sevemedim. dizi gibi yönetio filmi. bu da sinema ekranında hiç hoş olmuyor. oyunculuklara bayıldığımı söylemeliyim. özgü namal ve murat han inanılmaz başarılı. lale mansur bile 2 dk göründü ama beni büyülemeye yetti. çok başarılı. talat bulut da fena değildi. müziklerin zülfü'nün eski bestelerinden hazırlanmış olması çok iyi olmuş. ancak senaryo yazarlarıyla ilgili de bir problemim var. kitabı senaryolaştırmak zordur bilirim. hele de mutluluk gibi çok fazla insanın severek okuduğu bir kitabı senaryolaştırmak çok daha zordur. ben senaryoyu beğenmedim. bunun sebebi kitabı çok sevmem değğil. senaryo ve geçişler çok başarısız. çok yapmacık olmuş. oyuncular bile kurtaramamış. son söz: orta seviyede bir film ama oyuncuları görmek için bile izlenir. müzikler cabası :)
öncelikle görüntü yönetimi açısından izlediğim en iyi yerli film onun dışında hikaye ve anlatım da oldukça başarılı oyunculuklarda ama bana göre unutulmayacak bir film değil sadece güzel bir film ve başarılı bir film...
Özgü Namal'ın oyunculuk adına kendine pek bir şey katamadığı, Meryem adında Van'lı bir genç kızı canlandırsa da Beynelmilel'ki Gülendam'dan çok farklı bir şey karakter çizemediği,
konusu güncel, ifadeleri ve anlatımı doğal güzel bir film.
Talat Bulut'a ayrıca bir hayranlık duyduruyor.
Arka fondan gelen Z. Livaneli müzikleri ise tüyleri diken diken ediyor.
Hıncal Uluc'un yazısını okuduktan sonra direk kitabını aldım ve bitirir bitirmez filme gittim..kitap çok sürükleyiciydi..filmde cok guzel ollmush..özgünamal gerçekten cok basarılı..kesinlikle izlenmeli..