izlemeden de tahmin ettiğim üzere zayıf,sığ bir film.yine de görmek lazımdı,gördük.film ile ilgili neredeyse tek olumlu düşüncem 3-4 yerde açığa çıkan ve insanı anlık da olsa güldürmeyi başaran sahnelerdi.eğlenceli tarafı vardı yani filmin.bir de finalini fena bağlamamışlar,yakın zamanda gelecek olan devam filmleri açısından da zemin hazırlanmış yani.ha unutmadan bir de dominic cooper'ın kendine has tarzıyla oldukça örtüşen howard stark (bilirsiniz,iron man tony stark'ın babacığı) film boyu bence herkesten rol çaldı,hep ön planda kaldı.o da eğlenceli,artist bir karakterdi.o kızıl kuru kafa bence başlı başına bir facia.güzel tasarlanmamış.chris evans ise aylarca uyguladığı sıkı antrenman programının meyvelerini almış gözüküyor.başlarda özellikle saç stilini yadırgasam da sonradan gözüm alıştı,rahatsız etmedi.konu olarak ilgi çekici ve bir anlamda hem gerçekçi hem de fantastik olabilmeyi başarsa dahi,filmde konunun ve olayların işleyişi bence vasattan öteye gidemiyor.sanırım bunun en başlıca sebebi de bu tarz filmlerde sıkça görmeye alıştığımız çarçabuk "oldu bitti"ye getirmeler idi.sahneden sahneye atlarken kahramanın hazırlık bölümünü pek yapamamışlar sanki.filmde her şey kısa kısa.sanırım kamera 2-3 saniye arayla kadraj değiştirdi.ancak dediğim gibi bu durumlar aslında bu gibi filmlerin başlıca özelliklerinden.ne var ki şikayetimiz tam da buna.biraz daha uğraşıp,daha farklı düşünüp daha kaliteli,daha sağlam süper kahraman-aksiyon filmleri çeksinler artık.azınlıkta kalmasın bu filmler,mesela watchmen gibi.aksiyon sahneleri de kesinlikle aman aman değildi.e ne kaldı geriye o zaman?
Eğer bir filmin başında Joe Johnston gibi Hollywood'un memur yönetmenlerinden biri varsa o filmle ilgili beklentileri minimum seviyede tutmak lazım.Hele bir de o film ''Captain America'' gibi çizgi roman tarihinin en militarist kahramanlarından biriyse.''Captain America: The First Avenger'' artık klasik haline gelmiş çizgi roman uyarlamaları formüllerini kullanan vasat bir film.Ama ''The Avengers''a giriş olması için bir de her zaman mükemmel Hugo Weaving için izlenebilir.Sonundaki sürpriz (jeneriklerden önce olan) eskiden bir filmin gözümdeki değerini yükseltmeye yeterdi ama ne kadar ilginç ve tahmin edilemez de olsa artık işe yaramıyor.
Gişe canavarı Avengers öncesi Thor gibi filmi olmayan süper kahraman kalmasın mantığıyla çekilmiş konu sıkıntısı çeken Hollywood'un çizgi romanlara sarılmasıyla gündeme gelen filmlerden biri.O kadar ki bazı oyuncular bu filmin baş rolü Chris Evans gibi farklı birden fazla süper kahraman rolüyle karşımıza çıktılar. Bu film Captain America'nın ortaya çıkışını anlattığı ilk yarısı gayet şa katılacak gönüllülerin aranması ve siyasetçiler ile ilgili kısımlar çok dikkat ç bölümde Dr. Abraham Erskine rolüyle karşımıza çıkan Stanley Tucci filmdeki en başarılı oyuncuydu bence. Filmin Captain America'nın kahramanlıkların anlatıldığı ikinci yarı ise son derece sıradan ve klişelerle ç itibari ile beğenmediğim bir yapım oldu ama gündemden uzak kalmamak için izleyebilirsiniz derim.
the avengers filmini en önemli kahramanlarından birisi... 2012 de izleyceğimiz the avengers filmi ile de alakalı önemli bigiler vereceğini umuyoruz... ekibin hepsi hemen hemen tamam... çok merak ediyorum...captain america hemen gelsin artık..:)))
En ufak bir sekilde heyecanlandirmadi beni filmin vizyona girmesi . Gitmeyi düsünmüyordum . Arkadas israriyla oturduk koltuga ... Yogun bir aksiyon içerse de yer yer sikildigim oldu . Sürekli kendi kendime 'hep ayni seyler' deyip durdum . Efektler iyiydi vs. tamamda hep ayni seyler yahu . 5/2 ...
Kadro ve bütçe çok iyi. Fakat miadı dolmuş bir çizgi roman karakterini günümüze adapte etmek abesle iştigal. Marvel bunu bizden daha iyi biliyor. Bu yüzden gişede asıl bombayı bu filmin devamı sayılabilecek "The Avengers" filmine sakladıklarından bu filmimiz bir nevi altyapı oluşturma açısından imali uygun görülmüş. Chris Evans karizmatik ve yakışıklı bir oyuncu. Tommy Lee Jones ise filmin deneyimli oyuncu yükünü sırtlanmış ve iyi de oynamış. Fakat dediğim gibi konusu ve kurgusu çok demode. Seri tamamlamak ve biraz eğlenip vakit geçirmek için izlenir.
Marvelin en yüzeysel kahramanlarının başında gelir Captan Amerika ama ilk yarım saat bunu kırıp iyi bir alt zemin oluşturdular, amerika halkının ve hükümetlerinin aksine doğru bildiği için savaşan hastalıklı(gerçek anlamda) küçük güçsüz bir adamın inançla doğrularla captan amerikaya dönüşünü oldukça eğlenceli şekilde anlattı, ufak abartılarda olsa ilk bir buçuk saat oldukça eğlenceli ve iyiydi ama son yarım saatte hollywoodun klasikleşmiş milliyetçi yaklaşımının fazlasıyla hissedilmesi, başında ters düz edilmeye çalışılan klişelerin hepsini sıralayıp, üzerine kansız kötü aksiyon sahneleri(kalkan bir insandan nasıl seker adama girer yada parçalayıp geçer) yetersiz efekleri ve kendini feda geyiğiyle(milyonuncu kez görünce artık mide bulandırıyor) ortalama bir marvel yapımından öteye gidemiyor. 10/6,5
Avengers Endgame ve infinity war gibi gişeyi kırıp geçen filmlerden sonra bu filmde merak konusu olmuştu. Nedeni ise filmin adında saklı. İlk yenilmez ya da şöyle First Avenger. Bir Avengers hayranı değilim ama genel olarak marvel filmlerini severim. Şimdi gelelim film hakkındaki düşüncelerime. Öncelikle film 1942'de geçiyor( Yanlış hatırlamıyorsam) Normal bir süper kahraman filminden farklı olmasının nedeni de filmin geçtiği yıl zaten. Genel olarak sıkmasa da ilk yarım saat çok da iç açıcı değil. Film sonradan biraz daha açılıyor. Normalde bir filmi eleştirirken başka filmlerle kıyas yapmam ama eğer bir bilim kurgu severseniz ve Avengers sizin için bilim kurgu adına bir başyapıtsa bu film sizi sıkar. Yani alışılmışın dışında bir marvel filmi. spoiler: Son bir dakikada bile olsa Nick Fury görmek iyiydi. 70 yıl uyumak da baya keyif verici olmalı (:spoiler:
film genel olarak guzeldi .tabiki amerikan propagandasi bir hayli vardi. sen de yap senin de olsun .. pek sonunu anlayamadan supriz bir sekilde bitti .. guzeldi enazindan 7/10 veriyorum..
Green Lantern'la birlikte bende inanılmaz hayal kırıklığı yarattı.İki filmde de karakterlerin ismine güvenilip senaryo ve görselliğe çok önem verilmemiş,çok yüzeysel.Seyirciyi havaya sokacak,akılda kalacak hiçbir sahne yok.Bu haliyle captain america'ya süper kahraman demeye dilim varmıyor...6/10 Film 1942-1944 arası geçiyor ve iron man(tony stark)'ın babası howard stark,orta yaş üstü bir makine mühendisi.İron-man 2 filmi günümüzde geçiyor ve bu sefer tony stark orta yaş üstü bir karakter.Bu hesaba göre baba-oğul arasında 60-70 yaş olması gerekiyor.Bir anlam veremedim,bunu nasıl kurgulamamışlar.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.