KaliteTAKİP
30 Haziran 2012 tarihinde eklendi
bu tarz film severler için hiçte fena olmayan bir yapım olmuş konusunu iyi ve gerçekçi işlemişler yer yer kurgu hatası var bariz ortada ama filmin gerilimi ve sürükleyici yönü ağır basıyor tavsiye ederim pişman olmazsınız
Klişelere bulanmaktan akılda kalıcı olmaya zaman bulamıyor.Oto yıkama ve hemen ardından otobandaki kaza sahnesi gibi çok iyi çekilmiş sahneleri de var ama yetmez.Yetenekli bir yönetmen olduğunu düşündüğüm Breck Eisner'ın bu tip ısmarlama projelerden kendini kurtarması lazım.
Korku filmlerinin bu tarzını sevmeyen biriyim. Dolayısıyla bu filmide pek izlenir bulmadım. Çokça sıkıcı. Başta biraz acaba ne oluyor diye merak ediyorsunuz ama sonradan yeni birşey sunmuyor.
Bu filmi ben yıllar önce izlediğim Dustin Hoffmanın rol aldığı ve Amerikan Ordusunu ve Hükümetini şiddetle eleştiren 'Outbreak' filmine benzettim. Ancak anladığım kadarıyla zombi üstadı Romeronun yıllar önce çektiği bir filmin yeni versiyonuymuş. Film kurgu ve senaryo olarak çok başarılı. Amerikan Ordusunu ve Hükümetini insanlığı hatta kendi vatandaşlarını bile yok etme pahasına kullandığı biyolojik silahlar konusunda şiddetle eleştiriyor. Filmin tek sorunu uzun oluşu ve tanınmayan oyuncuların vasat performansı.
Yani bilindik zombi filmlerinden. Lakin bu seferki zombiler beynen tam gitmiyor. İntikam, avcılık, dr. duygularını yitirmiyorlar. Ve biyolojik silah kuduz bilmem nesiymiş ve nüfusu azaltmaya yönelikmiş ve bilmem yanlış yere düşmüşmüş. Baya enteresan. Tek olmlu yanı bunca zırvaya rağmen halen izliyorsunuz. Sürükleyicilik. 7 verdim onca safsayata rağmen.
Bu film hemen akla Corona virüsü getirdi bir kasabada içme suyundan buluşan bir hastalığı anlatıyor bence film izlenmeli saçma değil olağan bir senaryo ayrıca bir kere daha bürokrasinin nasıl insan hayatından önemli olduğu ekonominin insan hayatından önemli olduğu ortaya koyuyor belediye başkanı ile şerif in konusmasinda
Senaryosu itibariyle dikkat çekmesede, sürpriz bir şekilde güzel ve izlenilebilitesi yüksek bir filmdir.Orijinal sahneler ve durmayan temposu sonunu rahatça getirmenizde büyük etken, abartmamakla birlikte puanım 7/10
türünün sıradan örneklerinden biri hiç farklı değil bunun gibi onlarca film izledim buda onlardan biri olarak yerini aldı sinemaya falan gitmeye gerek yok evinizde oturup izleyeceğiniz tarzda bir film...
Basit ve sıradan bir film çok fazla bir şey yok.Bir kimyasal madde yayılıyor insanlar çılgına dönüyor yarı zombi yarı insan, cinayetlere başlıyorlar açıkçası vakit kaybı olarak görüyorum.Saygılarımla...
Bir döneme damgasını vuran salgın,veba veya zombi filmlerinden.Yine o dönemlerin usta ismi George A. Romeroun aynı filminin yeniden uyarlanması.Bu tarzdaki filmlerle büyüdüm.Özellikle seksenlerde çok popülerdi.Kısıtlı imkanlarda çekilen o filmler,günümüzün olanaklarıyla yeniden çekiliyor.Gayette başarılı oluyorlar.Bu filmin orjinalinide izlemiş biri olarak.,orjinalini ayrı sevmeme rağmen yeni versiyonunuda başarılı buldum.Filmde aradığınız yenilik sadece günümüz imkanlarıysa bulucaksınız ama farklı şeyler bekliyorsanız bulamazsınız.Sonuçta bir salgın filmi.Ne olucağı belli.Olacaklar belli olsa bile türünün hayranıysanız keyif alabilirsiniz.Ben sadece kanlı sahnelerin daha çok olmasını beklerdim.Bu tarz filmlerden hoşlanmıyorsanız zaten hiç izlemeyin.Türünün hayranlarını tatmin edecektir diye düşünüyorum.Başkaları için bir şey diyemem.