Olağanüstü çocuk gözü naifliğiyle işlenmiş yeni izlediğim için ufak bir pişmanlıkla birlikte izlediğim içinde inanılmaz hissettiğim bir film oldu.Gerçekliğin koyuculuğunu tartışmasızca gözler önüne sermiş ve ağlatmıştır beni, kaçırmayınız.9/10
evet işte sonunda arşive eklendi..Bu film az bütçeyle,tanınmamış oyuncularla,eksik sahnelerle,tamamlanmayan dialoglarla nasıl kaliteli film yapılır bunu bize gösteriyo,bir asker çocugunun gözünden Yahudi katliamı izlemeyenlere tavsiye ederim...10/9
Nazi Almanyaında geçen bir çoçuğun,etrafındaki bütün olup bitene bir anlama veremdiği ve bütün bunları bir oyunmuş gibi algılayan saflığını anlatan gerçekten etkili bir film.Brunoun babası bir nazi subayıdır ve yeni görev yeri bir yahudi toplama kampına komutanlık etmektir.Bruno arkadaşlarından uzak kalması nedeniyle kendine yeni arkadaş aramak için çıktığı keşifte cizgili pjama giyen ve bir telin arkasında hayatını sürdüren Shmuel ile tanışır.Bu zorluklarla gizlice yürüktükleri arkadaşlıklarının karşılığını,savaşın o acımasız yüzüyle ödeyeceklerdir.Savaşın ne kadar gereksiz,ne kadar acı veren lanet bir şey oldugunu herhalde bu kadar etkili anlatan film sayısı çok azdır.Film John Boynein aynı adlı romanından uyarlanmış.Herkezin izlemesi gereken bir yapım.Tavsiye ederim.
2. Dünya Savaşını bir çocuğun gözünden izlememiş olanlar için harika bir film.izlenmeli.Hem yahudi çocuğun hem de bir nazi askerin çocuğunun gözünden 2.Dünya savaşı.
israilin yaptığı meşru müdafaa değildir, israil 1948 yılında ingilterenin desteğini alarak kurulmuş bir devlettir 1947de hiç bir ülkenin tanımadığı geçmişi olmayan bir millettir, şimdide filistin topraklarını tamamen alıp soykırım peşinde..sözüm titit adlı kişiye..Allah seni ve israili ıslah etsin
çok etkileyici bir film... Almanların insanlara çektirdiği eziyeti çok güzel bir dille anlatmakla kalmıyor çok önemli bir mesaj da veriyor bence: Yaşamınız boyunca yaptığınız tüm kötülüklerin cezasını yine bu yaşamda fazlasıyla çekersiniz!!!
Arkadaşım yahudilere yapılan beni ilgilendirmez diyemezsin.O zaman bende derim ki İsrail haklıdır.Her devletin meşru müdafa hakkı vardır.Türkiye nasıl meşru müdafa hakkını kullanıyorsa İsrailde bunu yapıyor.Olay bu kadar basit politik ve siyasi olarak