Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
    4,4
    Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 hakkında görüşlerin ?

rudeonerudeone
    rudeonerudeone

10 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    bir efsanenin daha son buluşuna şahit olduk.detaylı düşünürsek filmin pek çok eksiği ve olmamışlığı gözüme çarpıyor aslında.ancak genel olarak baktığımızda başarılı bir final bölümü olduğunu ve zannedersem öyle ya da böyle pek çok hayranını memnun ettiğini söyleyebilirim.benzerini lost'ta da gördüğümüz üzere bu gibi global kültür olaylarının finalleri her zaman inanılmaz beklentilerle bezenirler.insanlar tam olarak ne beklediklerini de bilmez aslında ancak izledikten sonra "beklediğim gibi değildi" demeyi pek sever.sonuç olarak düğümler bir şekilde çözüldü ve bu fenomen de son buldu.sayfalarca tartışılabilecek ve yorumlanabilecek sonuçları var harry potter'ın.ancak uzun tutmayacağım.ben yalnızca part 2'da gözüme fena çarpan bir iki olmamışlıktan bahsedeceğim.şimdi öncelikle,kitapları okumadım ancak söylendiğine göre serinin en büyük sorunlarından biri çok kapsamlı olan kitapları perdeye aktarmak,yani kesip biçmeler yapmakta yaşanan zorluklardı.bu da doğaldır,sonuçta bir eserin harfi harfine uyarlanabilmesi pek mümkün değil.e o zaman siz de şöyle yapın;almayacağınız kısmı hiç almayın,alacaksanız da adam gibi alın.ilk aklıma gelen baş karakterimiz,tüm fenomenin esas oğlanı harry potter'ın kız ilişkileri.ginny ile bir süredir bir beraberlikleri var gibi ama uzun zaman sonra görüşünce garip garip hareketler,ölümün kucağında olmalarına rağmen birbirini sallamadan dolanmalar,aynı ortamda bile kayıtsız kalmalar vs. Hayatımda gördüğüm en berbat ilişkilerden biriydi bu.baktığınızda seri boyunca ne harry'nin karakterine bir etkisi var,ne şu son yaşanan olaylara bir etkisi var.yani kısacası bu ginny-harry ilişkisi nedir biri bana açıklasın lütfen??!nasıl zorlamışlar perdeye aktarırken,o kadar belli ki!her şey havada onlarla ilgili.sonra mesela bellatrix ve şu ev hanımının kapışması.inandırıcılıktan bu kadar uzak olunabilirdi.tamamen çekmiş olmak için çekmişler.ya hakkıyla yap,ya da tamamen filmin konusundan çıkar at.harry potter'ın seri boyunca en büyük hatalarından biri buydu kesinlikle.ancak yerinde bir final olduğu su götürmez bana göre.kendini izletiyor.
    ECE K.
    ECE K.

8 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    harika bir film herkese tavsiye ederim serinin en güzel filmiydi
    birinci bölümünden daha güzel
    blockcafe
    blockcafe

30 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Harry Potter Maalesef Hayal Kırıklığı
    Mutlu sonla bitireceğiz diye batırmışlar güzelim efsaneyi
    çok yazık etmişler. Daha güzel ve titizlikle hazırlanmış bi son beklerdim..
    dr-
    dr-

28 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Inanilmaz guzeldi.Harry Potter serisinin tabii final olmasi dolayisiyla da en can alici bolumuydu, her sey cok iyi kurgulanmisti.Cok basarili bir sekilde veda etti Potter bizlere.
    Emir Demirbolat
    Emir Demirbolat

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

28 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Bu akşam kuruçeşme arena açıkhava sinemasında gösterimi yapılacak. Üstelik gnctrkcll lilere bir bilet alana bir bilet bedava kampanyası da geçerli olacak. Gerçekten harika bir film, keşke bitmeseydi diyebilceğmiz serilerden biri.. Şahsen ben bu akşam 2. kere izlemeye karar verdim:))
    Sandalphon
    Sandalphon

5 Ekim 2011 tarihinde eklendi
    Bence son bölüm biraz fazla aceleye gelişmiş, hiç bir anın hakkı yeterince verilmemiş ve herşey çok hızlı gelişiyor, filmden çıktığımda aklımda şöyle biz genel izlenim kaldı; snape müdürdü sonra potter geldi snape kaçtı!, woldemort kızdı tehtid etti, okula saldırdı ve arada bir hortkuluk patladı, potter hayaletle konuştu ve hortkuluğu patlattı, sonra snape gözden çıkarılırken son anda potterla konuştu, hatıralar anılar falan filan derken sonra woldemortla yüzleşip öldü, sonra potter tekrar dirildi bu kez woldemortu öldürdü ve film de burda bitti işte bu kadar :) tekerleme gibi hızla gelişen bir bölüm olmuş ve hiç derinlik yok, ayrıca woldemortun her patlayan hortlukuktan sonra yılanını cebine atıp "eyvah seni saklamalıyız hadi gidelim artık burdan" misali uzaklaşması da oldukça komik görünüyor :)
    bob_earth90
    bob_earth90

23 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    David Yates Harry Potter serisinin yönetimini ele almasından bu yana vasatı aşamadı bence part 1 daha iyiydi bu final part 1 e göre sönük kalmış ve kısa olmuş ama neticede harry potterın finali olması ne kadar kötü olursa olsun izleyiciyi kendine çekiyor vasat ama izlenmesi gereken bir film..
    Cgrrk
    Cgrrk

21 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Doğruyu söylemek gerekirse HP serisi içinde izlerken en çok zevk aldığım ve en çok beğendiğim filmdi. Kitabı 2 yıl önce okuduğumdan bazı yerleri unutmuştum. Ve bazı yerlerde kafam takılmıştı. Filmin görüntü kalitesi ve 3 boyutu çok güzeldi. Özellikle Voldemort'un ölüm sahnesindeki yapraklar :D Ron ve Nevillie'in hareketleri her filmde olduğu gibi beni çok güldürdü. Film kurgusu güzeldi, kısıtlı zaman olduğu için tabi ki bazı yerleri kesmek zorunda olacaklardı ama gayet güzeldi. Sonundaki savaşta etrafında büyük kalabalık olmasını bekliyordum. Olsaydı çok daha iyi olurdu. Ve Voldemort öldükten sonraki kısmı Hogwarst'taki kısmı daha uzun yapabilirlerdi. Son olarak filmin sonunda çocuklarını Hogwarst'a gönderirlerken yaşlanmayı pek iyi yapmamışlardı ama tam hayalimdeki gibiydi. Ron'un göbeğini çok beğendim :) Benim düşüncem film çok güzeldi. 9.5/10
    zyyz
    zyyz

19 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    serinin en güzel filmi diyebilirim, efektler ve sahne seçimleri bence çok güzel, hiç sıkılmadım, Harry'nin 1.sınıftaki halini görmek de hoştu, elimizde büyüdüler gibi, bu macera da burada bitti ona üzüldük tabi..
    massa-2
    massa-2

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Tek kusuru 19 yıl sonra harry ve arkadaşlarının değişiminin biraz basite kaçmasıydı.Onun dışında harikulade bir filmdi.David Yates filme son noktayı çok güzel koymuş.tebriklerrrrrrrrr.
    Ceren S.
    Ceren S.

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    çok kötü bir kapanıştı, çok fazla açıkları vardı filmin tamamen piyasa amaçlı yapılmış olduğu çok bellli. Makyajlarda çok fenaydı, 19 yıl sonra çoluk çocuğa karışıpta suratlarında en ufak bir yaşlanma belirtisi olmaması çok fiyaskoydu..Bu filmdeki makyajları başarılı bulan arkadaşlar sanıyorum Benjamin Button gibi bir yapımdan habersizler ;)
    jamesbond-2
    jamesbond-2

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    seriye yakışan güzel bir kapanış 3 boyutlu izlemekte ayrı bir keyif.Harry potter serisini seven biri olarak beğendim.8/10
    faruk k.
    faruk k.

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Seriye ElVeda...Filmin görüntüsü müthisti.Özellikle ses efektlerine hayran oldum diyebilirim.Ancak en sondaki 19 yil sonra olayi falan olmasa olurdu. Ama sonuçta mükemmeldi.Seri Bitti.Bir daha böyle filmler zor gelir..
    Filmde Voldemort ölünce salondaki biri "oh geber iyi oldu" dedi.Orda bütün izlediklerimi unuttum diyebilirim...
    ecmmi
    ecmmi

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    En uzun kitap olmamasina ragmen 2 bölüm çekilen Ölüm Yadigarlarinin yararlanabilecegi iki saati nasill harcayabilecegini gördük. 2001 senesinden beri Daniel Radcliffe'in oyunculugu yüzünden bir türlü filmlerden keyif alamamisken,son bölümde bir farklilik olmadi. Tam bir bütünlügü olmayan film yinede sikilmadan izlenebiliyor. Ancak fenomen olmus bir kitabin son filmi böyle mi olmaliydi?
    SALLY
    SALLY

28 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Tek kelimeyle MUHTESEM!! Harry Potter'e böyle bir final yakisabilirdi ancak!!