berk0589
12 Ocak 2010 tarihinde eklendi
eğer illaha bir felaket filmi ise söz konusu bence Rolan Emmerich in Yarından Sonrası,2012 den daha güzel gittim izledim ve unuttum öyle bir film 2012..10/7
Görsel anlamda oldukça doyurucu bir filmdi, ama fazlasıyla fedakar Amerikan başkanı, filmi basitleştirmiş. Yönetmenin Kurtuluş Gününde de aynı durum söz konusuydu ve filmi mahvetmişti bence. Bu duruma takılmazsanız gayet başarılı bir filmdi.
Film görsel şölen izlemek isteyenler için kesinlikle tavsiye edilir. Senaryo çok zayıf olmuş. Keşke bu kadar görsel efekte emek verilirken birazda senaryo için emek verilseydi
daha önce 10 vermiştim...Allahtan tekrar puan verme şansı varmış...puanımı geri aldım ve 1 verdim...izlemeden efektler için vermiştim. Konu-mantık berbat izledikten sonra ancak 1 olacak dedim ve verdim.
efektler çok kuvvetli,oyunculukta genel olarak başarılıydı ancak beklentimi karşılamadı.bu çatı altındaki filmlere nazaran olay zinciri olarak çıtayı aşamadı diye düşünüyorum.
Bu arada; klasik parçalanmış amerikan ailesi, dünya yok olacak narası atan bir deli, siyah bir başkan, kahrolası bir anne, sevilen baba, klasik amerikan ailesi her kötü durumda bile espiri yapar, gemisini terk etmeyen abd başkanı, dini lider italyanlar, budanın hoşgörüsü çinliler... yani komple bir film. Bişi atlamamışlar :D
Tamam, özel efektler için çok emek sarfedilmiş buna saygım sonsuz ama arkadaş bir kere de klasik amerikan propagandası film yapmayın ya! Bir de boş beleş insanlık duygusallığı var filmde.Bir tarafta insanoğlunun devamı için haklı olarak çırpınan bir başkan yardımcısı,diğer tarafta bir kaç bin insanın gemiye girmesi için tüm insanlığı tehlikeye atan bir hümanist! Böyle duygusallıklar yapmayın birader!
Klasik Amerika filmlerinden biri daha...Yine Amerika, yine doğal bir felaket, yine onurlu Amerikalı gösterisi... Ancak söylenmesi gereken bir şey daha var. Bu adamlar bu işi biliyor. Efektler, görüntüler, sesler, kurgu vb. gerçekten güzel. Konusu her ne kadar klasikse, kurgu ve efektler o kadar etkileyici. Konusuna ve vermek istediği mesajlara rağmen izlenmesi sıkmayacak hatta eğlendirecek bir film.