muco60
12 Kasım 2010 tarihinde eklendi
filmde gerçekçilik yok diyolar filmde kıyamet anlatılıyor kıyametin nasıl olmasını bekliyolar acaba bence gayet güzel efektleri olan sürükleyici bir film
filmde gerçekçilik denen bişey yok herşey istediğiniz gibi gelişiyor o kadar istediğiniz gibi gelişiyor ki yeter artık kötü birşey olsun diyorsunuz ayrıca efekler çok saçma arabayla onca hengamenin arasından çıkması falanvakit geçirmek için izlenebilir emek verilmiş bir film 6/10
filmin size sunduğu tek şey parçalanan, kopan, patlayan, delinen, biçilen, çizilen vs bunlar bir arabaya farklı açılardan çekilerek çevresinde oluşan olaylar filmde sadece bunlara odaklanmış araba giderken etrafında yer yarılıyor,çatlıyor arabalar yukarı aşağı zıplıyor önenden yuvarlanarak patlıyor falan e yine uçak giderken metro çıkıyor falan, ayrılan göktelenin içinden geçiyor ama durupta orada noluyor diye göstermiyor sadece 1 saniye gösterip yoluna devam ediyor. İzle ve sonrada unut gitgin cinsinden çünkü akılda kalan tek şey deprem volkan sahneleri yani bir depren falan olurken bize napıcağımızı sölemiyorki aklımızda kalsın.
Böyle efsane bir tarihin adını kullanarak film yapacaksın, özel efektlerle filmi neredeyse bir animasyona dönüştürecek kadar para ve emek harcayacaksın ama filmde efektten animasyondan başka birşey olmayacak.Filmde dünya ortadan 2ye ayrılacak neredeyse, şehirlerin altı üstüne gelmiş ama kahramanlarımız bütün film boyunca üzerlerine düşen binalardan birkaç cm farkla kurtulup gereksiz mimiklerle, saçma sapan triplerle kahramancılık oynayacak. Kıyamet kopuyorsa ve bir kişinin suratında bile o korkuyu, o duyguyu göremiyorsam, ben buna film değil rezalet derim..Ayrıca değinmeden geçemiceğim bir nokta daha var filmde; gemi suda dalgalar içerisinde ilerlerken kaptanın yaveri panikle kaptana seslenir:-Basınç 80 Pascaladayandı Kaptan.Ayıptır, bunu yazan adam hiç mi düşünmez araştırmaz! Şu anda bilgisayarınızın karşısında otururken üzerinizde 100 bin Pascal basınç var. Ve adamlar 'basınç 80 pascala dayandı' diye panikleyerek '**' filmi çekiyorlar! 3/10
...Emmerich filmografisindeki felaket filmlerine bir yenisini daha eklerken, hikayeyi eline yuzune bulastirmayi yine pek iyi becererek gorsellikle seyirciyi tavlamaya calisiyor. Dunyanin yokoldugunu, daglarin taslarin yerinden oynayip okyanuslarin sehirleri kapladigini mi gormek istiyorsunuz? O halde filmin fragmaniyla yetinmeniz daha yerinde bir secim olur. Zaten fragmanda tum o sahneleri bize ezberleten Emmerich, geriye onemsiz bir avuc karakterin anlamsizca 'mucizenin mucizesinin de mucizesi'ni gerceklestirmelerini izletirken seyirci olarak koltukta sikintidan taklalar atmamizin onune gecemiyor malesef... Hele bir son 40 dakika var ki, tahammul sinirlarimizi iyice zorluyor... (3/10)
derin darbe , yarından sonra ve 2012 hem görsellik açısından hemde kurgu açısından günümüzdeki felaketlerin yeri geldiğinde ne kadar kötü olduğunu gösteriyor ama nedense bu tür felaketler hep amerikada oluyor anlamadım