Ilknur K
1.243 değerlendirmeler
15 Nisan 2012 tarihinde eklendi
filmin başında annesinden tokat yiyen bir çocuğa dikkat çekmişler. sonrada olayları göz önüne sermişler. işte şiddet görerek büyüyen insanlar ne hale geliyor. o açıdan fim boş değildi. kesinlikle türünün iyilerinden biri. 5/4,5 verdim. bazıları 3-5 veletle nasıl baş edememişler diyor. işin ucunda çete oldumu işleri zor.
Film başlarken gene aynı şeyleri izleyeceğiz diye tebessüm ediyordum,fakat bu sefer hiç de öyle olmadı.Sinirlerim harap oldu desem ğlam sinirleriniz yoksa ve duygusalsanız uzak arada bu filmin yönetmeni Haneke ile berabermi çekmiş filmi diyede düşünmedim değil.
Aşırı derecede rahatsız edici bir film kan gölü.Yaşları 12 ile 16 arasında değişen bir grup bisikletli çocuğun iki yetişkin çifte yaptıkları korkunç işkenceleri anlatan filmimiz,gerçekçi ve gerilim yüklü sahneleriyle izleyini dehşete sürüklüyor.Türünün belli başlı klişelerine başvursa da,son zamanların eli ayağı düzgün gerilim filmlerinden biri.Çocuk oyuncuların performansı fazlasıyla etkileyici.Karamsar finali de unutulmamalı.Sonuç olarak sinir sistemi hassas biriyseniz filminden uzak durun,daha iyi.Bu kez şiddet çocuklardan gelecek.Onlar birer masum melek değiller.Şiddetin her yaştan insan için aynı olduğuna dair sıkı bir psikolojik gerilim.Gerisi size kalmış...
sıradan bir vahşet film..pek bir özelliği olmayan..ama izlenebilir.fakat zaman zaman sıkıcı olabiliyor..buda bir gerilim filminin dezavantajı sanırım..10/6..
filmden çıktığımda ne kadar kötü bir film dediğim ve yine filmden çıktığımda o çocukları gebertmeliyim dövmek istiyorum dediğim...demekki film beni bu kadar etkilediyse iyiymiş dediğim bir film...ama sinemada izlemeyin...evde izleyin :) iyiseyirler...
İnanılmaz. İnanılmaz. İnanılmaz. Amerikan gazetelerindeki film eleştirmenleri kadar basit görünüyor olabilirim ama son yıllarda izlediğim en muhteşem korku filmi. Bir yanıyla Testere gibi.. Diğer yanıyla da Funny Games.. Gidin siz karar verin. Ama mutlaka gidin.
Sonuna dek diken üstünde izlenilen bir film olmuş, güzel evet geriyor izletiyor fakat denildiği üzere biraz sinir bozucu, belkide bu özelliğine borçluyuz zevk almamızı.7/10
oldukça sürükleyici ve gerçekçi bi film. film her ne kadar gerçek bir hikayaden alıntı yapılarak çevrilmesede filmde olmayacak olaylar yok. oyunculuklar muazzamdı. 10/10
Bence çok güzel bir filmdi. Etkileyiciydi, özellikle çiftin tatil anlayışına çok yakın tatiller seçen bir ailede yaşadığım için de geleceğe dair korkmadım değil... Ama yine de adamın çocuklara bulaşmasına deli oldum. :Dİzleyin kesinlikle, korku filminin içinde çok nadir güzel duygusallıklar bulursunuz, bu filmde fazlasıyla var. Hatta bir yandan 'kaçın' diye içten içe feryad ederken öte yandan ağlayabiliyorsunuz. Değişik...10/7
Gerilim unsurunu yeterince verebilen bir çalışma olmuş.İnsanların nasıl değişebildiğini de görebiliriz bu filmde.Rolünü çok iyi yapan ingiliz çocuğa haddini bildiresi geliyor insanın.Gerilmek istiyorsanız seyredin derim,7,5/10
Son derece sürükleyici,çarpıcı ve bir o kadar tüyler ürpertici gerilim.İzlerken genç denilen insanların bu kadar canavarlaşması akıl almıyor.Amerikan tarzı gerilimlerden farklı olarak abartıya kaçmadan gerçekçi davranan yapım karakterlerine ve seyircilerine mutlu son bile sonmuyor.Çünkü bu kadar işkence,ölüm ve vahşet sonrası hikaye ancak bu kadar çarpıcı sona erebilirdi.Ben çok beğendim.İnglizler Descent filminden sonra gerilimde iyice ustalaştılar.Sağlam gerilim isteyenlere özellikle sinirleri sağlam izleyicilere önerilir.