birkanacar
1 değerlendirme
9 Mart 2010 tarihinde eklendi
Bence konu çok basit ama çok güzel işlenmiş.Carey Mulliganın oyunculuğu gerçekten çok iyiydi.Ve gelecekte uzun bir süre göz önünde olacağa benziyor.Yanlız ders verici bir filmin sonunda iyi bir şekilde bitmemeliydi.Okulu kazanması kötü oldu.
Son derece vasat bir konu, son derece de vasat işlenmiş. Oscar adaylığını hak edecek ne özelliği olduğunu anlayamadım. Ayrıca filmin adı Türkçeye çevrilirken bütün filmlerdeki gibi 'aşk' sözcüğünü koymak için ekstra bir çaba gösterilmiş ama maalesef çok yanlış bir çeviri olmuş zira filmde herhangi bir aşk söz konusu değil, yalnızca çıkar ilişkisi var.
hoş bir film.eksiği yok,ama tamamen de muhteşem değil.oyuncular bu roller için yaratılmışlar sanki,özellikle sarsgaard ve molinayı daha önce pek çok filmde farklı rollerde izlediysek de hiç göze batmıyorlar ve tam da üstlerine oturan bu rollerde de büyük başarı gösteriyorlar.dediğim gibi kusursuz bir film,ama bir süre sonra hala aklınızda ve önerebileceğiniz ilk filmler arasında olacağını hiç sanmıyorum.mulliganın da yardımıyla bir yere kadar tatlı,bir yerden sonra hüzünlü,yine tatlı bir film.aslında bilinmedik,bizi şaşırtan çok bir şey yok filmde.hatta hiçbir şey yok da diyebilirim açıkçası.daha önce özellikle ingiliz filmlerde gördüğümüz pek çok olay burada da mevcut.zaten aklınızda ayrı bir yer etmeyecek olması da bu gibi özellikleri yüzünden.bir süre senaryosu ve sanatsal,kaliteli diyalogları ile belki biraz farklı bir film olacağa benziyorsa da sonralara doğru bu senaryo da biraz seyrekleşiyor diyebiliriz.oscar konusuna gelince,sanırım alamayacak ama alırsa da kesinlikle üzülmem,sıcak bir filmdi an education.fakat çok şaşırırım orası da bir gerçek.
ben sewdim güzel bir film...oscar adaylığını hak ediyor ama alması biraz zor gibi...yinede carey mulligan ın oalağsütü performansı için izlenemli...çok da sağlam bir senaryoya sahip...ve yönetmen 1960 londrasını çok iyi yansıtmış...bu sene 3 dalda oscar a aday oldu bakalım ne yapacağını göreceğiz :D...
16 yaşında zeki,güzel ve oldukça başarılı bir kız olan Jenny,kendinden yaşça büyük olan David ile tanışır ve hayatında her şey değişmeye başlar.Değişen hayatı ailesinin okul ve gelecek planlarınıda etkiler.Evlerde yaşanan aile ve çoçuk arasındaki gelecek hayelleri ve onlarla ilgili seçimler üzerine bir film.Carey Mulligan başta olmak üzere bütün oyuncular birbirinden iyiydi.Daha başındna itibaren Carey Mulliganin sevimli,tatlı hali sizi yakalıyor.David rölünde Peter Sarsgaard ise,tam bir şeytanı bakışlı kız avcısı gibi.Alfred Molina,Rosamund Pike ve Emma Thompsonda unutmayalım.Sonuç olarak hayatımızı etkileyecek o önemli kararların alındığı yıllarda geçen seçimler üzerine başarılı bir film.Kız izleyiciler için daha iyi bir tercih olabilir.Tek sorun filmin sonunu bağlama noktasında var.Anlatmak istediğimizi analttık güzelce bağlayalımda bitsin gibi olmuş.Yinede iyi bir film.Öyle aklınızda yer edecek olmasada izlemeye değer.
filmi çok merak etmeme rağmen henüz izleyemedim. nedeni Adanada yaşıyor olmam! evet, sinema o kadar ticarileştiki, saçma sapan filmler 3-4 salonda birden oynatılırken belirli çıtanın üstüne çıkan filmler Adana gibi büyük bir şehirde bile gösterime girmiyor malesef. bu sezonda çok izlemek istediğim en az 5 filmi bu nedenle izleyemedim. dünya çapında bir yönetmen olan Fatih Akının son filmide buna dahil! bu sorun neden hiç dile getirilmiyor?
Kendi halinde bir ailenin kızı olan, lise çağında başarılı bir öğrencinin, kendisinden yaşça büyük bir adamla tanışması ve kurduğu arkadaşlıktan sonra onun çevresine girmesiyle birlikte git gide bu arkadaşlığın bir aşka dönüşmesi ardından da evlilik aşamasına kadar gelmesi başarıyla konu edilmiş. Verdiği mesaj itibariyle dikkate değer, derdini başarıyla anlatmaya çalışmış bir dram. Son dönemlerde yapılmış en iyi İngiliz filmlerinden biri. Ayrıca Oscar da her ne kadar az şans tanınıyor olsa da bir sürpriz yapabilecek derecede olması yalnızca en iyi film dalında ya da senaryo dalında olabilir gibi ama Avatar'ın istilası bu sürprize izin vermeyecektir.
gerçekten tam bir eğitim öğretim filmi olmuş. gençlerin izlemesi gereken bi film. bayan oyuncuyu ilk kez gördüm. oyunculuğunu çok begendim. görsel olarak da kızı izlerken devamlı Kavak Yellerindeki Aslıyı izler gibi oldum. çok mu benziyorlardı ne?
Diğer arkadaşların aksine filmin başları çok bunaltıcı. 30-35 yaşlarında bir adamın 16 yaşındaki bir kızı ayarlamaya çalışmasına aşk denmez. buna sübyancılık denir. Film okulun önemini, kendini yetiştirmeyi ön plana çıkartıyor. fakat adamın evli olduğu ortaya çıkmasa evleneceklerdi. bu nedenle bu film küçük kızlara bir ders vermekten uzak.
Son zamanlarda izlediğim başarılı filmlerden.Derdini iyi anlatan başarılı bir avrupa filmi olmuş ama en iyi oscar filmi adaylığını Onlu yeni kontenjana borçlu