l-i-l-a-H
2.129 değerlendirmeler
23 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Oyunculuklar sağlamdı ama gelin görün ki, senaryo ve görsellik ve pek tabii akıcılık; 'Ufuk Faciası' nın yanına bile yaklaşamıyor. Ayrıca filmin DVD si ülkemizde; 'Uzayda Dehşet' ismi ile çıktı, Türkiyede vizyona girmeden...
Kimi filmleri izlerken bazı bölümlerde odaklanma sorunu yaşayıp,filmden koparsınız.Ama bunu tüm film boyunca yaşamak çok nadir başınıza gelir.Pandorum benim için ''o'' filmlerden biri.Oldukça mesafeli durduğum bilimkurgu türünün hayranları ne kadar sevdi bu filmi,orası da büyük bir soru işareti zaten.
Hiç bir beklentim olmadan izledim ve bu kadar keyif alacağımı hiç düşünmezdim.Tadında bir bilimkurgu-korku türünden film olmuş.Ahlak-kanun sorgulaması üzerinden gidilen mesaj olabildiğince vurucu.
Son zamanlarda izlediğim bilim-kurgu türündeki filmler arasındaki en iyilerinden birisi buydu diyebilirim.Bu tür filmlerden çok hoşlanmamama rağmen korku ve gerilim bu türe çok iyi harmanlanmış ve bütünleşmiş.
İlginç bir film.Farklı bir gezegene yolculuk.Uzay gemisinde uzun bir uykuya yatan birkaç kişi.Uyandıklarında herşey farklı.Yaratıklarla olan mücadeleleri güzeldi.Hayatta kalma müzadelesi!Tek kurtuluşları vardı.Ama asıl durum başkaydı tabi.Gerilim tarzında bir film.Aslında gerdiği de yok.Kurgu ve senaryo yönünden de başarılı buldum.Nasıl kurtulacaklar diye merakım da arttı izlerken.Ahım şahım bir film değil.Ama izlenebilir.(7/10)
Eh işte bir film, bilim kurguya düşkün olmayanların zor katlanacağı, sevenleri ise hayalkırıklığına uğratarak da olsa tatmin edebilecek türden. Çok bir şey beklemeden izlenebilir.
Film konu itibariyle gzüel fakat görüntü ve efektlerin iyi olmamaması bu filme karşı olan ilgimi düşürdü.Bilimkurgu meraklısı olarak diyebilirim ki görüntü ve efektler daha iyi olsaydı daha iyi bir puana ulaşabilirdi. Birşeyler gene eksik kalmıştı izlenebilirlik durumu ise izlenebilir.(benden 7/10)Saygılar...
8 yıllık bir uyutulma sonrasında uyanan biri onbaşı biri teğmen iki asker,ufak hafıza kayıplarıyla gemide ne olduğunu anlamaya çalışır.Geminin terkedilmiş gibi görünmesi onları farklı bölgelere yönlendirir ve aslında gemide yalnız olmadıklarını anlarlar.Pandorum eski bilim kurgu özleminizi hafifletecek bir yapım.Gerçi konu ve filmin ilerleyişi çok fazla yenilik sunmuyor ama belli ölçüde heyecan uyandırıyor.Bu filmi izlmek için sanırım biraz bilim kurgu sevmeniz gerekir.Tarz olarak Aliena benziyor.Filmdeki gizem ve sonrasındaki bir bir çözümlenmeler çok klasik gibi olsada,sanırım uzun süredir uzay bilim kurgu gerilim izlemediğimizden olsa gerek çok rahatsız etmedi.Sonuç olarak Pandorum,tarzının hayranlarını tatmin edebilir.
merakla ve gerilimle izletiyor kendisini belki gelişme kısmında biraz daha detay verilebilirdi örneğin türlerin nasıl evrimleştiğini yada pandorum sendromunun konuyla bağlantısını ama genel olarak çok beğendim