1 ziyaretçi
12 Ekim 2010 tarihinde eklendi
nasıl ki C.Nolan Foolowing ile geliyorum demişse; Aranofsky de Pi ile geliyorum demiş. Filmin siyah-beyaz olması...felsefi...sayısal konulu bir film olması gibi eksi olabilecek özellikleirne rağmen harika bir film olmuş. yaklaşık 60 000 dolara mal ettiği filmi oldukça kar elde etmiş. İçerdiği matematik-sayılar ile ilgili derin bilgiler, Tevrat-yahudilik hakkındaki yorumları ve alt metinleri ile sağlam bir film olmuş. Konsantre sorunu olan izleyicilerin uzak durması gereken bi yapım bence. Bu filmi matematikçilerin ayrı bir keyifle izleyiceğine eminim... Unutmadan müzikler... kesme sekanslar... ve hap içme sahnesi aynı 'requiem for dream'deki uyuşturucu alma sahnesi gibi!!!
Değişik bir film pi.Sadece kuru bir senaryo degil.Bilimi,dini,baskıyı sorgulayan beynin özgürlüğünü yargılayan bir film.Filmin mizacını ben begenmedim bu yüzden puanım 5 ama kişiye göre cok yüksek puanlar alacaktır tabiki
usta yönetmenin başarılı bir filmi Pi.. bilim sermaye ve dinin baskısına dayanabilecek mi yoksa özgür mü olacak? bu sorunun yanıtını vermeye çalışan ama veremediğini düşündüğüm bir film.. yine de çok başarılı.. izlenmeli.. 8/10
bu filmi anlamayan ve beğenmeyen aynı zamanda requiem for a dream, mulholland drive, donnie darko ve türevi filmleri de anlamamıştır zaten... sebebi basittir; bu yazdığım filmlere hayran olan herkes hayatı anlamak için "düşünen" insanlardan oluşan bir gruptur; filmleri sadece ses sistemi-popcorn- ve dev ekranda görsel şölen olarak görmeyen bir gruptur. Bu yüzden D.Aronofsky büyük bir senarist/yönetmendir. "Kült" kelimesine en çok yakışan filmlerden biridir PI...
Ya arkadaşlar bu Flimden ne anladınız bana anlatırmısınız bu flimi bir türde adlandırmak bile çok zor konu diye birşey bile yok doğru düzgün flimin afişine bakarsak Bizi koltuklara yapıştıracak bir gerilim yazıyor allah aşkına söyleyin hanginiz koltuğa yapıştı bu flimden kimse hiçbişi beklemesin hiçkimseye hiçbişi katmaz bu film flimi seyredip birşey anlamaya çalışmayın anlayacak birşey yok çünkü biryorumda attığımız çöplere çok dikkat etmemiz gerektiğini yazmış birisi yaa bırakın allah aşkına arşiv yapıyorum ve inanın flim bitince dvd yi kırmayı düşündüm.
Flimi az önce izledim.Daha öncede a reqiem for a dream i izlediğimde de hafif düşündürmüştü ama artık eminim; yeni bir lynch vakasıyla karşı karşıyayız..Flim herşeyiyle buram buram eraserhead kokuyor.Ancak asla eraserhead gibi özgün bir yapıt olamaz ben şahsen yönetmenden ileride daha karışık anlaşılmaz flimler bekliyorum. Sanırım darren aranofsky de sıkı bir David Lynch hayranı:)
aronofsky! bu adamın filmlerini izlemeden önce kafanızın sağlam olması şart. beyni yoran değişik bir film ama buram buram aronofsky kokuyor. requiem for a dream ve fountain’deki aynı karamsar havayı, boğulmayı hissediceksiniz bu filmi izlerken ve derinliğinde kaybolucaksınız. gerçekten zor ama hoş bir film. aronofsky’da tarz yönetmenlerden ne çekerse izlenmeli 7/10
Gerçeğe giden yolda, herkesin kendince bir yol kullandığını gösteren bir film. Ve bu yolculukta çıkarları için başkalarını hiç önemsemeyen siyasi yapıyada ince bir eleştiri getirmiş. Herkesin aslında tek amaç üzerinde en güçlü olma çabasıyla yarıştığı ve bu çabanın gerçeğe ne kadar zarar verdiğini anlatıyor film. İzlenmesi gereken bir film. Hayat kadar anşlaşoılmaz ve basit bir film.
İlk izlemede anlayamadığım 2. filmdi her halde 'Baba' dan sonra. Matematiği çok sevmeme ve takip etmeme rağmen. Ama anlasam her halde güzel bir filmdir.