Dünyalı
    Dünyalı hakkında görüşlerin ?

crn-erdem
    crn-erdem

15 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    bir odanın içinde sohbet eden bir grup insan... bir filmi bu kadar muazzam güzellikte yapan nedir? kesinlikle olağanüstü görsel efektler, isim yapmış oyuncular vs olduğunu sanmıyorum. diyalogların tutarlılığı, metinlerin altının boş olmaması. işte bu. mutlaka izlenmesi gereken muhteşem bir film!
    desiredesire
    desiredesire

27 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    gerçekten bu kadar az masrafla bu kadar mükemmel bir film çekilir. senaristine helal olsun.Süper bir konu bulmuş ve çokta güzel işlemişler.Telefon kulübesi filmi için masrafı az ama güzel diyordum ki bu film çok daha mükemmel kesinlikle izleyin.
    ece-2
    ece-2

11 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Kesinlikle çok sürükleyici bir bilimkurgu olmuş, kısıtlı bütçeyle çekilebilecek en başarılı filmlerden birtanesi.Hitchcockun Dial M for Murder ve Rope filmleriyle beraber 'tek mekanda çekilen harika filmler' klasmanına çok rahat giriyor. Bu tip filmlerde malum senaryo herzamankinden daha çok öneme sahip olur ,seyirciyi sıkmadan aynı zamanda merakla izlettirebilmekte iş diyaloglara düşer.Bu açıdan the man from earth diyaloglarıylada tüm övgüyü hakediyor,sürpriz finaliylede sinema keyfinizi tamamlıyor.
    sivaslieko
    sivaslieko

6 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Bir film izleyici anca bu kadar içine çekebilir. Adeta bitmesin istiyorsunuz.. Sonlara doğru şömine ateşinin ışığında arkada bethoven çalarken sanki ben de orda oturuyordum :)Ama at gözlüğüyle bakar dinleri hiçe sayıyor öyle saçma şey mi olur derseniz hiç başlamayın. Yoksa nefret ede ede sonuna kadar izlersiniz!
    yesen1971
    yesen1971

27 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    arkadaşlar filmleri nasıl izliyorsunuz
    Plagueis
    Plagueis

16 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Çok değişik bir bilimkurgu filmi. Adamlar çok düşük bütçeyle, sadece tek bir mekanda, görsel efekt kullanmadan da bilimkurgu yapılabileceğini göstermiş adeta. İlginç bir konuyu tempoyu hiç düşürmeden işlemeyi başarmışlar. Bu arada filmi izlerken sadece bir bakış açısı olduğunu unutmayın ancak o zaman filmi beğenebilirsiniz. Bu film dinleri hiç sayıyor çok saçma gibi düşüncelerle izlemeyin film sadece bir bakış açısı zaten de bu bir bilimkurgu. Film kendisini büyük bir merakla izlettirmeyi başarıyor anlattığı şeyler tabiki doğru değil ama bu da farklı bir bakış açısı dediğim gibi. Ben filmi beğendim izlemek gerekir. 7/10
    beck31
    beck31

21 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Bana kalırsa fazlasıyla tatmin ediciydi, detaylarını düşündüğünüzde dahi bir hoşluk bir merak duygusu bir perde aralarmışçasına izlenimler buluyorsunuz kendinizde, sevdim.9/10
    ezgim-evren
    ezgim-evren

2 Mart 2010 tarihinde eklendi
    Açıkçası filmi buradaki arkadaşların yorumları ve verdiği tepkileri doğrultusunda izledim... 14000 yıl boyunca yaşamış bir adamı konu alan saçma ve olamayacak bir düşüncenin yorum yapan arkadaşların ne kadar da mantıklı açıklamalar diyaloglar geçiyor demeleri merakımı arttırdığından filmi indirmiş bulundum.. tabi filmi izleyince filmde konu 14000 yıl boyunca yaşamak değil sadece hiç bir dinin gerçek olmadığını sadece bir kurgudan ibaret olduğunu göstermeye çalışan ama bunu çokta fazla inançlı insanların tepkilerini çekecek onları kışkırtacak çok fazla diyalog kullanmadan yapan ama aynı zamanda dinleri(dinimizi) hiçe sayan bir filmden ibaret olduğunu gördüm.. yorum yapan arkadaşlar ise konuyu sadece hristiyanlık olarak ele almışlar ama sadece hristiyanlığı yalanlayan bir tema yok filmde çünkü bütün dinler birbirleriyle bağlantılıdır.. tıpkı hiç bir müslümanın Hz. İSA yı yok sayamaması gibi incil in kutsal bir kitap olarak kabul görmesi gibi bütün bunlar KURAN da yazmaktadır.. ama yorumlarda sanki sadece hristiyanlık eleştiriliyor fikrine kapılmış arkadaşlar.. yani şu demek oluyor ki siz bu filme vayy bee konu harika süper işlenmiş kimisi doğru olduğunu dahi söylüyor ki ben buna kahkahalarla gülerim:D ve bunu kabul ediyorsanız kendi dininiz içinde aynı şeyi düşünüyorsunuz demektir;) bu arada bilimin açıklayamadığı onca şeyin örneğin yaratılış ve karanlık madde gibi kavramların tek bir çıkış yolu olduğunuda unutmayın.. filme dönecek olursak saçmalık..izleyin ve görün:)
    llinkinpark
    llinkinpark

29 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    Bilmiyorum izlediniz mi ama 12 angry man tarzı bir odada geçiyor ve anlatılan olaylar çok etkileyici bi an gerçek gibi düşünüyorsunuz hıristiyan olsam azım açık izlerdim heralde... bence çok iyi bir film...9/10
    dark-adm
    dark-adm

17 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    bi kaç kişinin film boyunca bi oda içinde sürekli konuşmasını izleyemem sıkılırım die düşünüyodum ,tabi bu filmden önce... gayet sürükleyici her konuşmanın sonunu merak ederek izledim...
    gurtukan
    gurtukan

5 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    Diyalogları güzel konu ilginç ama çok birşey vermiyor film ve sürpriz, etkileyici bir sonuda yok. Bir arkadaşımızın dediği gibi orada İslamiyetten bilgisi olan biri olsaydı o adam dumur olurdu. Anlattıkları İslam ile çelişiyor. Tiyatro izlemeyi seven biriyseniz film tam size göre ama bir odada ve sadece diyaloglar ile geçen bir filmden hoşlanacak çok fazla kişi olacağını sanmam. 5/10
    fearless
    fearless

6 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    film,sürükleyici ve keyif verici diyaloglara ev sahipliği yapıyor fakat fazlada abartmaya gerek yok bence..
    pato53
    pato53

3 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    film tek bir mekanda geçiyor ama sıkılmadan izliyorsunuz..çünkü diyaloglar muhteşem.. sorulan soruların cevaplarını siz de merak ediyorsunuz ve olayın içine giriyorsunuz.

hristiyanlık mantıklı eleştirilerle sorgulanmış.. ve tabi tüm dinler..

tüm dinleri ortak temelde değerlendirmiş..

birbuçuk saatin nası geçtiğini anlamassınız..

8.5/10
    monopoly
    monopoly

17 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Filimi tarafsız izlerseniz ne kadar akıcı diyologlardan oluştuğunu ve efektsiz, diyalogların mekana bağlı olmayan bir yapım görüyorsunuz. Filim sadece konuşmalardan ibaret, okadar güzel hazırlannmışki adeta film stüdyosu sizin beyninize kuruluyor ve onlar konuştukça kafanızda kareler oluşuyor Başarılı bir senaryoya sahip . İzlemeden geçmeyin derim.
    mensars
    mensars

14 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Finali etkileyiciydi.Film baştan sonra tek bir mekanda geçmiş olmasına rağmen hiçbir dakika sıkmadan kendini izletebiliyor.Konu ilginç, diyaloglar dikkat çekici.Gerçekten kaliteli bir yapım.9/10