Filmi baştan sona izlediğimde aklımda iki düşünce vardı bu film berbat mı yoksa kötü mü diye sonradan kötüde karar kıldım. Konu akmıyor, izleyiciyi içine çekmiyor. Filmi izlerken ilk bir saat ben ne izliyorum neredeyim diye kendimi sorguladım sonraki saatler kurtarır belki diyerekten bir buçuk saat daha kaldım fakat maalesef değişen bir şey olmadı özetle kötü. Burada kötü yorum yapanlaar siz ne anlarsınız filmden ayakları yapanlarada sesleniyorum yapmayın.
Merhaba film acayip güzel bir film şu ana kadar bu kadar güzel bir film görmedim Film ' in 2 bölümü gelir bence zaten Dune kitabı sayesinde Yüzüklerin Efendisi Star Wars Ve Dune filmi yapıldı
Gittim, izledim ve memnun kaldım. Ne yorumlardaki gibi vasat bir film, ne de beyazperde eleştirisinin anlattığı kadar kusursuz. Çok iyi bir film olmaya daha yakın. Çünkü duyguları başarılı bir şekilde geçiriyor. David Lynch filminin yanında şaheser bile denilebilir. Kurgu kısmı aksamayınca akıcı ve güçlü bir eser çıkmış ortaya.
Filmi beğenmeyenlerin sinema ile ilgili açık ve net sıkınıtıları var ve bir yerlerde eksik kalmışlar.Ayrıca filme yavaş akıyor denmesi için evet yavaş akmalı zaten bu şekilde ordaki o duygu mistisizim aktarılabilir.Çöl yavaştır hızlı bir şekilde o kumlar depeler oluşmaz.Kitabını da herkese tavsiye eder ve giderim 2. filmden sonra buralarda eleştiri yapanlar ekstra övmeye başlamayın lütfen.
Filmi izlediğim için çok mutlu olduğumu belirterek filme gitmeden ya kitaplarını okuyun yada bilgilendirici bir kaç video izleyin . Önerim Barış Özcan Dune videosu . Yeterli bilgiyle gitmeseniz anlamakta zorlanırsınız .
2.5 saati türk dizisi gibi bakışma sahneleriyle doldurmuşlar. Aksiyon desen yok hadi onu geçtim insan bir kıpırtı istiyor, zaten diyaloglar çok zayıf, karakterler tanıtılmıyor kimin kim olduğunu asla anlamıyorsunuz. filmin konusunu bile anlamadık.
Film ilk andan itibaren ne kadar büyük bir bütçeyle çekilmiş olduğunu izleyiciye hissettiriyor. Özellikle müzik konusunda büyük ustanın elinden çıkma olduğunu fark ediyoruz. Şunu söylemek istiyorum ki; başrol oyuncusu rolü çok iyi üstlenmiş, sırıtan bir tarafını ben göremedim. Keşke türk sinemasında da böyle filmler izlesek diyorum ama ne yazık ki böyle bir şey asla mümkün olmayacak...
İlerleyen bölümlerini çok merak ediyorum. Sinema biletine verdiğim parayı fazlasıyla karşılayan bir yapıt. Gidilip, izlenilmeli...
Film 10 binlerde geçiyor fakat filmin ilk kısımlarında adam bildiğin fermanı açtı okudu ayrıca mühür bastı doğru düzgün aksiyon göremedim konu baya baya zayıf yani sürekli şunu dedim belki bu sahnede bir şeyler görürüm ama yok malesef yok kesinlikle önermem tamam şuda var filmin devamı gelecek belki bu filme sığmamıştır ama insana biraz bir şeyler gösterirler
Savas sahneleri eksik buldum.. O kadar gidiyorsun ışık yılını geçiyorsun saniyede hala kılıçla savaşıyon.. Biraz yakın temas olmalıydı kadınla erkeği pek yan yana goremedik Bir de uzaya çıkıp filmi çekip gelsem daha kısa sürerdi 2.35 saatte ben marsa koloni kurardım.. Iyi izlemeler
Dostlar filmi beğenenlerin aklına şaşarım vb. kelimeler kullanmanıza gerek yok herkesin öz eleştirisi kendine öncelikle filmde ilk izlenimim şöyle film yavaş evet lakin film bir çırpıda bitti yani oha film ne kadar yavaş ilerliyor dediğimde 2 saat olmuştu bile tam bu an anladım ki filmin ikinci partı da olucak. Filmi beğendim çünkü oyunculuklar güzel sinematografisi gayet hoş kamera açıları renkler sizi tam bir çölde hissettiriyor.Film çoğu şeyleri açıklamamışlar evet ama açıklamalarına bir yerden sonra gereksinim duymuyorsunuz çünkü film size neyin ne olduğunu kendiniz çözün dercesine bir havası var ve niyahetinde çözebildim. Filmi izledikten sonra daha önce böyle bir konu işlenmemişti dedim kendimce, yavaş ve ağır filmlerde sıkılan biri olarak gayet zevk alarak izledim böyle filmlerde film kültürünüzün çok geniş olması ve sabırlı olmanız gerek, çünkü eski ve kült filmlerin bir takımında bu yavaşlık mevcuttur ama film bitince oha dersiniz. Kısaca gerçekten çeşitli ve büyük bir film kültürünüz varsa bu filmi seveceğinize inanıyorum dediğim gibi bunlar benim eleştirim. kimseye laf etmek istemiyorum lakin şu gibi sözler yanlış filmi izleyenin aklına şaşarım vs vs. siz gidin önce kendi aklınıza şaşın, insanların fikirlerine saygı gösterin. 8.2 imdb şuanki oylama kişi sayısı 262 bin yani çoğu insan bu filmi sevmiş ki sevilecek de bir film. Filmde bilimkurgu tarzı bana çok farklı geldi kısaca film gayet güzeldi sabırsızlıkla 2. partını bekliyorum şimdiden iyi seyirler izlemeyen varsa vakit kaybetmeden izlesin sağlıcakla kalın...
Film 10119 geçiyor ama ferman okunup mühür basılıyor. Teknoloji ileride mi yoksa geride mi ? Fremenler son teknoloji kıyafet üretiyor ama çöl solucanı gelmesin diye tam tam dansı yaparak yürüyor. 10119 yılında sessiz uçamıyorlar yani. Sözde politika yapmaya gidiyorlar Hükümdarın oğlu, doktora direk “sen fremen misin ?” diye soruyor. Nasıl incelikli bir politika. Hiç bir gezegende halk yok, halkın yaşadığı yer mekan yok. Helikopterin yandan pervanelisi mi üstün teknoloji. Bugün SİHALAR, İHALAR ile savaşıyoruz bunlar meydan savaşı yapıyor. Adamlar ayrı gezegende yaşıyor ama fiziksel özelliklerinde belirgin fark bile yok. Çöken Amerika’nın tel tel dökülen filmi olmuş.