son zamanlarda izlediğim en güzel gerilimlerden biriydi. estherin son hali gerçekten ürpertti. Benim merak ettiğim gerçekten böyle bir şey yaşanmış mı?
filmin ciddi sürprizleri var.bunu kabul etmek gerek.sıkıcı veya hayal kırıklığı yaratan bir film de değil.ama ne bileyim,o kadar çok övülmüştü ki hem sağlam eleştirmenler hem de izleyici tarafından,insan daha daha efsanevi bir şeyler bekliyor tabii ki.yönetmen böyle sürprizli gerilimleri seviyor,ben house of waxi de beğenmiştim örneğin.orphanı da beğendim,ama bazı mantıksızlıklar ya da klişeler filmin bazı yerlerinde zaman zaman sizi rahatsız edebilir.beni biraz etmişti ki,finalindeki gerçek kurtarır gibi oldu.beklentisiz izlenseymiş daha fazla memnun kalırdım kesinlikle.çocuk oyuncular çok başarılı.ve şunu da belirtmeliyim ki,esther ve john sinirlerinizi öyle bozuyor ki film boyunca,uzun süredir bir filmde bu kadar sinir olduğumu ve yumruk atasımın geldiğini hatırlamıyorum.evet film bu açıdan geriyor insanı,hem de bayağı bir.rahatlıkla önerebileceğim bir gerilim,fakat dediğim gibi gelmiş geçmiş en iyisini beklemeyin.
Film iki saati aşkın bir süresi var ama malesef çoğu arkadaşın dediği gibi heyecan seviyesi her an yüksek değil. Filmin başlangıç aşaması çok uzun tutulmasına rağmen olayların esasını anlayacağınız gelişme ve sonuç bölümü yeterince açıklayıcı olmamış. Örneğin -spoiler- Eshterin ajandasından sanırım yedi adamın (sanırım bunlar daha önce evlatlık olarak alındığı ailelerin babaları) fotoğrafları çıkıyor ve onları öldürdüğü çok basit bir şekilde tek cümleyle anlatılıyor. Bu kısma daha geniş bir şekilde yer verilebilirdi, böylece Eshterin ne denli bir katil olduğu daha öne çıkartılabilirdi. Ayrıca bu filme bu son yakışmıyor. Bence de klişe olmuş. Yalnız filmde, özellikle Eshter rolündeki Isabelle Fuhrmanın ve Max rolündeki Aryana Engineerın performansları filmi kurtarıyor.
Bence etkili bir gerilim filmi olmuş.Çoğu korku gerilim filmlerinde bir yaratık söz konusu olur ama bu film bunun dışına çıkmayı başarmış.Ben bu filme 10 üzerinden 8 verdim.
Piagetin bilişsel gelişim kuramına göre hangi dönemde olduğu belli olmayan,Freudun kişilik gelişiminde kesinlikle İde göre haraket eden,Kohlberin ahlak gelişim kuramında hiç bir yere koyamadığım küçücük bir kızın bir aileye yaşattığı gerilim, izleyenleri de kesinlikle gericektir.
yaw değşetti film bu kadar düşük puan almasına şaşırdım doğrusu cok geren ve baştan sona kadar birazdan ne olacak diye sorduran bi film final bölümü süper senarist iyi iş çıkarmış :) 9/10
2009un en iyi gerilim filmi,hatta son zamanlarda izledigim en iyi film de diyebilirim,isabelle mukemmel performans sergilemiş,ilerisi için şimdiden mesaj veriyor,dvd arşivlik,kesin izleyin
Film çok başarılı. Isabelle Fuhrman oyunculuğu takdire şahen. Film korku filmi değil de daha çok gerilim filmi olmuş. Aslında senaristin elinde çok fazla malzeme olmasına karşın seçimini bu yönde yapmış. Bu bakımdan bende biraz hayal kırıklığı yarattı ama herşeye rağmen güzel bir yapıt.
Tam bir gerilim.izlerken yumruklarımı sıktım diyebilirim.konu tanıdık olsa bile iyi işlendiğinde ortaya iyi bir yapım çıkabileceğini gösteren bir film.kesin izleyin derim..
filmde aşırı korku ve gerilim yok bence..psikolojik bir film..ama ilginç ..sonunun farklı bi şekilde bitmesi etkiledi hatta şaşırttı :) izleyin tavsiye ediyorum
Amerikan yapılı gerilim filmlerinden The Ring ile birlikte kesinlikle takdir edilesi bir yapım olmuş.Sonuna dek ayakta tutuyor ve izletiyor.Isabelle Fuhrman ise kendinden nefret ettirir bir kariyer başlangıcı edinecek gibi, ama güzel oynamış ayrı.8/10