Filmi izlemeden önce okuduklarımdan beklentileri karşılayamamış bir yapım olduğunu biliyordum.Gerçekten de öyleymiş.Sıradan bir senaryo olunca efektler ve aksiyon yetersiz kalınca hafif de olsa sin city andırınca film taşıyamadığı yükün altında eziliyor.
keşke john woo çekseydi ama film kesinlikle kötü degil filmin ikinci yarısı tam bir şölen hele bir max payne kaçış sahnesi var izlemeyenler ve oyunu oynamayanlar çok şey kaçırmışlar. 10/9
Birkaç yıl önceydi, Play Stationuma Max Payneyi taktım ve nasıl bir oyunmuş şöyle bir baktım. Hatta bir profil save edip denemek için oynadım da sanırım. Ama daha öncesinden Resident Evil4ü, Hitmani ve Blacki defaatle bitirdiğim için tat vermedi Max Payne, gayet sıkıcı buldum. Ama başını çok net hatırlıyorum beğenmediğim o oyunun. Tıpkı filmdeki gibiydi, o kadar ki metro istasyonu bile filmdekiyle birebirdi. Aynı şekilde Max'ın evi de aynıydı yanılmıyorsam. Ama oyuna devam etmediğim için kıyaslamam mümkün değil filmle. Ve bence oyundan uyarlandığı için filmle kıyaslamayı da çok anlamlı bulmam aslında. Sonuçta oyun ayrı film ayrı bir olay ve aynını beklemek filmden haksızlık bence. O yüzden oyundan uyarlanan her filmin daha doğuştan 1-0 yenik başladığını düşünürüm bazı izleyicilerin gözünde; özellikle de eleştiri yazma işini profesyonel anlamda yapan yazarların... İsterseniz bakın örneklerine, mutlaka, oyundan uyarlandı diye yazının bir yerinde -veya insafa göre tamamına serpiştirilmiş de olabilir- filmi bir küçümseme halleri söz konusudur. E tabi, adamlar profesyonel (!), avam seviyesinde bakacak değiller filme. Neyse ki filmler çoğunlukla avam için yapılıyor, ne mutlu bize :)))Ufak bir girişin ardından, filme gelirsek; maalesef çok iyi bir uyarlama yok karşımızda. Yani salt film olarak baktığınızda yetersiz bir prodüksiyon Max Payne. Ben bu tip karanlık filmleri pek sevmem ama benim açımdan kusuru o kadar basit değil filmin. Her şeyden önce yeterince aksiyon yok filmde. Filmin ilk bir saatinde neredeyse, Maxın eşini kaybetmekten duyduğu ızdırap o kadar çok vurgulanıyor ki kısa bir süre sonra izleyiciye seyirden duyulan ızdırap olarak sirayet ediyor Maxın tripleri. Hani biraz abartı olacak ama filmin, eşini kaybeden bir adamın çektiği acıyı anlatmak için çekilmiş bir dram olduğu bile sanılabilir : ))) Evet, filmin en büyük günahı bu bana kalırsa, yetersiz aksiyon. Bu bağlamda, ıstırap çeken Mark tripleri çok uzadığı için ana temayı oluşturması gereken intikam duygusu yeterince yansımıyor filmden. Yani intikam almaya ayrılan süre gayet yetersiz kalıyor ve haliyle izleyicide hayal kırıklığı da kaçınılmaz oluyor?Aksiyon yetersizdi ama filmdeki çatışma sahneleri oldukça tatmin ediciydi denebilir. Keşke daha fazla yer verilseymiş, muhtemelen daha başarılı bir film olurdu. Filmdeki diğer bir güzel taraf da müziklerdi. Filmde oluşan ambiyansı fazlasıyla desteklemiş bence?Yazının başında hafiften (hatta açıktan) oyundan uyarlanmış filmleri savunsam da açıkçası salt film olarak ele almaya çalıştığım Max'ın elle tutulur çok fazla yeri yok maalesef. Sapır sapır değil belki ama biraz dökülüyor Max. Mark Wahlberg elinden geleni yapmış görünüyor Mila Kunis'le ama senaryo yetersiz olunca oyunculuk da biryere kadar?İzlemeyen arkadaşlar varsa beklentilerini yüksek tutmamalarında fayda var Max için. Ben hiç beklediğim gibi bulmadım ama pişman da olmadım izlediğime. Biraz da iyimser olup ?idare eder? bile diyebilirim aslında. Bakın bakalım, nasılmış Max Payne ve kararı kendiniz verin?
konu dağınık max payne neyin peşinde hiç belli değil gerçek katilin arabanın içindeki kadın olup olmadığı belli değil oyunu süper ama filme gelince ya tutarsa... denilmiş ama sanırım tutmadı
filmin oyunla pek b bağlantısı yok. oyunu güzel kılan atlama sahneleride yok zaten. resmen bi çekelim tutarsa ikinciyi çekeriz diye yapılmış. filmin sonu sanki 2 geliyor izlenimi veriyor. gelirse daha fazla silah sahnesi koyarlar inşallah
Bence çok başarılı bir kara film örneği.. 1/10 verenler pek film izlememişler sanırım.. Filmin kasvetini sevdim. Tamam seneryo ortalamanın üzerinde değil ama karanlık film sevenler için ilaç gibi :) 9/10