rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
27 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Başarılı bir politik gerilim. Polanski zaten kariyeri boyunca farklı türlerde kaliteli işlere imza atmış bir yönetmen. Yine şaşırtmıyor. Mekanlar üzerinden yaratılan atmosfer müzik kullanımı ile bütünleşerek gerilim unsurunu destekliyor. Oyuncu kadrosu üst düzey isimlerden oluşuyor. Senaryo da çok gösterişli olmamasına rağmen başarılı ve filmin ruhuna uygun.
Baştan sona merak duygusu ile seyrettiren bir politik-gerilim-dram kırması. Ayrıca filmin DVD si geçen hafta "Hayalet Yazar" adı ile çıktı Türkiye de...
ilk başları ağır olmasına rağmen ikinci yarıda tempo kazanarak merak uyandırmaya başlıyor ve özellikle brosnan ile mcgregor un oyunculuklarıda çok sağlam olmuş.Politik filmleri sevmem ama bu güzeldi amerika ile ingiltere arasındaki politik bağlantılar dönen dolaplar göz atmaya değer..
Sarsıcı ve iz bırakan bir politik gerilim.Muhteşem atmosferi,her anına sinen tedirgin edici hali ve güçlü oyunculuklarıyla ''The Ghost Writer'' bittikten sonra bile hafızalardan çıkmayacak filmlerden.
Klasik ve simetrik ilerleyişi kayda değerliğini arttırıyor. Yönetmen artısı burda devreye giren birşey. Süre geçtikçe artan merak unsuru inanılmaz ve tahmin edilemez bir şekilde sonlanmasada tatmin ediyor.8/10
Az önce izledim.Gayet başarılı ve ilgi çekici bir politik gerilim olmuş.İlk yarısı ağır tempoda olsa da ikinci yarısında ortaya çıkan gerçeklerle seyirci ilgisini bir an kaybetmeden nefessiz izleniyor.İngiltere-Amerika ilşikilerine özellikle filmdeki eski başbakan kimliğinde Tony Blaire göndermeler fazlasıyla mevcut.Oyunculuklar gayet iyi.Adam Lang rolünde Brosnan karizmasıyla işi götürürken pek sevmediğim Macgregor hayalet yazar çok iyi oynamış.Sürpriz bir sonla biten yapım geçen hafta özgürlüğüne kavuşan Polanski için artı değerde bir çalışma.İzlemeye değer.7/10
politik filmleri sevmem aslında ama Ewan Mcgregor başrol olunca filmi kaçırmak istemedim :) başlarda filmin gidişatına anlama vermeye çalıştım ve snradan olayların akışı epey sarmaya başladı.filmin sonunu da kafamda farklı çizmiştim ama beklendik bi sondu.yine de bn çok beğendim :) 8/10
böyle bir kadroya rağmen bekleneni veremiyor..gerilim temposu düşük oyuncular sanki tatile çıkavaklarmış gibi bir rahatlıkta....bazı sahneler anlamsız ve saçma duruyor..benzer konuları (abd başkanı çevresinde) izlemiştik..maalesef vasat
İngilterenin eski başbakanlarından Tony Blearın hayatından, amerikaya yakınlığından ve soruşturmasından yola çıkarak biraz kurguda olsa kendine göre oldukça ilginç bir teori üzerinden oldukça başarılı bir gerilime soyunmuş usta yönetmen Roman Polanski. 10/8