Beni bu satırları yazmaya iten unsurlar neydi?Bu filmin dünya standartlarının da üstünde muazzam bir film olması mı, tabiî ki hayır.Nedir peki açıklayayım;90 lı yıllardan itibaren Türk Halkına 'Türk sinemasına destek olun bu filmlere gidin ' diyerek bu ülkenin insanlarına çok kötü filmeleri izlettirenlerdir,bu filmleri yapanlardır.Berbat senaryoları,berbat oyunculularla sunanlardır yönetenlerdir. 'Bizler zor şartlarda binbir emekle bu filmleri çekiyoruz ' palavralarıyla Türk izleyicisine bunları yutturmaya çalışanlardır,saygısızlık edenlerdir.Fakat bunlar hala akıllanmış ki bugün bile kötü filmleri çekmeye devam edebiliyorlar .( Sözde emek sözde sanat var bu filmlerde.Bari arşivdeki puanlamalara baksalar arada sırada, aldıkları rezalet puanlar akıllarını başlarına almalarına sebep olacak etkenlerden biri olsa. ).Kabadayı da emek yok mu ? Zor şartlar,binbir güçlük yok mu? Var elbette ama bu filmde emeği geçen herkes öncelikle bu ülkenin izleyicisine saygı duyuyor ve bunuda yaptıkları işi en iyi şekilde yapmaya çalıştaya koyuyorlar zaten.Sonuçtada alkışı övgüyü en çok hak eden bir taya çıkıyor haliyle.Ben oyuncuyum diyen ,ben senaristim diyen,ben yönetmenim ben yapımcıyım diyende alsın izlesin bu filmi.Örnek olsun bu ve bunun gibi filmler. iyiye örnek olsun iyi işler yapmaya çalışanlara rehber olsun.Çünkü Türk Sineması gerçek değerini hak ettiği değeri bu şekilde yakalayabilir.Belki biraz ağır oldu bunlar.Fakat yıllardır çektikleri kötü filmleri gişeye koyup bunları sinema severlere 'yutturmaya' kalkanların yaptıklarıda artık AĞIR gelmeye başlamadı mı?