bufilmde insan var. Şerefiyle, şerefsizliğiyle,,aşkıyla,nefretiyle,acizliğiyle,gururuyla,saygısıyla,hatırlarıyla,korkusuyla,cesaretiyle...Ali Osman'ın;kaderciliği, kabullenişi,sevgisi,hastalığı,samsun 216'sı yani varlığı güzeldir,insandır kendisi,güzel insandır.Devran psikopatın önde gidenidir.Hayattan intikam alır hali vardır,başına gelmeyen kalmamıştır.Hayat onu alçak,namussuz ve katil yapmıştır.Ama aşıktır.komiktir.Devran ruletiyle mucittir,arlanmazdır, cehennemi hak etmiştir.Sürmeli;eşcinsel delikanlıdır(filmin en ağır topudur)samimidir, sadıktır,ayarcıdır,raconun anlamını değiştirendir,?Bu da mı gol değil be?? dedirtir...Şener şen'e geldiğim zaman söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum. Sezen Aksu'nun Eşkıya için söylediği ?Protoplazmama kadar sarsıldım? gibi akıllara ziyan sözünü Şener Şen'in oyunculuğu için kullanabilirim. Göze,ruha,akla,düşünceye,kulağa ziyafet çeken Şener Şen'in gürül gürül konuşan sesini hala duyuyorum ve hiçbir estetik kaygı gütmeden yüz hatlarını ve hatta çizgilerini ezberliyor gözlerim.Kenan İmirzalıoğlu; deliliğin,keşliğin,?seven adam? rolünün hakkını fazlasıyla vermiş,mükemmel bir oyunculuk sergilemiş,?Ben oyuncuyum arkadaş, piştimde haberiniz yok? demiştir.Rasim Öztekin'se;eşcinsel rolleri ?öyle oynanmaz böyle oynanır? diyerek silip süpürür filmi.Yolda görülse eli öpülür,mercimek çorbası falan ısmarlanır?