Çok Etkileyici bir yapit. Gerçekten Kendinizi klasik bir film izlerken hissediyorsunuz.
Gizem heryani sarmis ama siz o gizemin içindeyken baska baska konular sizi sariyor. Çocuk oyuncularin muhsem oyunculuklari isin güzel yani. Sanki bütün çocuklar gizemli..
Film sizin hayal gücünüzü kullaniyor. Düsüncelerinize göre istediginiz karekteri merkeze oturtabilirsiniz.
Susanne Lothar gerçekten çok basarili.
Degisik ve kaliteli bir Haneke filmi. Izledigim Haneke yapitlari arasinda bence en iyisi.
Film Heneke'nin diğer filmlerine göre biraz zayıf kalsa da kötü bir film değil. Ancak yapmak isteği şeyi tam anlamıyla başaramıyor. Nazizim nerden nasıl çıktı konusunu bir kasaba üzerinden anlatıyor. Din her şeye seyirci kalıyor, eğitim yetersiz kalıyor, bilim sapkınca amaçlar için kullanılıyor. Ama esas sorunun cevabı yok, neden insanlar nazi oldular ? Bu haliyle filmin cevabı, nazi olmak insanların içinde var bilim, din, eğitim engel olamadı.