c-caglayan
30 Mart 2010 tarihinde eklendi
Alice harikalar diyarındaya kıyasla daha iyi bir film.Vakit geçirmek için izlenebilecek türden.sinemada izlemek belki biraz daha ayrı bi keyf katabilir.6/10
arkadaşlar ledger ın ölümünden dolayı film tamamlanamadığı için bu kadar geç girdi vizyona geç derken amerikada vizyona gireli nerdeyse 8 ay oldu dvd si bile çıkmıştır. oyuncu kadrosuna bakarak aldanmayın ledger rolü tamamlayaöadığı için johnny depp, jude law, colin farell hiç para almadan ölümü anısına filmi tamamladılar. Filmin yapısı çok fazla bozuldu senaryo değişti. Saçma sapan bir film çıktı orataya. Filmi 3 ay önce izleyen biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum. sinemada izlenecek bir film değil.
değerli arkadaşlar batmanin çekimi bittikten sonra bu filmi çekiyordu heath ledger filmin çekimi sırasında ölünce onun boşluğunu johnny depp jude law colin farrel doldurdu filmin çekimi o yüzden geç kaldı
Hekes Heath Ledger öldü de ne zaman çekti diye meraklanmış.Bu filmin çekimleri bitmeden Ocak 2008 tarihinde öldü Heath.Rolünü üç aktör Jude Law,Johnny Deep ve Colin Farrell devam ettirdi.Bu onun oynadığı son film.Ancak bu bir Terry Gilliam filmi.Fantastik filmler her zaman ilgimi çekmiştir.İzlemeye değer.
Film hakkında şöyle bir bilgi vereyim. heath ledger ın asıl son filmi bu oluyor. film ledger ölmeden çekilmeye başlamış fakat ölümünden sonra yarıda kalmış haliyle. daha sonra çok farklı bir yöntem bulmuşlar tahminim yapımcılar ...
ledger ın oynamayadığı kısımları johnny depp, jude law ve colin farreli oynatarak tamamlamışlar. değişik birşey olmuş.
Kendisinin ölmeden önce oynadigi ve ölmesiyle yarim kalan bir film.Ancak basroldeki bayanin önerisiyle filmde Heath Ledgerin üc yakin arkadasinin (Johnny Depp,Jude Law,Colin Farrell)oyatilmasi kararlastirilmistir...Bu sayede izleyeceginiz gibi film cope atilmaktan kurtarilmis...Iyi beklentiler icindeyim,merak ediyorum...
Biraz bilgilendireyim: Filmin çekim aşamasında Ledger abimiz aramızdan ayrıldığı için yerine 3 kişi daha oynadı.Bu Ledgerın son filmi olduğu için de büyük bir film olmalıydı.İşte bu yüzden arkadaşları onu yerini aldılar. Başımız sağ olsun...
baylar baanlar süper bir film mutlaka gidin arkadaslar görün filmi, film cekimleri sırasında heath ledger genc yasta vefat edince karakterini 3 büyük isim devam ettirdi. film bence cok iyiydi 10/8.5 diyebilirim... filmin son sahnesinde biraz karmaşa yaşadım anlamakta birden birşeyler oluyor son sahnenin nasıl bağlandığını anlamadım muhtemelen benden kaynaklıdır ben anlamadım galiba zaten 1.5 puanı da sonunu anlamadıgım icin kestim:))
Sağlam oyuncu kadrosu olan filmde bence Colin Farrellın oyunculuğu biraz sırıtmış.Konu sonlara doğru çok karışmış bana biraz acemice geldi.Hayal dünyası sahneleri çok başarılıydı onun dışındaki sahneler yer yer sıktı.Valentina rolündeki Lily Cole için bile izlenir aslında.O nasıl bir güzelliktir.
Renkli, eğlenceli ve fazlasıyla Terry Gilliam a özgü fantastik öğelerle şenlendirilmiş bir film.Kostümler, mekanlar harika yaratılmış, izlenmeye değer sürprizleri ve oyunculukları var, bunlardan biride Tom Waits,Hoş bir seyirlik.7.5/10