Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.savaş sahneleri övüldüğü kadar değil.Bir savaş sahnesi ridley scott'ın sahnelerini aşabiliyorsa(Gladyatör yada cennetin krallığı gibi)benim gözümde kraldır,iyidir ama belliki yönetmende scottdan etkilenmiş,onun izinden gidiyor.Hafiften bir belgesel tadı var.her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır tezini doğrulayan bir film bu arada.Öykü zayıf diyaloğlar çok zekice değil.
Tam bir hayal kırıklığı... Sinemada göremediğime üzülmüştüm, DVDde izleyince 'iyi ki görmemişim' dedim. Tarihe, dolayısıyla da tarihi filmlere bayılırım, ona rağmen bi yerden sonra kapatasım geldi. Çok sıkıcı ve yavan, ne olduğu bile anlaşılmıyo. Cengiz Hanın kemikleri sızlamıştır eminim, bence bu film ona bi hakaret yani! Acaba Amerikalılar yapsa, çok daha güzel olmaz mıydı? 'bysivaslı' ve 'tarihbilimi' adlı şahıslarla aynı şeyleri düşünüyorum. 5/10 derim
Arkadaşlar çoğunuz burada önyargılısınız.Evet geçmişe bakıldığında haksızlıklar ve tüm gerçekler ortaya çıkıyor ama biz burada filmi değerlendiriyoruz..Filme biraz baktımda bence yapımı başarılı olmuş.Sırf geçmişteki acı gerçekler yüzünden filme gitmemezlik ya da direkt bu film çirkin demeyeceğim..Bazı şeyler farklı yansıtılmış.Doğru ama hangi filmde doğru yansıtıldı ki!Bence burda onları suçlamak yerine adamlar geçmişlerine sahip çıkıp kendi gözlerindeki kahramanlarının filmini çekerken biz Türk filmleri diyerekten uyduruk filmler çekiyoruz..Çanakkale Savaşını ,Atatürk'ü ve geçmişimizin tüm kahramanlarını (hatta Osmanlı Devletini ve yıkılış anındaki padişahlarını bile)sahip çıkarak hangi filmde anlattık..Başarılı bir yapım olmuş tebrikler..
kan ve vahşet kavmi! dünyanın gelmiş geçmiş en azılı katilleri! barbarlığın kitabını yazan kaos erleri.onlar yüzünden 200 sene geriden takip ediyoruz teknolojiyi.ve filmde onların şirinleştirilmiş hallerini göreceğiz. :(
film benim için hayalkırıklığı oldu, beklentilerimden çok uzak kaldı. yaklaşık olarak filmin 3/4 ünde tarihin en vahşi ve büyük imparatorlarından birini aşırı duygusal ve ezik olarak lanse etmişler. bir de filmin sahnelerinde kopukluklar var. ben beğenmedim.