Korku komedi türünü, ''Evil Dead'' serisini sevmeme rağmen, ''Korku Gecesi'' filminde karşılaştığım şey benim için hayal kırıklığı oldu. En başta filmin yönetmeni hakkında birkaç şey söyleyeyim; Hollywood'da yetenekli yönetmen kuşağı sahneden çekilince, ortanın üstü veya orta şeker film çeken kim varsa sinema eleştirmenleri tarafından dahi mertebesine yükseltiliyor. (Hem de ilk filmlerinde!?) Bu isimler o kadar çok ki. Benim aklıma Duncan Jones, Sofia Coppola geldi mesela gecenin bu vakti. Bu filmin yönetmeni Craig Gillespie de bu ''aşırı şişirilmiş yönetmenler ekolü'' den anlayacağınız. 2007 yılında çektiği Gerçek Sevgili (Lars and the Real Girl) ile kendisi de bu ''ekol''e dahil oldu, bu Sam Raimi filmleri pastiş denemesi ile de bu zorlama auteur'lüğünün bir süre daha ekmeğini yiyecek galiba.
Filme gelirsek, senaryosu yaratıcılıktan uzak, oyuncuları iyi olmasına rağmen karakterleri stereotip, filmin hemen hemen her tarafına sinmiş zeka yoksunluğu ile sınıfta kalmış, ne eğlendirebilen ne de zekice birşeyler sunabilen vasatın altında bir film ''Korku Gecesi''.
Son olarak filmin türüne ilgi duyan (korku-komedi) ve oyunculuklarının kalitesine katlanıpta izlemek isteyenlere iyi seyirler.