3,6
The Invention of Lying hakkında görüşlerin ?
6 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Yalanın olmadığı,hatta dürüst davranmamanın bile yalan sayıldığı ütopik bir dünya fikri.Kendisi de bir ateist olan Ricky Gervais'ten tanrı inancı ve Hristiyanlık temelinde iğneleyici bir toplum eleştirisi.Senaryonun işlenişi açısından acemiliği var,fazlaca dan-dun olmuş film.Bir yandan işi romantizme bağlama çabaları da iki arada kalmasına neden olmuş.Yine de tipik Hollywood filmlerinden diyemeyiz.
28 Ocak 2025 tarihinde eklendi
Klasik bir ABD komedi dizisi olarak görülmemeli.Farklı senaryosuyla izlenmesi gereken bir yapım olarak değerlendiriyorum. Yeryüzünde ilk yalanın söylenmesinin ekonomik bir durumdan ortaya çıkması ve başrol oyuncusunun adının Mark (Ricky Gervais) olması ABD yapımı olmasına rağmen Marksistyen bir yaklaşım sergilendiğini düşündürdü bana. İzlenmeye değer bir yapım 7/10
28 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Bu yapım da hayatın gerçekliğini görmekteyiz.Zira iş hayatında ne kadar iyi yalan söylebiliyorsan o kadar iyisin.İnsanın suratın da tebessüm bırakan The Invention of Lying e ben 10 puan üzerinden 7.5 puan veriyorum.
16 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Sağlam konu, daha az sağlam işleyiş.Fakat daha kötüsü yapılarak yüzüne bakılmaz hale de getirilebilirdi.Dolayısıyla hoş bir seyirlik olmuş.Seymour Hoffman sürprizi ve Ricky Gervais izlenilebilirliğini artıran unsurlardan.7/10
13 Haziran 2021 tarihinde eklendi
yalan söylemeyen bir toplum.. Konu muhteşem. tanrı falan sorgulamalı değişik film. Sürükleyicilk iyi kurgu sıradan..
11 Ocak 2011 tarihinde eklendi
hakikaten beni etkiledi film bilmiyorum ama yalan olmazsa napardım diye düşündüm. kahkaha atılcak bir film değil ama etkileyici bir senaryo 7 puan :)
26 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Özgün bir seneryo, güldürmesede zaman zaman tebessüm etmenizi sağlıyor. Hoşça vakit geçirebileceğiniz ve isterseniz kendinize bir takım dersler çıkarabileceğiniz bir film. İzlenebilir 6/10
4 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Orijinal bir fikirle iyi başlayıp vasat devam eden ve biten bir film. Çok daha iyi işlenebilirdi. spoiler:
İnsan dünyayı kurtarmaz mı hiç?