3,4
Milk hakkında görüşlerin ?
22 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
kafadan en yi erkek oyuncu oskarına aday
10 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Değişik bir filmdi, gerçek bir olay olması filmi daha cazip kılıyor. Bence güzeldi..
29 Mart 2009 tarihinde eklendi
Gus Van Sant bu konuyu da kendi üslubuyla işlemiş ancak hikayenin içinin yeteri kadar doldurulamadığını düşünüyorum. Çok zengin bir hikaye, daha etkileyici ve detaylı bir şekilde işlenebilirdi ancak yüzeysel kalmış. Yine de Sean Penn filmi kurtarmış.
3 Mart 2009 tarihinde eklendi
şu yorumları da okudum ya yazıklar olsun diyorum.burası toplumsal şeylerin tartışılacağı bir platform değil biliyorum,ama bu kadar da olmaz.bunları yazan arkadaşlarımız eminim ki şu an hayatları gayet yerinde ilerleyen,büyük sorunları olmayan insanlar,yani toplumca dışlanmanın ve yok sayılmanın ne demek olduğunu bilmeyen insanlar.filmi nasıl izlediğiniz belli oluyor,dikkatli olsaydınız siz de o saçma düşüncelerinizi değiştirirdiniz.olay sadece eşcinsellerle ilgili değil,yaşlılar,engelliler vb. ile de ilgili diyor harvey milk.özgürlük bildirgesinden bahsediyor bütün insanlar eşit yaratılmıştır diye.bilmiyorum sayfalarca oturup size ders veresim yok şu an,ve lütfen siz film izlemeyin böyle önyargılı ve bağnazca davranacaksanız.mesela filme 0 puan verdiğini belirten kişi acaba sadece eşcinsellerden nefret ettiği için mi 0 verdi,yoksa filmi düzgünce anlayıp,süzüp,eleştirel yaklaşıp beğenmediği için mi 0 verdi.lütfen bazı şeyleri aşalım artık.toplumumuz kavgalı dövüşlü şeyleri çok sever,mickey rourke güreşçide onlarca kez tekrarlanmış bir karakteri canlandırıyor ama kavga dövüş var en iyi aktör o olsun!filmin hiçbir sorunu yok,sean penn,emile hirsch,josh brolin,james franco ve diego luna,hepsi harikalar,rahatça izleyebilirsiniz,tabii yeteri kadar medeni iseniz.
5 Ocak 2009 tarihinde eklendi
sean penn inanılmaz bir oyuncu...filmde şekilde oldukça şeker ve samimi..ama filmde erkek erkeğe öpüşme sahnesi çokça var bu yüzden belkide belli yaşın altındaki çocuklu aileleri baştan uyarmak gerekebilir-tabii işgüzar yetkililer makaslamazsa filmi
11 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
1978 in eşcinsel lideri harvey milk in hikayesi bazı insanların ilgisini çekmeyebilir bazısı ise hadiseye eşcinsellik noktasında yaklaşabilir bütün yorumlar doğal insanlar kendi doğrularını yansıtır.
bu bir dönem filmidir ve senaryo oyunculuklar ve film kalitelidir.oskar tahminlerimde yanılmadım sanırım.sean penn gerçek bir olay olan ve harvey milk e hayat veren güzel insan müthişti.
filmin ne olduğu önemli değildir.ama sie bir şey katıyormu?
o önemlidir.ben 25 yaşımdayım ve kendimle gurur duyacağım hiçbirşey yapmadım. siz yaptınız mı?
6 Mart 2009 tarihinde eklendi
Belgesel tadında bir film. Sean Penn başarılı bir oyunculuk sergilemiş.Onun dışında soluksuz bir izlenecek bir film değil açıkçası herkese hitap etmiyor. Son olarak burada yapılan hakaret boyutuna ulaşan söylemler hoş değil bence.Hakarete maruz kalanlarında sizin bizim gibi insan olduğunu ve insanının başına nelerin geleceğinin belli olmayacağını da unutmamak gerekir. 10/7
12 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Nasıl ki böyle bir rol oynadı ve rol için birkaç erkek öptü diye Sean Penn eşcinsel olmadıysa korkmayın bu filmi izleyince kimse eşcinsel olmaz..Filme gelince.. Sean Penn bir kez daha ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor.. Ancak onun gibi bir oyuncu bu bıçaksırtı rolü bu kadar doğru oynayabilirdi..
3 Kasım 2008 tarihinde eklendi
film tamamen sean pennin oyunculuğunu sergilemesi için kurgulanmış. muhteşem bir aktörlük dersi veriyor.
11 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
bu film neden istanbul dışında gösterimde yok anlamış değilim.Ankarada gösterilmiyecek mi acaba?
5 Ocak 2009 tarihinde eklendi
GVS iyi iş çıkarmış ama Türkiye gibi müslüman ülkelerde gösterilirmi bilemiyorum.. Bu filmin Türkiyede gösterime girme olasılığı sanırım en iyi film oskarı almasına bağlı olabilir..
26 Haziran 2009 tarihinde eklendi
çok insancıl...müthiş..özellikle sean penn olağanüstü...ayrımsız bir topluma doğru gideriz umarım
27 Şubat 2009 tarihinde eklendi
sean penn yaşıyan en iyi oyuncu..üstüne söz söylemem söyletmem..filmde olağan üstü güzeldi....10/8,5
17 Mart 2009 tarihinde eklendi
Ben de filmin tamamını izleyemedim maalesef. İçim almadı açıkçası. Film kötüdür, oyunculuk iyidir tartışmasına girmeyeceğim. Zaten bir hayli fazla şey söylenmiş bu konu hakkında.

Benim söylemek istediğim aslında filmde geçen fakat yorumlarda filmi savunan insanların bile aynı hatayı yapmasından kaynaklanıyor.

Filminde anlatınlan bana göre temel konu insanların birbirlerinden farklı tercihlerinin olabileceği konusu. Bu gayet doğal bir durum her insan aynı şeyden hoşlanmaz.

Örneğin bu filmi benim edebim, dünya görüşüm vs. manevi değerlerim kaldırmadı ve filmin sonunu getiremedim. Bu tamamen benim seçimim ve tercihim. Filmi beğenen arkadaşlar için de aynı şey geçerli. onlarda bu filmi çok beğenmişler ve anlatılan olayın gerçekliğini ve doğruluğunu kabullenmişler. Lakin neden filmi izleyip de beğenmeyen insanlara karşı bu kadar acımasız yorumlarda bulunmuşlar bunu bir türlü anlamadım. Bu filmi beğenmeyen insanlar geri kafalı, Türkiyeyi öldüren zihniyetli, örümcek kafalı gibi gösteriliyor. Herkes bu filmi beğenmek zorunda mı?

Ayrıca filmdeki ana tema insanların farklı tercihleri olabileceğini gösterirken ve sizler de (filmi beğenenlere...) filmi beğendiğinizi söylerken nasıl böyle başkalarının seçim ve zevklerine karşı önyargılı olabiliyorsunuz.

Aynı sözlerim filmi beğenmeyip de ahlak kurallarını aşarcasına film hakkında olumsuz yorum yapanlara da... Filmi beğenmeye bilirsiniz fakat hakaret düzeyine varan yorumlarda bulunmak sizleri küçültür... Film bundan hiçbir şey kaybetmez...

Madem filmi herkes izledi ve anladı -ki burada yorum yapıyor- o zaman birbirimizin zevk ve seçimleriyle alay etmeden filmi ele alarak bu filmi izleyecek arkadaşlara yardımcı olalım. Birbirimize laf yetiştirmeyelim...
17 Haziran 2009 tarihinde eklendi
70lerden bu yana insanlık adına bazı şeylerin aşılamamış ve dolayısıyla değişmemiş olması üzücü, film 70leri anlatan bi biyografi, oyunculuk ötesinde bir şey söylenemez,bir yaşanmışlığın tarihin hatırlanması adına yansıtılması güzel fakat bir olayın (30 yıl geçmesine rağmen) bazı şeyleri göstermek adına film konusu olması insanlık adına üzücü, yine de zaman her şeyin ilacıdır derler o zamanı durdurmak isteyenler