Ahmet Büke
10 Şubat 2021 tarihinde eklendi
gerçek olaylar.. Gay siyasetçi falan.. belgesel tadında.. Sıkıcı ya benlik değil…belgesel olarak seyretmek isteyenler seyredebilir. benim gibi orjinal konu, senaryo sürükleyicilik bekleyenler uzak dursun...
Filme damgasını vuran '' % 10'nun farkındalığı için , % 90 'ı ikna etme çabası ve bu uğurda feda edilen bir hayat...Fedakar bir kadro ve günümüze kadar varan tecrübe..Bu gün ki LGBT nin özgürlük mücadelesi ve yürüyüşlerinin var olma temelleri..Sean Penn ' nin muhteşem rolü için bile izlenir
Dönem filmlerini çok seviyorum bu filmde dönem filmleri kategorisinde mekanlardan,kamera filtrelerine kostümlere kadar mükemmel bir film gus van sant amerikan bağımsız sinemasının babası sean penn de hollywood un en en en ıyı aktörlerinden harika bir buluşma ve sinema adına mükemmel bir film çıkmış ortaya kesinlikle izlenmeli...
Tempo olarak zaman zaman tutuk bir film olsa da ''Milk'' toplamda iyi bir film. Her beğeniye hitap etmeyeceği aşikar. Akademi tarafından 2008 yılında bu kadar ilgi görmesi biraz şaşırtmadı değil beni. Akademi son yıllarda iyice liberal kanadın eline geçmiş anlaşılan :) Sean Penn'in oyunculuğu -zaten defalarca söylenmiştir- muhteşem. Penn gerçekten çok yönlü bir aktör. Bir aktör nasıl olmalı konusunda adeta ders veriyor dünyadaki ve ülkemizdeki meslektaşlarına. Politik yönü gereğinden fazla ayrıntılı olsa da ''Milk'' eli yüzü düzgün, kaliteli bir film. Gus Van Sant' ı yeteri başarılı bulamasam da film ilginç hikayesiyle akıyor ve kendisini izlettirmeyi de gayet iyi başarıyor.
Zamanında APA tarafından hastalık olarak değerlendirilen ve daha sonra eşcinsellerin siyasi güç elde etmeye başlaması ile eşcinselliğin hastalık olmaktan çıkarılması ile başlayan bir süreç... Ve bu süreç içerisinden gerçek bir kesit. Sean Penn'in müthiş performansı ile tabiki.
Amerikadaki eşçinsel harekatının ve insan hakları savucunalarının başında gelen, sembol bir isim olan Harvey Milkin politik kariyerini, ayrımcılığa karşı mücadelesini ve özel hayatını yıllara yayarak anlatılan Sean Pennin kusursuz oyunculuğu(oscarıda aldı zaten) Santın incelikli işçiliğiyle önemli bir başyapıt.Öyleki şimdiye kadar eşçinsellerle ilgili yapılmış hem en iyi film hemde en iyi biyografilerden. 10/9
'Gays right!' farklı bi bakış açısı kazandıran film..böyle bir düşünceye pek de onay vermediğim halde filmi çok beğendim..oyunculuğu kusursuzdu Sean Pennin..helal olsun dedim, saygı duydum..
çok iyi bir biyografi filmi ve geçen sene 2 oscar almış bir film en iyi filmede aday oldu...sean penn gene oynamamış yaşamış adeta çok iyi çok sağlam bir film...
Film güzeldi. Oyunculuklar güzeldi. Gerçek olaylar anlatılmış saygı duymak gerekir. İzlediğimden pişman olmadım. İki tarafında olduğunu ve karşı tarafa bakış tarzını, düşüncelerini aktarmayı çok güzel başarmış bence. Yorumlara bakmadım ama az çok yazılanları tahmin edebiliyorum. ***Filmin bazı değerleri bozacağına veya insanları eşcinselliğe falan özendireceğine inanmıyorum. Her çocuğun büyümesinde öncelikli etken Ailedir bence. Bir film buna neden olmaz :) *** Diğer taraftan eşcinselliğin doğumdan ileri gelen bir durum olduğunu da kimse söyleyemez. Dolayısı ile normal olduğu da söylenemez. Ama onaylarsın ya da onaylamazsın, eşcinsellerin haklarının korunmasından yanayım. Çünkü haklardan nereden ödün verirsen ver, birilerinin kanunları kendi yararına, isteğine göre kullanmalarına izin verirsen, yarın öbürgün hangi haklarının yasaklanacağını bilemezsin. Yasaklandığında da itiraz edecek gücün kalmaz.. Yani bence; herkes haklı ve herkes haksız :)) İyi seyirler.