izlerken hiçbir tat alamadım .izleyiciye güzel bir seyir sunmuyo yani norweç yapımı olduğunu duyunca merak etmiştim bende ama onlarda sıradan amerikan yapımlarına aldanmışlar sanırım ..ama yanımda çokk sewdiğim biri vardı o yüzden sıkılmadım yani :)
Teen-slasher alt türünün kalıplaşmış senaryolarına sahip "Şeytanın Oteli". İlk uzun metrajlı sinema deneyimi olan bir yönetmen için oldukça beklenecek bir tutum gibi. Ama yönetmen, senaryodan topladığı eksi puanları üstün anlatımıyla kısa bir süre olsa da izleyenlere unutturmayı başarmış. Özellikle teen-slasher filmlerde özensiz işlenen karakter yapısı filmde gayet özenle işlenmiş. Aralarındaki diyaloglar, tartışmalar doğal ve bir teen-slashera göre gayet iyi olan oyunculuklarla keyifli bir izlenim sunmuş. Benzer filmlerde aşırı kanlı sahnelerden kaçınan film, gerilimi daha farklı yollardan sunmuş. Müziklerin gerilimi sağlamadaki katkısı da yadsınamaz. Ayrıca sürüyle "The Shining" göndermesiyle de boş bir yönetmen ve film olmadığını kanıtlamış gibi.
Türün tüm klişelerini barındırsa da sağladığı gerilim ve gerçekçi atmosfer bizleri filmi izlememize iten bir neden gibi. Göze hitap eden planlar ve de heyecanı koruyan bir teen-slasher izlemek için izlenebilir. Özellikle de türe özgü ucuz Amerikan filmlerinden sıkılanlar için birebir gelecek gibi.
çok bekledim gerilmeyi yada korkmayı! bu film daha çok teenagerlara hitap edecek unsurlarla bezeli her nekadar akıllı işareti artı 18de olsa... yinede izleyin kandan çok gözyaşı var onu söyleyeyim.
Hollywood filmleri tarzında Norveç yapımı Şeytanın Oteli,klişe konusuna rağmen gerilim yaratmada oldukça başarılı.Beklentileri karşılayor.Şeytanın Oteli ya da asıl adıyla Soğuk Av,"The Shining"'ede göndermelerle dolu.(237 numarılı oda).Çekimlerde çok güzel doğrusu.Tavsiye edilir.
filmin konusu çok klasikti bu yüzden bana göre aslında baştan kaybedio. türü korku ama bence filmde pek korku unsuru yok ben hiç korkmadım ve gerilmedim. öldürme sahneleri de hiç heyecan verici değildi.bu kadar acımasızca yorum yapıp yerin dibine sokmak istemem filmi. en azından bi şans vermek gerekiyo. oyuncular fena değildi en azında. ne kadar mükemmel olmasalarda. ve artık günüzümde yapılan saçma filmlerle kıyaslarsak belki kötünün içinde iyi olabilir.
İlk yarı itibariyle umduğumu bulamadım, ancak ikinci yarı itibariyle çok bambaşka başarılı bir film seyrettim. Film ilk yarı daha çok klişe gençlik spor romantizm etrafında dönüp durdu ama gerilim ve korku adına hiç bir şey vermedi. Ancak ikinci yarıca nefes nefese gerilim dozu yüksek bir film var karşımızda. Bu film en önemli özelliği ara plandaki müzikleri hepsi birbirinden güzel ve filme tam oturmuş, bu filmin soundtrack'nin piyasa sürülmesini dört gözle bekliyorum.
klişe bir senaryo olmasına rağmen film bence mükemmeldi.bu arada belirtmden geçmek olmaz filmle ilgili yazılmış vasat üstü vasat adlı yazının kendisi vasat üstü vasat.çünkü karakterler arası ilişkilerle ilgili bilgi verilirken karakterler birbirine karıştırılmış yorum yapanların filmleri daha dikkatli izlemelerini tavsiye ederim.
tamamne bu filme arkadaşların haksızlık yaptığına inanıyorum tamam film beş yıldızlı bir mutfak şaheseri değil.ama yinede izlenmeyi hakediyo ve tavsiye ederim ki her korku sever izlemeli
bncee qüsel bi filmdii ..izlemekten büyük keyif aldımm...izlenmeye deqer bncee ben beqendim :) ama yinde klasik bi korku filmi senaryosu ama izlenir yani.. ;)