Şimdiye kadar izlediğim en güzel TÜrk filmlerinden biri idi. Güven Kıraç'ın filmdeki rolü üzerinde her ne kadar taşıyamadığını düşünsem de kurgusu ve konuyu anlatışıyla gerçekten başarılı. Filmde bir insanın ruh dünyasında kopan fırtınalara şahit oluyoruz. Maneviyatın ve maddiyat arasında çırpınan bir müridin karmaşık duygu dünyası. Basit ve iç dünyasında yaşayan bir insanın baş edemiyeceği dış dünyaya açılması ve sonunda tamamen kendi içinde kapanması, yanı zamanda dış dünyaya da kapılarını kapatması ancak bu kadar iyi anltılabilirdi. Filmin sonundaki mumun sönüşü ve yükselip dağılan ve kaybolan duman adeta bir özet gibi. Fitil yandı yandı, kendini yaktı. Mum söndü dünya karardı kala kala bir duman kaldı. 10 üzerinden 10.
çok büyük umutlarla izlemiştim bu filmi oyunularını da çok seviyorum ama benm beklentilerimi karşılamadı....tanıtımdan çok etkilenmiştim ama tüm hayallerim suya düştü....
Filme üç açıdan bakılmalı diye düşünüyorum... Senaryo açısından oldukça nitelikli olduğunu söyleyebiliriz.. Yönetsel açıdan ise senaryonun başarısı oyuna yansıtılamamış.. Kurgu açısından bariz teknik hatalar yapılmış, ki yapılan bu hatalar filmin bütünlüğüne ciddi zararlar vermiş... Son olarakta oyunculuklar açısından başarılı bir filmdi diyebiliriz.. Bence abartılmadan güzel bir karakterler yansıtılması yapılmış... Film izlenebilir ama çok büyük bir beklenti içerisine girmemek gerekir.
film konusu itibariyle gayet güzel bir film yalnız bir kaç noktasını eleştireceğim.zikir sahneleri bana göre gereğinden fazla abartılı ve de uzundu bir hayli sıkıldım o sahneleri izlerken ayrıca rüya sahneleri de çok açıktı bazı şeyleri anlatmak için bu denli anlatılmasına gerek yoktu filmin ilk yarısı çok durağandı ancak ikinci yarısı itibariyle biraz hareketlilik gelmeye başladı fakat tüm bunlara rağmen erkan can ın muhteşem oyunculuğu bana göre filmi daha üst çıtaya çekerek filmin olumlu eleştiriler almasında bayağı bi katkı sağlamış
Takva , kendini tamamiyle dine adayan ve dünyevi şeylerden elini ayağını çeken birisinin para ve cinsellik gibi dürtüler sayesinde yaşamının bir anda nasıl değiştiğini ve ruhsal olarak nasıl ikilemler yaşadığını anlatıyor.. İşlediği konudan çok Erkan Canın inanılmaz performansı sayesinde ayakta kalan bir film Aldığı ödüller ise cabası ..
arkadaşlar bence güzel film olmuş ama haikaten zikir sahneleri ile son final sahnesi olmamış ama ilk sahnesi çok hoşuma gitti bence güzel bir böyle islamla ilgili filmle bence daha çok çekilmeli hep batılı tarzı filmler var bence böyle filmler olursa daha güzel olur ben sevdim güzel film izlemeyn arkadaşlara tavsiyedir
bence kotu fılm olmuss filmin gidişide duragan we en berbatıı sonuyduu..konusu guzel ama fillmin ıcınde daha guzel seylere dokundurmalar yapılabilirdi...
Filmde gerçeği yansıtmayan sahneler ve abartılar vardı,zikir sahnesi gerçeği yansıtmıyor bir kere, zikir mi çekiyorlar halaymı çekiyorlar belli değil ordan biri alkışlaya alkışlaya destek veriyor,bence daha iyisi olabilirdi yani kurtlar vadisi ırak filmindeki zikiri kafamda canlandırdımda bununla bir ilgisi yok,aralarında bir fark var,nedir biliyor musunuz'kurtlar vadisi ıraktaki islama yakınlaştırıyor en azından insanın ilgisini çekiyor,takvadaki zikir ise islamdan soğutuyor dikkat edilmesi gereken bir durum.
Güzel bir filmdi.. Yalnız bu konudaki bir senaryo ile her kesim tam olarak bilgili olmamayabilir.. Yani sonuçta dip noktalardaki bir konu, bundan dolayı biraz filmdeki açıklayıcılık artırılabilirdi.. Ama yine de izlenecek bir film.. Ve bence Oscara da gitmesi gerekirdi..
filmi vizyondayken izlemiştim iyimiydi,kötümüydü hala bi karara varamadım. ama çok etkilendim,ve üzerine çok düşündüm bu filmin.. seyredilmesi gerekir diye düşünüyorum,çünkü izlemeye alışkın olmadığımız tarzda bir anlatım