Muharrem karakterinin degisimi daha derinlikli anlatilabilseymis daha da güzel olurmus ama yine de film iyi bir film.Ama klasik, basyapit beklentisi gerçekdisi olur.
Film oldukça başarılı idi. Bu tarz bir film yapmak bir müslüman toplumu olduğumuz için beni onure etti. oyuncular süper. Ancak burda verilmek istenen mesaj, paranın öyle bir illet olduğu ki, seni ister istemez şu dünyada etkilediği. Kendi mütevazi hayatını yaşarken paraya hiç önem vermeyen bir din adamı, elinde olmadan onun etkisinde kalır, ancak çok pişman olur. 10/7,5Ayrıca burada bazı tarikatların gerçek amacı anlatılıyor. Toplanılan kiralar ile öğrencilerine iyi hayat yaşatmayı düşünen şeh, dünyanın sadece o tarikat etrafında döndüğünü düşünüyor, diğer dışarıda ki ihtiyacı olanı görmezlikten geliyor. Bu da iyi bir mesajdı.
Erkan Can herzamanki gibi mükemmel bir oyunculuk sergilemiş.film türkiyede pek yapılmayan türden,insanın kendisini sorgulamasına sebep oluyor.izlenmeli...
türk sinemasında abartılı popülist komedi film çekme anlayışının bırakılması ve bu tarz filmlere ağırlık verilmesi,hem gişe kaygısının son bulmasına hem de kaliteli türk filmlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak önemli bi hamledir,ayrıca kaliteli filmlerin çıkışı da ülkemize festivallerde ödüllerde getirecektir,böylece türk sineması kendisini daha da yukarıya taşıyacaktır.Filmi yaklaşık 1 sene önce seyrettim ve çok beğendim,din duygusuna,tarikatlere mükemmel bi şekilde eğilmiş.Senaryo çok çok kaliteli olmuş.Erkan Canın performası süper olmuş.Ayrıca Replikas adlı rock grubuda filmin müziklerini çok güzel adapte etmiştir filme.Kaliteli yapımların Türk sinemasına gireceği günü görmek adına filme 10 üzerinde 9 puan veriyorum.
takva çok güzel bir film. Yapılan yorumlara bakıldığında yanılgı içinde olanlara rastaladım. Bir müslaman yaşamın getirdiği yanlışlıklarla, modern dünyanın dayattığı gerçeklerle islam dininin esaslarına göre yaşayamaz, yaşayamıyor. Aslında kısaca bunu anlatıyor. İnsan dünya ile inancımıza göre ahiret yaşamı arasında sıkışıyor, boğuluyor. Toplumun değer yargıları yıpranıyor. Eski değerlere bağlı kalıp yaşamaya kalkanlar, soysal hayattan uzaklaşıyor. Evinde kalıp, hiçbirşeye karışmadan Allahın emir ve yasaklarına uyup müslüman olmak mı kolay yoksa yaşamın önümüze koyduğu olumsuzluklarla başederek, tahtların, silahların, borsaların ve çıkarcılık anlayışının kurduğu düzen içinde yaşayarak mı müslüman olmak daha kolay. Film bunu anlatıyor. Bu filmi çok beğendim çünkü kendi takvamı sorguladım, beni derin bir düşündürdü. Özellikle Erkan Can için şunu söylemeliyim. Bence hayatının rolünü çıkarmış, harika bir oyunculuk.
filmin gidişatı ve sonu bakımından tarafsız kalmaya çalıştığı bi gerçek.sonuna kadar günümüzdeki tarikatların eksi yönlerini göstermeye çalışsada sonunda "adamın ermesi ve rüyasında gördüğü kadınla evlenmesi" sanki "işte dinin birde bu tarafı var" der gibi olmuş.sonu cok kısa ve görülmesi dikkat gerektirdiği için bazı kişiler için sıradan görünüyo olabilir.ancak ayrıntılara dikkat!!filmdeki diğer tarafsızlıksa bir ayetle başlayıp nazım hikmetin dizeleriyle bitmiş olması..eğer ödüle oynuyorsanız zaten nazım hikmeti filmin bi kenarına mutlaka iliştirmeniz gerekir ki yönetmen bunu gözardı etmemiş.zikir sahnesine gelince ilk başta bana da abartı gelmişti ancak sonradan öğrendiğime göre gayet gerçekçiymiş..ele aldığı konu karalamaya yönelik olsada salt sinema olarak bakınca başarılı bir film....
filmde marxın din afyondur ilkesini iliklerimize kadar işlediğini hissedebiliyoruz.sade bir dindarın içine alındığı girilip çıkılamayan sonunda dinin paradoksal yapısının sonuçlararına katlanılan bir tarikat. tam olarak günümüzü yansıtan çıkmaz bir sokak misali türkiye anlatılmış. aslında dinin uyuyşturucu olması mı yoksa dinin alet edilmesi mi temel sorun tartışılıur ama bir tarikatın iç yüzünün ortaya serilmesi ibret verici bir durum özer kızltan çok iyi bir işe imza atmı tabi bunda fatih akını es geçemeyiz tebrikler harika bir film ödülleri sonuna kadar hakediyor.
Erkan Can son derece başarılı. Filmde kendini izletiyor ama bizi Oscar’da temsil edebilecek kadar başarılımıdır, bence tartışılır. Ama yinede izlenmesini tavsiye ederim.
gemide'den sonra ki diğer erkan can resitali..detaylara gösterdiği özenle türk sinemasında çıtayı yükseltecek filmlerden biridir ayrıca..film de tek sırıtan güven kıraç'ın rolüydü ki beni hayal kırıklığına uğrattı.