Burakrises
11 Mart 2010 tarihinde eklendi
güldümeğlendimhüzünlendimgerildim kısacası izlediğim en kaliteli anımasondan biriydi çok güzel olmuş 10/10 zamanınızı iyi değerlendirmiş olursunuz izlerseniz
Bir gün, Disney/Pixar animasyonu seyrederken, ağlayabileceğimi hiç düşünmemiştim! Hele ki, eğlenmek amaçlı, uyku tutmayan bir sabahın 03:00 ün de DVD oynatıcıya taktığım bir animasyonda!
Güzel bir animasyon. filme getirebileceğim tek eleştiri ise dublajı konusunda. biz animasyon filmlerine çok güzel dublajlar yapabilen bir ülkeyiz ama bence bu filmde biraz eksik kalmışız. benim gibi 2 dilde de izleyen anlar ne demek istediğimi.
böyle filmleri yorumlarken samimi söylüyorum zorlanıyorum.hangi harikalığından başlasam,hangi müthişliğinden devam etsem şaşırıyorum.pixar diye bir gerçek var bir kere.bütün yapımlarında eğlenceyi,hüznü,hayat dersini,görselliği çok çok güzel biçimde ayarlayan bir pixar bu.izlediğim tüm filmlerine harika mükemmel demekten sıkıldım artık düşünün.up da o filmlerin arasında yerini alıyor hatta çok rahatlıkla en üst sıraya bile tırmanıyor diyebiliriz.eksiksiz,kusursuz bir film,güldüren,eğlendiren,kısacık süren ama saatlerce izleseniz doyulmayacak bir film.her yaştan insana hitap ediyor.mutlu olmak istiyorsanız hiç düşünmeyin buyurun derim ben.son olarak seslendirme kadrosunu da tebrik etmeden olmaz,dublajlı izledim ve erol günaydın başta olmak üzere tüm kadronun işlerini yaparken nasıl da eğlendiği ve mutlu olduğunu kolaylıkla anlıyorsunuz.
Hissetmek istediğiniz her duyguyu fazlasıyla sizlere aşılayan yine, yine ve yine pixarın sizi şaşırtmadığı muhteşem bir film olmuş.Giacchino nun müzikleride fazlasıyla bahsedilesi başka bir detay.Son olarak Carl Fredricksen 3. dedem olsun.10/10
Son dönemlerde izlediğim en iyi filmlerden biri. Yalnız animasyon olarak değil başlı başına normal bir film olarak da beğenimi kazandı. Oscar ödüllerinde en iyi animasyon dalında ödülü alacağına artık bende kesin gözüyle balkıyorum ama en iyi film dalında ödülü alamayacağı kesin çünkü Avatar'ın karşısında en iyi film dalında ödülünü alması imkânsız ama bir de bakmışsınız ki ilk kez en iyi film ödülü Up'a gitmiş. Ne kadar ilginç olurdu değil mi? Oscar'da aday olan animasyonlardan sadece Coraline animasyonunu izlemiştim ama diğer aday olan animasyonları henüz izlememiş olmama rağmen Up'un bence ödülü kapacağına eminim. Son derece kaliteli bir animasyon olmuş. Başlangıç sahnesinden itibaren merak, ilgi oluşturuyor izleyicide? Yaşlı adamın ölen eşiyle geçmiş zamanlarının anlatıldığı bölümde duygulanmamak elde mi? Ayrıca doğa tutkunu Russel'le yaşadığı maceralar hem komik, hem de eğlenceliydi. Her ne kadar bir animasyon olsa da o an sanki gerçekmiş gibi duygusallaşıyorsunuz. Dört dörtlük bir animasyon, eleştirecek, olumsuz düşünce belirtecek tek bir sahne bile yok. Kusursuz bir animasyon 10/10?
İlk izlediğimde biraz hayal kırıklığına uğramıştım ancak ne yalan söyleyeyim tekrar seyredince daha bir sevdim.Muhtemelen birkaç kez daha izlerim ancak bu işi de Pixarın yaptığını kabullenmek gerek.Senaryonun halen biraz zayıf olduğunu düşünsem de en azından bir kez izlenmeli diye düşünmekteyim.
Sizi böyle farklı bir dünyaya sokuyor Bob Peterson.Carl Fredricksen`in hayaline içinizden inanıyorsunuz izlerken.İyimser Russell´a da bayıldım doğrusu :)Gerçekten filmin soundtrack i de bir harika.En iyi animasyonlardan biri,imdb puanını da göz ardı etmeyelim.İyi seyirler.
Bizim ülkemizde SiNeMayI getirende bir Anlayış ve düzey olmadıktan sonra kendi sinemamızın gelişmesi hayal..koskoca İstanbulda BİR tane orjinal SeaNS olmaz mı ya?!!!Gerçi, SimpsonS gibi sesleri iki onyıla damga vurmuş bir filmi Tüm Türkiyede DuBLaJ göstereN ZiHNiYetteN BEkliyordum ve maalesef buldum!! :@
Daha ilk 15 dakikasında insanı göz yaşlarına boğan hayatın içinden çıkan karakterleri sıcacık anlatımı bitmek bilmeyen eğlencesiyle Sinema tarihinin en iyi animasyonlarının başında geliyor.