Burakrises
11 Mart 2010 tarihinde eklendi
güldümeğlendimhüzünlendimgerildim kısacası izlediğim en kaliteli anımasondan biriydi çok güzel olmuş 10/10 zamanınızı iyi değerlendirmiş olursunuz izlerseniz
Son dönemlerde izlediğim en iyi filmlerden biri. Yalnız animasyon olarak değil başlı başına normal bir film olarak da beğenimi kazandı. Oscar ödüllerinde en iyi animasyon dalında ödülü alacağına artık bende kesin gözüyle balkıyorum ama en iyi film dalında ödülü alamayacağı kesin çünkü Avatar'ın karşısında en iyi film dalında ödülünü alması imkânsız ama bir de bakmışsınız ki ilk kez en iyi film ödülü Up'a gitmiş. Ne kadar ilginç olurdu değil mi? Oscar'da aday olan animasyonlardan sadece Coraline animasyonunu izlemiştim ama diğer aday olan animasyonları henüz izlememiş olmama rağmen Up'un bence ödülü kapacağına eminim. Son derece kaliteli bir animasyon olmuş. Başlangıç sahnesinden itibaren merak, ilgi oluşturuyor izleyicide? Yaşlı adamın ölen eşiyle geçmiş zamanlarının anlatıldığı bölümde duygulanmamak elde mi? Ayrıca doğa tutkunu Russel'le yaşadığı maceralar hem komik, hem de eğlenceliydi. Her ne kadar bir animasyon olsa da o an sanki gerçekmiş gibi duygusallaşıyorsunuz. Dört dörtlük bir animasyon, eleştirecek, olumsuz düşünce belirtecek tek bir sahne bile yok. Kusursuz bir animasyon 10/10?
genelde hep severdim böyle özgün animasyon filmlerini ama yukarı bakı nedense pek sevemedim fazlasıyla uçuk bir ve mantık hataları içeren bir senaryosu var sanki bu işte çocuk filmi biz yaptık oldu gibi düşünülmüş yerleri çok fazla... filmden tam tadı alamadım ama gene de özellikle çocuklar izlerse büyük keyif alabilir 7/10
Güzel bir animasyon. filme getirebileceğim tek eleştiri ise dublajı konusunda. biz animasyon filmlerine çok güzel dublajlar yapabilen bir ülkeyiz ama bence bu filmde biraz eksik kalmışız. benim gibi 2 dilde de izleyen anlar ne demek istediğimi.
İlk izlediğimde biraz hayal kırıklığına uğramıştım ancak ne yalan söyleyeyim tekrar seyredince daha bir sevdim.Muhtemelen birkaç kez daha izlerim ancak bu işi de Pixarın yaptığını kabullenmek gerek.Senaryonun halen biraz zayıf olduğunu düşünsem de en azından bir kez izlenmeli diye düşünmekteyim.
Manevi her şeyin,maddi şeylerden çok daha önemli olduğunu söyleyen bir pixar yapımı...Tabi bu mesajı genelde yetişkinler alabilir...Ama espriler eminimki çocuk-yetişkin demeden güldürür.Yinede vol.iden iyi değildi...9/10
izlediğim en iyi animasyonlardan dı...harika bir film ve bu sene oscarada aday oldu alması zor ama en iyi animasyon filmi dalında ödül çantada keklik gibi bir şey oldu film için...kesinlikle izlenmesi gerekn bir film...
Her detayı düşünülmüş ve her karesi kalite dolu, hüngür hüngür ağlatan ve tatlı tatlı tebessüm ettiren sıcacık bir film.Keyifle tekrar tekrar izlenecek bir yapım olmuş.Kesinlikle izlemeniz gereken, aksi takdirde çok şey kaçıracağınız bir animasyon...
- Hüzünlü ve Anlamlı Bir Macera -Yıllardır bizlere unutulmayacak çizgi karakterler sunan Walt Disney ile birleşen Pixar stüdyoları yaptığı hemen her animasyonla bırakın bu türü yaşatmayı daha da prestij kazandırma yolunda emin adımlarla ilerleyişine devam ediyor. Sadece klasmanında en iyi olmanın dışında geçtiğimiz yılın ve son yılların en iyi filmlerinden birini olan ?Wall-i'yi çıkaran stüdyo şimdi de yediden yetmişe tüm sinemaseverlere ?Up'ı sunuyor?2001 yılında çektiği ilk animasyon filmi ?Monster Inc.? ile büyük başarı yakalamış, yıllardır bu türe ve stüdyoya emek veren, ?Wall-i'nin de senaristlerinden Pete Docter'i yönetmen koltuğuna oturtan stüdyo; yine bu türe çokça emek veren Bob Peterson'u da rejiye eklemeyi ihmal etmemiş.?Wall-i'de soluksuz izlediğimiz ?sessiz sinema? yaparcasına diyalogsuz açılış bölümü gibi ?Up'ın da baş karakteri Carl Fredrickson'u ve maceramıza görsel olarak katılamasa da ?ruh? katan eşini tanıdığımız müthiş bir sinemasal anlatımla diyalogsuz hüzünlü tınılarla sunulan açılış bölümü tıpkı ?Wall-i'de olduğu gibi tüm animasyon türü tarihinin unutulmayacak anlarından biri oluveriyor. İlk hedef kitlesi çocuklar olan bir tür için oldukça duygusal bir açılışa yer veren ?Up'ın baş karakteri Carl da bir animasyon filmi için eğreti bir karakter. 80'inene merdiven dayamış bu çekilmez adamın tek derdi ölen karısıyla hayalleri olan Cennet Şelalelerine gitmektir. Etrafına gökdelenler dikilirken bahçeli eski evini kimselere vermek ya da bırakmak istememektedir; lakin çağa ayak uyduramayan yaşlı karakterimizi şartlar bakım evine gitmeye zorlamaktadır. İşte o zaman hayatının aşkı Ellie ile tüm yaşamı boyunca içinde ukde olarak kalmış hayalini gerçekleştirmeye kalkışacaktır.Tarif edilemez bir duygusallık ve ciddi meselelerle başlayan ?Up?; hikâyeye izci çocuk Russell'ın da tamamen katılımıyla beklenen macerayı sunuyor. Animasyon sinemasının görsel gücünden de çok iyi beslenerek Cennet Şelalelerine doğru çıktığımız macerada bence filmin az da olsa sıcaklığının düşmesine sebep olan konuşan köpekler, sevimli mi sevimli nesli tükenmekte olan bir kuş ve aslında bir macera filmi klişesi olan güçlü bir kötü adamla karşılaşıyoruz. Karakterlerimizin amansız bir maceraya baş koydukları filmin ikinci bölümü aslında birçok klişeye yer verse de filmin ilk bölümündeki hüzün o tüm heyecanın içerisinde ikinci bölümde büyük bir duygusallığa dönüşüyor. Animasyon türünün en büyük handikabı olan yapaylık sorununu daha ilk saniyesinde çözen ?Up?; giriştiği macera değindiği yaşlılık problemleri, bağlılık, arkadaşlık, baba-oğul ilişkisi, hayvan neslinin tükenmesi, betonlaşan şehirler gibi uzayıp gidecek konular için sadece bir bahane oluyor?- ?Up? {Yukarı Bak, 2009} / Pete Docter & Bob Peterson -