Animasyonun içindeki saçmalıklar ve duyguların mantıklılığı aynı zamanda hem tutarsız hem de çok dengeli. En büyük örnek evi uçurma hayali. Bu mantıksız, ama bir hayalin bu kadar ''hayal'' olması çok gerçekçi. Gerçek olamayacak, hayal ettiğimiz şeyler ne kadar ''olamayacak''sa, burada evi uçurabiliyorlar ve oluyor. Varacakları yerin bütün dünya tarafından bilinmemesi ve bunun bir animasyon olarak hikayeleştirilmesi, yazının başındaki söylediğim tutarsızlığın ve mantığın dengesidir.
Bu animasyonu yetişkin animasyonu yapan etken, animasyonun baş karakteri olan dedenin animasyon boyunca geçirdiği radikal davranış değişiklikleri. Hiç bir zaman olamayacak bir hayalin gerçekleşmesi sonucu bir kişinin verdiği tepkiler ancak bu kadar seyirciye anlatılabilirdi. Böyle hiç yaşanmamış bir olayın etkilerini anlamak bile zorken, up animasyonunda seyirciye çok başarılı bir şekilde aktarılmış.
Sadece hikayesiyle ancak 2.5/5 alır. Ama hikaye ve duyguyu bu kadar orjinal bir şekilde aktarabildiği için ve izlerken, bize karakterleri yaşattığından dolayı benim puanım 4.5/5.