Avrupa ve asya sinemalarının hızlı yükselişine şahit olmaya başladığımız şu günlerde yine izleyici tarafından oldukça beğenilen bir yapım rec. Olağan bir durumda yaşanan olağanüstü bir durumu korkutucu ve soğukkanlı bir şekilde anlatmış yönetmen izleyicisine. Burada tabi yönetmende bir nevi filmin oyuncusu görevini üstlenmiş. Amatör bir kamera tarafından kaydedilen görüntüler son derece usta bir anlatım tarzıyla izleyiciye aktarılıyor. Filmin ilk yarısı o kadarda hareketli olmasada özellikle ikinci bölümün başlangıcından itibaren tempo hiç düşmüyor. Kapalı mekanın vermiş olduğu tedirginlik, çığlıklarla birbirlerini kovalayan insanlarla bütünleşince korku dolu sahneler çıkıyor ortaya. Hiç bir çığlık benim bu filmdeki kadar ürpermeme neden olmadı. Filmin amacı korkutmak olduğuna göre ben ve salondaki diğer izleyicilerin filmden gerçekten korktuğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Filmin finali, şuanda çekilmekte olan devam filminin geleceğini işaret ediyordu zaten. Umarım filmi beğenenlerin beklentisini boşa çıkarmayacak kadar başarılı bir devam filmi izleriz. Son dönemlerde gösterime giren korku filmlerinin yerlerde süründüğü bir dönemde rec, izleyiciyi fazlasıyla tatmin edecek ölçüde korkutucu ve başarılı bir korku filmi...
Amatör kamerayla korku sanki sıkmaya başladı aniden birinin kameraya atlaması filan ani ses efektiryle seyirciyi korkutmak bana saçma geliyor.
Bilmiyorum benmi yanlış düşünüyorum ama kesip biçerek korkutmak bana daha anlamlı geliyor. Diğer blair cadısından hiçbir farkı olmayan bir bina içerisinde saçma sapan her telden çalan 5 10 tane salak insanın koşuşturduğu değişik bir film işte.
Filmi bir korku filmi olarak ele aldığmızda sadece son 15-20 dakikasında aradığımı bulabildim.. Ama herhangi bir müzik, ses efekti ve profesyonel çekim olmamasına rağmen korku hissini verebildiği için hakkını yememek gerektiğini düşünüyorum bu filmin.. Ve her ne kadar korku kategorisinde orta bir film olarak bulsamda deneysel kategorisinde gerçekten ilk 3 içine girer benim için.. İzlemenizi tavsiye ederim , gerçekten alışılmış filmler gibi değil..
El kamerasi kullanimi filmin gercekci olmasinda en buyuk etken.Sabit kameralarin korku sahnesinde ani zoomlari veya ani cikislari gibi degildi bu nedenle. Sonlara dogru gerilimin zirveye ciktigi film hem degisik hem de ornek olasi bir yapim olmus bence.
Son yıllarda seyrettim en iyi korku filmi .. Konu itibari ile saçma bulunabilir ancak korkunun iliklerde hissedileceği kadar gerçek olmuş .. Bir çok sahnede irkiliyorsunuz .. Bu filmi tiye almadan seyrederseniz ,, o zaman bir korku klasiği bulabilirsiniz karşınızda ..10/8,5..
Film oldukça başarılı,benzer filmler de izledim ama Rec aralarından sıyrılmayı başarıyor.Filmin hemen hollywood versiyonu çekildi (Karantina) ama tutmadı tabi.Kesinlikle ispanyol versiyonunu izleyin.
Slm ben o kadar film seyrettim ama bu kadar basit ve berbat bir film görmedim film içinde kameranın ne işi var gerçekten izlediğime çok ama çok pişmanım
el kamerasıyla çekilmesi gerilimi arttırmış yine de konu olarak bi çok filme benziyor insanları saldırganlaştıran bulaşıcı bi wirüs herşeye rağmen bu tarz film sevenler için güzel bir film 10/7
bence mukemmel bir film aslında kısa suren fakat insani gerim gerim geren bir film.. mutlaka bulunup iyi bir ses sistemiyle izlenmesi gerekiyor. kesinlikle bu filmi hep hatırlıycaksınız.. ben daha önce böyle bir film izlemedim..