yekteran-baydemir
9 Kasım 2009 tarihinde eklendi
hayatım boyunca izlediğim en iyi korku filmi. abartmıyorum bu filme korkutmuyor diyen bir daha korku filmi izlemesin çünkü anlamı yok.hayatımın geri kalanında bundan daha iyi bir korku filmi izleyeceğimi sanmıyorum resmen dağıldım ki handycam ile çekilen filmleri sevmem blair cadısını hiç sevmemiştim. şimdiden bir korku klasiğidir. uzun yıllar sonra bile adından söz ettirmeye devam edecek.ne diyim ispanyolların ellerine sağlık
bı fılm gıbı fılm cok mu gormus ınsanoglu bu fılme kotu dıyen saka yapıyor yorum yapanlar hıc yapmasın...abd yapımı komıklıklere benzemez.orjınal bır yapım olmus...10 verdım sonuna kadar....
İlk defa bir film için yanıldım. Burada ki yorumları okuyunca wow uzun zaman sonra yine korkucam dedim. ama korkunun k sı olmadı. germedi bile. yorumlar beni çokyanılttı çok. izlemeyin. vakit kaybı.
film tek kelimeyle vasat. bir kere korku diyemeyiz buna anca kamerayı otarfa bu tarafa sallayıp durmuşlar. sonra bir kadın var anca koşuşturup duruyor çeverdeki başka insanlara ne olduğu belli bile değil. korku bekliyordum kanda göremedim. hatta düşündüm de film vasat bile değil.
Bildik ve basit bir konusu olduğu doğru.Anlatım tekniği de Blair Cadısı filmi gibi zaten.28 Gün Sonra ve 28 Hafta Sonra serisinden esinlenilmiş olan 2007-İspanya yapımı Rec;gerçekçi ve ürkütücü atmosferiyle seyirciği tedirgin etmeyi başarıyor.Filmi başından sonuna kadar bir haber kameramanının çekim yaptığı kamerasından izliyoruz.Filmin bu değişik kurgusu izleyenin üzerinde soğuk bir duş etkisi yaratıyor.Bu da Recin hollywooddaki benzer konulu örneklerinden kolayca sıyrılmasını sağlamış.Bir virüs sonucu bilinçlerini kaybedip çıldırarak ete ve kana susamış zombi benzeri yaratıklara dönüşen apartman sakinleri.Enfeksiyon her zaman olduğu gibi yine ısırık yoluyla bulaşıyor ve kolayca yayılıyor.Enfeksiyonlular çok hızlı hareket edip koşabiliyorlar da.Bütün filmi gerçekten de sanki bir el kamerasıyla çekilmiş gibi izlediğimiz için gerilim gittikçe artıyor.Özellikle finale doğru kalp atışlarınız hızlanacak.Avrupa sinemasından böyle bir film görmek oldukça şaşırtıcı.Filmin devamı da yolda olduğundan ikincisini de merakla bekliyorum.Sonuç olarak bu tarz filmlerden hoşlananlar-ki sayıları oldukça fazla-bunu da beğeneceklerdir.Kapalı bir mekanda geçen filmimiz tüylerinizi diken diken edecek cinsten.
hernekadar amatör gibi gözüksede pek çok gerilim ve korku filmi örneğini rahatlıkla geride bırakacak bir film olmuş.çaresiz,klostrofobik ortamlar,gerçekçi oyunculuk ve başarılı kurgu filmi vasatın üstüne çıkarmış.7/10
bildiğiniz el kamerasıyla çekilmiş ya şu ekran bi düz dursun dedirttiren , film ilerledikçe amatör bir videomu yoksa diye şüphe duydugum iğrenç ötesi bir film....
normal bi korku filmi gibi başlıyo devam ediyo son 15 dakikaya girince değişiyo işler. gece yarısı karanlıkta odada tek başıma izlemeye kalktım pişman oldum son dakikalarda kalkıp ışıkları açmam gerekti. gerçekten korkutan çok nadir filmlerden kaçırmayın izleyin
Valla yorumları okudum ne kadar korkutucu olabilirki dedim, gece saat 00:00 da oturdum oturduğum gibide koltuğa çivilendim, en iyi korku örneklerini izlemiş biri olarak hiç bu kadar tırsmamıştım,sadece son 15 dk sı bile insanı delirtmeye yeter.Cidden pek tavsiye etmiyorum eğer kalbiniz sağlam değilse.
Uzun zamandır böyle bi film izlememiştim olayların tek kameradan olması gerçekten insanı hikayeye çekiyor izlenmesi gereken bir yapım(eğer gerçekten korkmak istiyorsanız tabi) 108
bu ispanyolların filmi ne kadar doğal ne kadar gerçekçi...sanki film izliyormuş gibi değil de olaylar dibimde yaşanıyormuş gibi hissettim.... oldukça başarılı bi film