zafer-calayoglu
27 Eylül 2008 tarihinde eklendi
filmdeki oyunculuklar gayet iyiydi. richard gere 1999 tarihinde de hoax (sahtekar) isimli filmdede buna benzer bir rol oynamıştı bu rolde buna çok yakın olduğundan bu rolünde altından kalkmasını bilmiş. filmin sonundaki dip notlara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırım genel bir amerikan yozlaştırmalarına dikkat çekiliyor.
amerika, karadzici yakalamak ve dünyaya ne kadar adil(!) bir devlet olduğunu göstermek istedi..ve adamı yakalamadan 8 ay önce filmi piyasaya sürdü..yani insanları özellikle müslümanları ısındırdı..ne güzel söylüyor duman: özgürlüğün ülkesi, adaletin temsilcisi, teröristlerden kurtar bizi, özgürlüğün ülkesi..
valla bu aralar da zaten sırp kasabı yakalandı. gerçekten de itiraf ettikleri film senaryosuyla aynı çıktı nerdeyse. bu da filmin gerçekçiliğini gözler önüne seriyor.
gerçekten çok güzel bir filmdi izlerken şaşkınlıktan bir an yanlış şeyleri duyduğumu düşünmeye başladım gerçekleri ne kadar güzel anlatmışlar... mutlaka izlenmesi gerek
yahudilere yapilan katliamları cok detaylı anlatan amerikan siması müslümanlara gelince nedense cok yüzelsel geçmiş bunada şükür demekten başka diyecek bişey yok bizimkiler hala selana gibi şeylerle ugraşırsa bunları izlmeye devam
Müslümanlara yapılan haksızlığın Amerikan sinemasında eleştirel şekilde işlendiği, en önemlisi dürüstce sorguladığı bir film izlemek beni çok duygulandırdı.Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
Çok sağlam bir eleştiri,çok denenmemiş bir senaryo ve anlatııklarını tebessüm-olamazlarla izlettiren bir yönetmen.Gere için denememiş bir tarz olsa da farkını ortaya kolayca koyabiliyor.