Alışılagelmiş amerikan tarzının dışında hıristiyan yada yahudi olmayan insanların çektikleri acıları yansıtan bir film.Bosna katliamını,sırpların katliamdan sorunlu olanları kahraman görmesini,birleşmiş milletlerin görevlerini nasıl yerine getirdiğini(!) anlatıyor.
güzel bir filmdi verdiği mesajlar açısındanda iyiydi çok cesurca yani.Oyuncular falan iyi bence izlenmeliki bilinmeyen bazı gerçekler öğrenilmeli birde sonu biraz sade olmuş biraz daha farklı olabilirmiş dedirtiyor.8/10
filmdeki oyunculuklar gayet iyiydi. richard gere 1999 tarihinde de hoax (sahtekar) isimli filmdede buna benzer bir rol oynamıştı bu rolde buna çok yakın olduğundan bu rolünde altından kalkmasını bilmiş. filmin sonundaki dip notlara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırım genel bir amerikan yozlaştırmalarına dikkat çekiliyor.
Konusuna ve oyunculara bakarak güzel bir film olacağını düşünerek bu filme gittim. Oyunculuk rezaletti, Richard Gere çok yaşlanmış ve oyunculuğunu da çok yıpratmış. Çok sığ, basit bir film. Berbat desem yeridir, zamana ve paranıza yazık. 1 bile fazla (özellikle güzel işlenebilecek bir konuyu berbat ettikleri için).
kendi ülkesine ve avrupaya eleştirisel bakan bosna katliamını konu almış süper bir film..katliam yapanların neden bu kadar geç yakalandığını anlayacaksınız.. mutlaka izleyin derim..
Çok başarılı bir politik savaş filmi. İlk önce şunu belirteyim filmin Hollywood eksenli olmadığı film boyunca kendini gösteriyor yani tamamen objektif bir film var karşımızda. Düşünün Amerikalı oyuncuların oynadığı filmde Müslümanlar tutuluyor ve ABD şiddetle eleştiriliyor keşke her film ABD böyle objektif olabilse. Film Bosna Hersek’te savaş sonrası yaşanları anlatıyor, bir 'Avcı' lakaplı bir katilin üç gazeteci tarafından yakalanışını. Burada karakter isimleri uydurulmuş tabii ancak 'Avcı' denen psikopatın Miloseviç’i simgelediği her halinden belli. Yani film kurmaca olmasına rağmen yaşanan gerçek olayları da bir yerde yansıtıyor. Richard Gere ve Howard müthiş oynamış, Eisenberg ise onlara uymaya çalışan genç oyuncu olarak dikkat çekiyor. Film sonları biraz saçma olabilir ancak film bana göre çok başarılı
amerika, karadzici yakalamak ve dünyaya ne kadar adil(!) bir devlet olduğunu göstermek istedi..ve adamı yakalamadan 8 ay önce filmi piyasaya sürdü..yani insanları özellikle müslümanları ısındırdı..ne güzel söylüyor duman: özgürlüğün ülkesi, adaletin temsilcisi, teröristlerden kurtar bizi, özgürlüğün ülkesi..