oscarı almasının başlıca nedeninin akademinin son zamanlarda tavan yapan sosyal,siyasi,kültürel vs. olayları,durumları ve görüşleri göz önünde bulundurması olduğunu düşünüyorum.haydi bir iki tane verirsin ama kesinlikle 8 oscar hak etmiyor.hindistan ve doğu faktörü,fakirlik,çocuk oyuncular falan birleşince bütün ödülleri aldılar.filme gelirsek,8 puanın yeterli olduğu bir film,bazı akıllıca ve eğlenceli düşünülmüş yerler tabii ki var ancak o kadar da olsun.konusu bir kere oldukça ilgi çekici,insan merak ediyor.filme kötü diyemiyorum ama içime de sinmedi,garip şeyler oluyor filmde.sorular dersen ayrı bomba,çocuğun seyirciye sorduğu soru mesela gerçekten dünyanın en kolay sorusu ama jamalin bahanesi de ayrı bir saçma geldi bana.aslında doğru birşey söylüyor ama güzelce uydurulamamış gibi hissettim.oyuncular amatör olmasına rağmen başarılı diyebiliriz,bence en büyük yük çocuk oyuncuların üzerindeymiş zaten.bu kadar oscar aldıysa ister istemez çok büyük beklentiler içine giriyorsunuz,benimkileri karşılayamadı.bir braveheart,bir lord of the rings,veya bir titanic kadar ödül aldı neredeyse ancak hiçbirinin yakınından geçemez,klasik falan da olmaz,iki ay sonra unutursunuz bu filmi.benjamin button kat kat daha iyi diyemem ama oscar denince aklıma o daha yatkın geliyor,hakkı yendi sanki biraz o epiğin.yorumları bırakın,en azından oscar almış bir filmi izleyin derim,zaten pişman etmeyecektir sizi.