4,4
Milyoner hakkında görüşlerin ?
15 Kasım 2010 tarihinde eklendi
İngiliz bakış açısı ile Bollywood...
12 Mart 2009 tarihinde eklendi
oscarı almasının başlıca nedeninin akademinin son zamanlarda tavan yapan sosyal,siyasi,kültürel vs. olayları,durumları ve görüşleri göz önünde bulundurması olduğunu düşünüyorum.haydi bir iki tane verirsin ama kesinlikle 8 oscar hak etmiyor.hindistan ve doğu faktörü,fakirlik,çocuk oyuncular falan birleşince bütün ödülleri aldılar.filme gelirsek,8 puanın yeterli olduğu bir film,bazı akıllıca ve eğlenceli düşünülmüş yerler tabii ki var ancak o kadar da olsun.konusu bir kere oldukça ilgi çekici,insan merak ediyor.filme kötü diyemiyorum ama içime de sinmedi,garip şeyler oluyor filmde.sorular dersen ayrı bomba,çocuğun seyirciye sorduğu soru mesela gerçekten dünyanın en kolay sorusu ama jamalin bahanesi de ayrı bir saçma geldi bana.aslında doğru birşey söylüyor ama güzelce uydurulamamış gibi hissettim.oyuncular amatör olmasına rağmen başarılı diyebiliriz,bence en büyük yük çocuk oyuncuların üzerindeymiş zaten.bu kadar oscar aldıysa ister istemez çok büyük beklentiler içine giriyorsunuz,benimkileri karşılayamadı.bir braveheart,bir lord of the rings,veya bir titanic kadar ödül aldı neredeyse ancak hiçbirinin yakınından geçemez,klasik falan da olmaz,iki ay sonra unutursunuz bu filmi.benjamin button kat kat daha iyi diyemem ama oscar denince aklıma o daha yatkın geliyor,hakkı yendi sanki biraz o epiğin.yorumları bırakın,en azından oscar almış bir filmi izleyin derim,zaten pişman etmeyecektir sizi.
25 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
abartıldığı kadar cezbedici bir film değilmiş 3/5
20 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Güzel ve izlenmeye değer bir film ama ben oskarlık olduğunu düşünmüyorum bunda tabi beni çok etkileyememiş olmasının da payı var nitekim yorumları okuduktan sonra benim gibi düşünen bir çok insan olduğunu gördüm.Bazı yerleri inandırıcılıktan uzak mesela 10000 rupi kazanmış biri olarak normalde bir sonraki sorunun cevabını bilmiyorsan parayı alıp gidersin hele de çaycıysan ama çocuk devam ediyor ne biliyim bence inandırıcı değil.Ama müzikler falan harikaydı güzel ama abartıldığı kadar değil bence 7/10
23 Nisan 2009 tarihinde eklendi
film dört dörtlük değildi ama oscarı hakedecek kadar iyiydi. neden insanlar hala hollywoodun aynı klişelerine ödül vermek ister anlamadım. bu film tüm klişelerden sıyrılmış ve gerçekleri put diye önümüze koymuş. başrol oyuncusu bir harikaydı. 10/9
20 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Uzun bir aradan sonra bir sinema filminin insanda nasıl leziz bir tat bıraktığını hatırlatan bir film oldu bana.Müzikleriyle, kurgusuyla, hikayesiyle, sürükleyiciliğle harika bir yapıttı.Danny Boylea beklenilmezi verdiği için teşekkür eder, herkesin izlemsini tavsiye ederim.10/10
18 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Bu saatten sonra fazla bir şey söylemenin anlamı yok aslında.Her ne kadar beğeniler farklı olabilse de 8 oscar almış bir filmden söz ediyoruz.En çok öne çıkan mükemmel kurgu ve oyunculuklar diyebilirim.Danny Boyle bu kadar iyisini çekmemişti daha önce.
14 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
abartılacak kadar degıl ama cok saglam fılm degısık konusu, o aradaki gecıslerıı cok ıyı olmus fınalıyle ıyı fılm tavsıye ederım
22 Şubat 2009 tarihinde eklendi
oscar oscar oscar kokuyor bu film
23 Mart 2009 tarihinde eklendi
Harika bir film,Hindistana özgü değerlere oldukca da sadık kalınmış.Boyle harika bir yönetmenlik sergilemiş.Oyuncularda gayet başarılı.Oscarı sonuna dek hakeden bir film.10/9
17 Mart 2009 tarihinde eklendi
İzlediğim en mükemmel film DEÐİL ama oscarı da haketmiş yani..Müziğiyle,kurgusuyla ve yönetmeninde iyi iş çıkarmasıyla senenin en sağlam filmlerinden olmuş..8/10
23 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Çok merak ediyordum. Sonunda izledim ve ilk tepkim 'Bumuydu' oldu. Açıkçası benim için sadece hayal kırıklığı oldu. Vasatı aşmayan bir film. Nasıl Oscarları silmiş süpürmüş anlamak mümkün değil.
9 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
oscaru hak etiiğini düşünmesemde izlenmesi gerektiğini düşündüğüm kaliteli bir yapım...son zamanların en iyi filmlerinden...10/8
2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
uğur tazegül..............................tolga_taze24@hotmail.comfilm hakkındaki yorumum10.üzerinden10Toplam 10 dalda Oscara aday bir film ve bunlardan en iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere toplam 8 dalda oscar heykelciğini kaldıran, Amerikan yapımı olan ve Hindistanda çekilde çekilen mükemmel bir film. Evet, Toplam 8 dalda oscar kazanan film sinema dünyasının klasikleri arasına girmiş durumda. 2009 En İyi Film Oscarını kazanan ve yönetmenliğini 2009 en iyi yönetmen oscarını kaldıran Danny Boyle yaptığı Milyoner filmi filmin kalitesinin yanında bir çok tartışmayı da birlikte getirdi. Hollywoodun son zamanlarda en büyük rakibi olmaya çalışan Bollywoodun eseri olan ve fakat yapımcısı ve yönetmeni Amerikalı olması ile Oscara aday olan film Oscara da damgasını vurdu ve beraberinde Oscar tamamen ticari bir aktivitemi sorusunu yine gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Milyoner filminin konusu Türkiyede kim 500 milyar ister yarışmasının Hindistandaki versiyonuna katılan 20 yaşında gecekondu mahallesinde yaşayan ve hiçbir eğitim görmemiş bir gencin yarışmaya katılması ile yaşadıkları anlatılıyor. Yarışmanın son sorusuna kadar tüm soruları bilen bu genç yarışmaya ara verilmesi ile tutuklanır. tutuklanma nedeni ile böyle eğitimsiz birinin tüm soruları cevaplamasının imkansız olduğu ve hile yaptığı şüphesidir. Kendini temize çıkartmaya çalışan gencin hayatı tamamen değişir ve işin içine bir de aşk girince ilginç bir hikaye ortaya çıkar. Her ne kadar ticari olup olmadığı tartışılsa da 8 dalda oscar ödülünü kazanmış bir filmi sinema da gidip görmek gerek diye düşünüyorum. Çok farklı bir aşk hikayesi sizi bekliyor. Milyoner filmi eminim sizi de etkileyecektir. İyi Seyirler...
27 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşın biri Ferdi Tayfurun filmleri bundan daha güzel diye yazmış gerçektende doğru yazmış.Bu kadar basite kaçan bir film nasıl Oscar adlı dev ödülü alabilir. Nasıl olurda filmdeki onca olaydan sonra alın yazısı diye bir kavramla bitirebilir. Bu kadar basit mi Oscar almak. Benden 7 puan alır ama ben şuna takıldım bu filme nasıl Oscar verilir.Ben ne enfes filmlerin bile Oscar alamadığını biliyorum bu film havadan almış Oscarı.