gkaradag1905
28 Ekim 2009 tarihinde eklendi
geçen sene sinemada izlediğim filmin dvd sini tekrar izledim sizde takdir edersiniz ki aynı etkiyi bırakmıyor sinema da izlemek çok farklı kötü diyen arkadaşlar eminim cd den izleyenlerdir.
Bu saatten sonra fazla bir şey söylemenin anlamı yok aslında.Her ne kadar beğeniler farklı olabilse de 8 oscar almış bir filmden söz ediyoruz.En çok öne çıkan mükemmel kurgu ve oyunculuklar diyebilirim.Danny Boyle bu kadar iyisini çekmemişti daha önce.
muhteşem bir film ve bence puanı az bile ilk başlarda neden bilmem ama bu filme bir önyargım vardı ve izlememiştim yazık olmuş keşke daha önce izleseymişim defalarca izlenebilecek eşsiz bir film...
Çok merak ediyordum. Sonunda izledim ve ilk tepkim 'Bumuydu' oldu. Açıkçası benim için sadece hayal kırıklığı oldu. Vasatı aşmayan bir film. Nasıl Oscarları silmiş süpürmüş anlamak mümkün değil.
Abartıldığı kadar olmasa da etkileyici ve gerçekçi bir öyküsü var.Film 2 saat ama hiç sıkılmadan izledim.Hindistanı,yoksulluğu,çocukların nasıl istismar edildiğini görüyorsunuz.Hepsi inanılmaz doğal ve kullanılan müziklerle de pekişmiş.Dramla mutluluk bir arada.İzlemeye değer.
çok,basit,sıradan bir 'piyasa filmi' olmuş.. izlerken hoş vakit geçiriyosun fakat oscardaki başarısının biraz şişirme olduğu kanısındayım..buradaki puanı çok yüksek olduğundan 7 veriyorum
Güzel bir filmdi ama öyle Oscarı silip süpürecek kadar değil. Tamam Oscar hakediyormuş ama o kadar ödüle boğmaları diğer yapıtlara haksızlık olmuş bence. Konusu güzel,sürükleyici ve etkileyen bir konu. Oyunculuklar gayet iyi. Yalnız dikkat ettim bir kaç sahnede Müslümanlığı kötüleyici diyaloglar geçiyor. Genel olarak iyi bir film,tavsiye ederim.
doğru ya klasikleşmiş numaraları seyredin sen hastanın acil o rh- kana ihtiyacı vardır ve bu kan her zaman bulunur ve bence dünyada bulunan en çok kan grubudur çünkü bütün hastalar hep o rh- kana sahiptir yani hep aynı konular size birisi filmi anlatmadıysa bu filmin seneryosu çok başarılı gelecektir.ve hangi dalda oscar ödülü aldığına dikkat edin filmin.atın at gözlüklerinizi bir tarafa klasikleşmikten sıkılmadınızmı
Arkadaşın biri Ferdi Tayfurun filmleri bundan daha güzel diye yazmış gerçektende doğru yazmış.Bu kadar basite kaçan bir film nasıl Oscar adlı dev ödülü alabilir. Nasıl olurda filmdeki onca olaydan sonra alın yazısı diye bir kavramla bitirebilir. Bu kadar basit mi Oscar almak. Benden 7 puan alır ama ben şuna takıldım bu filme nasıl Oscar verilir.Ben ne enfes filmlerin bile Oscar alamadığını biliyorum bu film havadan almış Oscarı.
İtiraf etmeliyim ki filmi önyargılı izledim kesin başarısız bir yapım cok abartılmıstır diye ama yanılmışım.İlk yarısı süperdi 2.yarısında işi küçük emrah a bağlamışlar ama yine de güzeldi bi ara bızım turk filmlerinden birini mi izliyorum dedim:)En beğendiğim oyuncu jamal ın en kucuk halını canlandıran cocuk o nasıl bir yetenek ve sevımlılıktır!Ozellıkle de resım ımzalatmak ıcın cukura atlamasına bayıldım:) Buarada fılmın sonundakı dansı da ızlemenızı tavsıye ederim.
Gereginden fazla abartilan ve abartildigi kadar da hizli unutulan filmlerden. Fikir fena degildi, bunun perdeye yansimasi da fena sayilmazdi. Ama bunlar, filmin en iyi film Oscar'i alabilecek bir film oldugunu düsündürmüyor bana.