Filmden ciktigimda yüzümde bir gülümseme vardı. Film ne yazık ki oscarları topladıktan sonra ülkemizde gösterime girdiği için beklentili olarak filme gittim. Ve film tüm beklentilerii gerçekten karşıladı.
1) Kurgusu harikaydı. Bence bir filmin en önemli 2-3 öğesinden biri kurgudur ve bu filmde geçmiş ve şuan çok güzel birbirine bağlanıyor.
2) Hindistan... Film bittikten sonra ülkemizin durumuna ve halimize şükrettim. Eve geldiğimde google dan mumbai (bombay) ın yerine bakıyordum. Hindistan kulaktan dolma bilgimle software sektöründe gelişen bir ülke ve oldukça kalabalık ancak sömürgenin etkisiyle sanırım yakın tarihe kadar büyük gelişimlere adım atamamış.
Peki bu film neden bu kadar oscar almış:
Bir amerikalının gidip te Hindistanın sorunlarını , yaşam tarzını, bakış açısını bu kadar güzel bir kurgu , ve harika bir konu ile alması ve dünyaya duyurması adı oscar yada başka bir şeyde olsa ödülü hakeden bir film.. İşte bu yüzden En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu in bu filme verilmesi bence gayet doğal...
Gelelim diğerlerine En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Ses Miksajı, , En İyi Müzik ve En İyi Orjinal Şarkı.... Filmden çıktığımda aklımada kalan bir diğer düşünce de filmin müzikleri idi. Gerçekten çok sevimli ve sahnelerle uyusan muzikleri vardı. Bu yüden müzikle alakalı oscarları alması da bence doğal ancak bir tek bence görüntü yönetmenliği oscari benjamine verilebilirdi.
Gercekten güzel bir film mutlaka izleyin.